Het schermtoetsenbord uitschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Het schermtoetsenbord uitschakelen in Windows 10
Het schermtoetsenbord uitschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Toegang tot de Windows Typing instellingen en schakel de instelling van het aanraaktoetsenbord uit. U kunt het ook uitschakelen in Toegankelijkheidstoetsenbordinstellingen.
  • Als al het andere fa alt, schakel dan de aanraaktoetsenbordservice uit.

Deze handleiding helpt u bij het uitschakelen van het schermtoetsenbord dat verschijnt op het inlogscherm op Windows 10.

Hoe schakel ik het schermtoetsenbord in Windows 10 uit?

Als u alleen het schermtoetsenbord in Windows 10 op het bureaublad of in toepassingen gebruikt en het uit (of weer aan) wilt zetten, drukt u op Windows-toets + Ctrl+ O om het toetsenbord in en uit te schakelen.

Als u echter merkt dat het schermtoetsenbord op het inlogscherm verschijnt wanneer u dat niet wilt, moet u mogelijk verdere stappen ondernemen om het uit te schakelen.

  1. Open de toepassing Windows-instellingen door op Windows-toets+ I. te drukken
  2. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Typen aan de linkerkant.
  4. Scroll naar beneden totdat je de Touch keyboard sectie vindt. Zoek naar de schakelaar met de tekst Toon het aanraaktoetsenbord wanneer niet in tabletmodus en er is geen toetsenbord aangesloten. Zet het op Uit.

    Image
    Image

Schakel het schermtoetsenbord uit in Toegankelijkheidscentrum

Als de bovenstaande methode het schermtoetsenbord niet uitschakelt, kunt u het ook uitschakelen in het Windows 10 Toegankelijkheidstoetsenbord menu.

  1. Gebruik het Windows-zoekvak om te zoeken naar de Toegankelijkheidstoetsenbordinstellingen en selecteer de bijbehorende resultaten.

    Image
    Image
  2. Zoek naar de tuimelschakelaar met de titel Gebruik het schermtoetsenbord en schakel deze uit en vervolgens weer in. Mogelijk ziet u het toetsenbord op het aanraakscherm verschijnen en vervolgens weer verdwijnen.

    Image
    Image

Schakel de toetsenbordservice op het scherm uit

Als u de toetsenbordservice op het scherm uitschakelt, wordt deze helemaal niet meer weergegeven. Gebruik deze methode alleen als u het toetsenbord helemaal niet wilt gebruiken. Als u het voor nu uitschakelt, moet u de service later opnieuw inschakelen.

  1. Gebruik Windows zoeken om te zoeken naar Services en selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Scroll door de lijst met services totdat u Touch Keyboard and Handwriting Panel Service vindt. Dubbelklik of dubbeltik erop om de eigenschappen te openen.

    Image
    Image
  3. Druk op de Stop-knop als deze al actief is en gebruik vervolgens het vervolgkeuzemenu naast Opstarttype omte selecteren Uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Selecteer Toepassen en dan OK.

Bottom Line

Soms kan het schermtoetsenbord willekeurig op het inlogscherm verschijnen vanwege een recent geïnstalleerde applicatie of driver. Als je enig idee hebt wat dat kan zijn, probeer dan die installatie uit te schakelen, terug te draaien of te verwijderen om te zien of dat het probleem oplost. U kunt ook proberen terug te gaan naar een herstelpunt.

Waarom verschijnt mijn schermtoetsenbord?

Het schermtoetsenbord verschijnt meestal omdat het is gevraagd (zelfs als je het niet wilde aanvragen). Er zijn enkele gevallen, zoals op tablets, laptops met aanraakscherm, en na de installatie van bepaalde apps en stuurprogramma's, dat het automatisch op het inlogscherm kan verschijnen. De bovenstaande methoden zouden u moeten helpen dit uit te schakelen.

FAQ

    Hoe zet ik het schermtoetsenbord op een Chromebook uit?

    Als u uw schermtoetsenbord op een Chromebook wilt uitschakelen, selecteert u time rechtsonder op het scherm en selecteert u vervolgens Instellingen (tandwiel icoon). Selecteer in het gedeelte Geavanceerd > Toegankelijkheid Toegankelijkheidsfuncties beheren In het Toetsenbord en tekstinvoer sectie, schakel uit Schermtoetsenbord inschakelen

    Hoe schakel ik het schermtoetsenbord op een Surface uit?

    Je zou het schermtoetsenbord op een Surface Pro op dezelfde manier uitschakelen als op andere Windows 10-apparaten, zoals hierboven beschreven. Eenvoudigste manier: ga naar de Toegankelijkheidstoetsenbordinstellingen en schakel de functie uit.

    Hoe zet ik het schermtoetsenbord op een Mac aan?

    Op een Mac 11 Big Sur wordt het schermtoetsenbord het Toegankelijkheidstoetsenbord genoemd. Om het in te schakelen, gaat u naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren en selecteert u Toegankelijkheid Klik vervolgens op Keyboard > Toegankelijkheidstoetsenbord en selecteer Toegankelijkheidstoetsenbord inschakelen Selecteer op Mac 12 Monterey Viewer na Keyboard en vóór het deel Toegankelijkheidstoetsenbord inschakelen van deze stappen.

    Hoe schakel ik het schermtoetsenbord in Windows 7 uit?

    Open in Windows 7 het Configuratiescherm en selecteer Toegankelijkheid > Toegankelijkheidscentrum. Onder Gebruik de computer zonder muis of toetsenbord, deselecteer Gebruik schermtoetsenbord en klik op OK.

Aanbevolen: