De 9 beste Xbox One-games met gedeeld scherm

Inhoudsopgave:

De 9 beste Xbox One-games met gedeeld scherm
De 9 beste Xbox One-games met gedeeld scherm
Anonim

Met de komst van online multiplayer zijn coöpgames op de bank de afgelopen tien jaar op de achtergrond geraakt. Maar gelukkig voor fans van het vergeten genre is de functie met een knal teruggekomen dankzij een reeks indiegames en fantastische AAA-multiplayer-ervaringen waar het hele gezin van kan genieten.

Multiplayer met gesplitst scherm is misschien niet zo populair als zijn online tegenhanger, maar het is erg handig als je deel uitmaakt van een groot gezin of als je games wilt spelen met je kinderen zonder dat je twee aparte consoles nodig hebt. Het is ook een goede manier om te voorkomen dat je online met willekeurige vreemden speelt als dat een punt van zorg is.

We gaan een verscheidenheid aan games met gesplitst scherm doornemen die beschikbaar zijn op Xbox One, variërend van kindvriendelijke open-wereldavonturen zoals Minecraft tot ruimtereizende volwassen odyssees zoals Halo: The Master Chief Collection. Er is iets voor elk gezinslid op deze lijst, dus we hopen dat het je helpt bij het uitbouwen van je lokale coöpverzameling.

Beste algemeen: er zijn er twee nodig

Image
Image

It Takes Two is de derde game van Hazelight Studios, een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het maken van coöpgames die op de bank of via internet kunnen worden gespeeld. Het nieuwste van de studio is gemakkelijk zijn beste en werd begin 2021 met veel bijval ontvangen dankzij de oogverblindende graphics, een charmant Pixar-achtig verhaal en uitdagende coöperatieve gameplay.

In deze briljante actieplatformgame speel je als een getrouwd stel dat op het punt staat uit elkaar te gaan en die in speelgoed worden veranderd en hun verschillen moeten verzoenen terwijl ze een te grote versie van hun eigen huis verkennen. De game vereist veel samenwerking en communicatie van zijn spelers terwijl je de levels doorkruist, met Cody een spijker en May een hamer die ze samen kunnen gebruiken om puzzels op te lossen.

It Takes Two is ook bezaaid met competitieve minigames, zodat je er een op je partner kunt krijgen als de tijd daar is. Waarschuwing: het verhaal van ongeveer 11 uur kan soms behoorlijk zwaar zijn, net als elke goede Pixar-film. Het wordt niet voor niets gamified relatietherapie genoemd…

ESRB: T (tiener) | Ontwikkelaar: Hazelight Studios | Uitgever: EA

Beste verhaal: Electronic Arts A Way Out

Image
Image

A Way Out, nog een inzending op een gedeeld scherm van coöp-meesters Hazelight Studios, is een veel ruigere versie van It Takes Two met een boeiender verhaal voor volwassenen. Je speelt als twee criminelen die uit de gevangenis ontsnappen en op een absurd avontuur gaan dat zich afspeelt in de jaren 70.

Dit wereldberoemde verhaal dwingt een onwaarschijnlijk paar samen, wat resulteert in een aantal fantastische decorstukken en hartverscheurende beslissingen die je als duo op de bank moet nemen. De gameplay verandert voortdurend om je aandacht vast te houden, en de graphics en score verheffen de ervaring echt tot iets filmisch.

Als je graag games speelt waarbij je keuzes voelbaar zijn in het verhaal en je een goede vriend of familielid bij de hand hebt, is het een goed idee om A Way Out op te pakken. Het spreekt voor zich dat je deze interactieve film uit de buurt van jonge kinderen wilt houden. Het kan soms behoorlijk gewelddadig en onzedelijk zijn, met in één scène marteling en andere met naaktheid.

ESRB: M (Volwassen) | Ontwikkelaar: Hazelight Studios | Uitgever: EA

Beste sporten: WB Games Rocket League: Collector's Edition

Image
Image

Als je op zoek bent naar een lokale sportgame met gesplitst scherm die je uren, weken en maanden achter elkaar kunt spelen, hoef je niet verder te zoeken dan Rocket League. De crossplay-hit van ontwikkelaar Psyonix is voetbal met op afstand bestuurbare auto's.

Als dat uitgangspunt je niet al opwindt, hebben de auto's turboboosters en kunnen ze door de lucht vliegen, bestuurd door zorgvuldige spelersinvoer, wat het vaardigheidsplafond verhoogt en het spel ook inherent chaotisch maakt. Dit betekent dat zelfs als je tegen iemand speelt met veel uren in de tas, er altijd het potentieel is voor de underdog om een ervaren speler van streek te maken.

Er zijn maar weinig betere, snelle competitieve games op de markt en de functionaliteit op gesplitst scherm is naadloos. Het is ook zo gemakkelijk om in en uit te stappen, met wedstrijden die elk ongeveer 5 minuten duren.

ESRB: E (Iedereen) | Ontwikkelaar: Psyonix | Uitgever: Psyonix

Beste open wereld: Mojang Minecraft

Image
Image

Minecraft is een van de meest herkenbare games aller tijden, en als je het nog niet hebt, is hier nog een goede reden om het op te halen: Minecraft is toevallig een fantastisch coöpspel met gesplitst scherm, dankzij de procedurele open-wereld-sandbox die onbeperkte mogelijkheden voor verkenning creëert.

Of je nu met je kinderen op een overlevingsavontuur wilt gaan of serieuze architectuur wilt bouwen in de creatieve modus, deze blokachtige wereld is jouw oester. Met talloze crossover-DLC-pakketten en drukke online servers om in te duiken, is Minecraft eindeloos herspeelbaar en erg leuk voor alle leeftijden en ervaringsniveaus.

ESRB: E10+ (Iedereen 10+) | Ontwikkelaar: Mojang | Uitgever: Microsoft

"Zelfs tien jaar na de originele alpha-release blijft Minecraft een pure en meeslepende sandbox-ervaring, waarbij spelers in een blokkerige wereld vol schijnbaar eindeloze mogelijkheden terechtkomen. " - Andrew Hayward, Product Tester

Image
Image

Beste Shooter: 343 Industries Halo: Master Chief Collection (Xbox One)

Image
Image

Vaak beschouwd als de vlaggenschipfranchise van de Xbox, is de Halo-serie sinds de release van Halo: Combat Evolved in 2001 een hoofdbestanddeel van Microsoft's gaming-output. De ruimtevarende shooter volgt de avonturen van de Master Chief, een supersoldaat die een buitenaardse kracht aanpakt die bekend staat als The Covenant. Als je nog nooit met deze geweldige shooter bezig bent geweest, dan is Halo: The Master Chief Collection van 343 Industries de perfecte plek om te beginnen.

Deze visueel verbeterde remastercollectie bevat Halo: Combat Evolved, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo Reach en Halo 4, dus je krijgt veel waar voor je geld. De historische campagnes die aan deze geweldige games ten grondslag liggen, zijn allemaal speelbaar in split-screen, lokale coöp en leveren adrenaline-pompende actie die je urenlang bezig zal houden.

ESRB: M (Volwassen) | Ontwikkelaar: 343 Industries | Uitgever: Xbox Game Studios

Beste platformgame: Studio MDHR Cuphead

Image
Image

Met een kunststijl die is geïnspireerd op old-school tekenfilms, werd Cuphead in 2017 gelanceerd en veroverde de wereld snel met zijn uitdagende platform- en coöpmogelijkheden. De Studio MDHR-hit is een van de meest opwindende multiplayer-ervaringen op de markt dankzij de enorme verscheidenheid aan vijandelijke levels. Cuphead is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar wordt ook opgetild door een geweldige soundtrack en intuïtieve bedieningselementen die moeilijk maar eerlijk zijn.

Als je je kinderen wilt laten zien hoe het 'lang geleden' was, zou Cuphead een geweldige vuurproef zijn. Zorg ervoor dat de door jou gekozen partner het goed vindt om vaak dood te gaan, want de brutale moeilijkheidsgraad van Cuphead kan onaangenaam zijn voor nieuwkomers op het gebied van gamen.

Gelukkig maakt coöp op gesplitst scherm het spel een stuk eenvoudiger. Twee spelers besturen Cuphead en Mugman terwijl ze aan een gevaarlijk avontuur beginnen om hun schulden bij de duivel te vereffenen. Het verhaal is charmant en gemakkelijk om mee om te gaan, waardoor Cuphead toegankelijk is voor alle leeftijden.

ESRB: E10+ (Iedereen 10+) | Ontwikkelaar: Studio MDHR | Uitgever: Studio MDHR

Best Battle Royale: Epic Games Fortnite

Image
Image

Fortnite is gemakkelijk herkenbaar voor de meeste kinderen en volwassenen en is een culturele moloch en een fantastisch coöpspel om op Xbox te spelen. Met de spannende Battle Royale-shooter kun je online spelen met vrienden over de hele wereld, maar de lokale coöpmodus van Fortnite is ook volledig uitgerust en eenvoudig in te stellen.

Met een paar tikken spring je in een game en begin je de concurrentie te verslaan in de achtervolging van die ongrijpbare Victory Royale. Met 100 spelers in elke game zijn er altijd mogelijkheden voor dynamische, adrenaline-pompende shootouts.

Fortnite is uitgebalanceerd als een tactische shooter, met volop mogelijkheden voor underdogs om hun vaardigheden te gebruiken bij het verzamelen, sluipen en knutselen om vijanden te slim af te zijn. Als je op zoek bent naar iets betrouwbaars dat je elke dag kunt spelen, dan is Fortnite ook een geweldige optie, gezien de constante updates van de game en de meer achtige gameplay-loop.

ESRB: T (tiener) | Ontwikkelaar: Epic Games | Uitgever: Epic Games

Beste gezelschapsspel: Ultimate Chicken Horse

Image
Image

Ultimate Chicken Horse is misschien wel een van de meer onorthodoxe inzendingen op deze lijst, maar het is een enorm onderschat coöpspel waar families en vrienden veel uit kunnen halen. Nadat je een personage hebt gekozen uit een selectie schattige dieren, moet je een platformniveau bouwen voordat je het speelt.

Dit betekent dat je zorgvuldig vallen en obstakels moet plaatsen om je coöppartners van het doel te weren, maar je moet het ook net gemakkelijk genoeg maken zodat je het zelf kunt doen. Deze lijn doorsnijden is een spoedcursus in goed gamedesign en een recept voor competitieve coöp-chaos.

Maak je klaar voor schreeuwende wedstrijden en buiklachen als je deze game op Xbox begint te spelen met maximaal vier van je vrienden. De activaselectie tussen rondes is willekeurig en bevat bommen, zodat spelers duivelse valcombinaties kunnen vernietigen om een brutale route naar de uitgang te vinden. Met meerdere kaarten om op te spelen en heel veel obstakels om aan te sleutelen, is elke ronde uniek in Ultimate Chicken Horse en biedt het serieuze replay-waarde.

ESRB: E (Iedereen) | Ontwikkelaar: Clever Endeavour Games | Uitgever: Vibe Avenue

Beste RPG: Divinity: Original Sin II Definitive Edition

Image
Image

Divinity: Original Sin II Definitive Edition, gelanceerd in 2017 met veel bijval, is een top-down RPG van Larian Studios die kan worden genoten met een vriend in coöp op de bank op Xbox. In een fascinerende fantasiewereld belichaam je een team van complexe helden die proberen de Leegte tegen te houden en de wereld te redden. Met de turn-based gevechten in Dungeons and Dragons en een evoluerende bibliotheek van vaardigheden en capaciteiten, kun je echt een rollenspel spelen en jezelf onderdompelen terwijl je de enorme wereld van Larian verkent.

Het verhaal duurt ongeveer 60 uur, dus het zou een hele opgave zijn om Divinity: Original Sin 2 in co-op te voltooien, maar je krijgt in ieder geval veel waar voor je geld. Als jij en je coöppartner er echter klaar voor zijn om dit uitgestrekte avontuur aan te gaan, zijn er maar weinig game-ervaringen die zo lonend zijn als deze.

ESRB: M17+ (Volwassen 17+) | Ontwikkelaar: Larian Studios | Uitgever: Bandai Namco Entertainment

Met een fantastisch verhaal en opmerkelijke gameplay-variatie, is It Takes Two (bekijk op Amazon) onze keuze voor de beste Xbox-game met gesplitst scherm. Maar als je iets meer herspeelbaars en gemakkelijks wilt om in te springen, bekijk dan de actiesportsensatie Rocket League (bekijk op Amazon).

Over onze vertrouwde experts

Jordan Oloman is een freelance schrijver die gepassioneerd is over hoe technologie je productiviteit kan verbeteren. Hij heeft jarenlange ervaring met het schrijven over technologie en videogames voor sites als The Guardian, IGN, TechRadar, TrustedReviews, PC Gamer en nog veel meer.

Andrew Hayward is een schrijver uit Chicago die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Zijn expertisegebieden zijn smartphones, draagbare gadgets, slimme apparaten voor thuisgebruik, videogames en esports.

Waar u op moet letten bij een split-screen Xbox One-game

Co-op Creativiteit

Split-screen Xbox One-games kunnen coöperatief of competitief zijn. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, of als je met een kind speelt, bekijk dan creatieve titels op een gesplitst scherm, zoals Minecraft en de vele LEGO-games die beschikbaar zijn voor Xbox One.

Genrevariëteit

Splitscreen-games op Xbox One zijn niet alleen beperkt tot first-person shooters. Bekijk spannende sport- en racetitels, coöperatieve platformgames en innovatieve indiegames voor een voorproefje van afwisseling.

Split-Screen Online Multiplayer

Sommige games met gesplitst scherm zorgen voor een scherpe scheiding tussen lokale en online multiplayer. Als je je game online wilt spelen, zonder je lokale gesplitste scherm op te geven, zoek dan naar games die deze functie ondersteunen. Sommige bieden gasten zelfs de mogelijkheid om online te spelen zonder hun eigen Xbox Live Gold-abonnement.

FAQ

    Welke games op Xbox One zijn split-screen?

    Naast de hierboven genoemde games, is de beste manier om te controleren of een Xbox-game lokale co-op ondersteunt, door naar de Microsoft Store-pagina van de game te gaan, op je Xbox-console of in een browser. Daar zie je een aantal tags bovenaan de pagina onder de kop "Capabilities" die je vertellen wat voor soort multiplayer de game ondersteunt. Je zoekt naar 'Xbox lokale multiplayer' of 'Xbox lokale co-op' en let op hoeveel spelers worden ondersteund.

    Hoe speel je games op gesplitst scherm op Xbox?

    Als je coöp-games op een gedeeld scherm of op de bank op Xbox wilt spelen, heb je ten minste één Xbox-console nodig. Van daaruit, als je geen game uit onze lijst speelt, is het de moeite waard om de Microsoft Store-vermeldingspagina van de game te bekijken om te zien of deze lokale coöp ondersteunt of niet, en hoeveel spelers lokaal van de game kunnen genieten op één systeem.

    Vanaf daar heb je een controller nodig voor elke speler, en meestal is het een kwestie van de controller aanzetten en door de menu's navigeren om de coöpoptie op de bank te vinden. Meestal wordt u gevraagd om in te springen in een lobbyscherm, maar dit verschilt per spel. Zodra iedereen aanwezig is en het scherm is gesplitst, ben je klaar om aan je volgende game-avontuur te beginnen.

    Wat is het verschil tussen lokale coöp op gesplitst scherm en online coöp?

    Lokale coöp met gesplitst scherm is puur voor families en vrienden die samen voor één systeem willen spelen. Het wordt meestal 'couch co-op' genoemd, want als je speelt, zit je waarschijnlijk op dezelfde bank. Online coöp wordt breder ondersteund in alle games en betekent meestal spelen met een andere persoon vanaf twee verschillende locaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van internet om verbinding te maken met dezelfde games. Veel games die lokale coöp ondersteunen, zullen ook online coöp ondersteunen, om hun veelzijdigheid te vergroten en het netwerk van mensen die samen kunnen spelen te vergroten.

Aanbevolen: