Wat is een ICS-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een ICS-bestand?
Wat is een ICS-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een ICS-bestand is een iCalendar-bestand.
  • Open er een met Outlook, Google Agenda en andere e-mail- en agenda-apps.
  • Converteer er een naar CSV met Indigoblue.eu of naar andere formaten met gespecialiseerde converters.

Dit artikel beschrijft wat ICS-bestanden zijn en waarvoor ze worden gebruikt, hoe je er een op verschillende apparaten kunt openen en hoe je het bestand kunt converteren naar een bruikbaarder formaat zodat je het kunt openen in een programma zoals Excel.

Wat is een ICS-bestand?

Een ICS-bestand is een iCalendar-bestand. Dit zijn platte tekstbestanden die details van kalendergebeurtenissen bevatten, zoals een beschrijving, begin- en eindtijden, locatie, enz. Het ICS-formaat wordt meestal gebruikt voor het verzenden van vergaderverzoeken aan mensen, maar is ook een populair middel om zich te abonneren op vakantie- of verjaardagskalenders.

Hoewel ICS veel populairder is, kunnen iCalendar-bestanden in plaats daarvan de ICAL- of ICALENDER-bestandsextensie gebruiken. iCalendar-bestanden die alleen beschikbaarheidsinformatie bevatten (vrij of bezet) worden opgeslagen met de IFB-bestandsextensie of IFBF op Macs.

Image
Image

ICS-bestanden die geen iCalendar-bestanden zijn, kunnen IronCAD 3D Drawing-bestanden of IC Recorder Sound-bestanden zijn die zijn gemaakt door een Sony IC-recorder.

ICS is ook een acroniem voor een paar technologietermen die niets te maken hebben met agendabestanden, zoals Internet Connection Sharing, Image Capture Server en IEEE Computer Society.

Hoe een ICS-bestand te openen

ICS-agendabestanden kunnen worden gebruikt in e-mailclients zoals Microsoft Outlook, Windows Live Mail en IBM Notes (voorheen bekend als IBM Lotus Notes), evenals in de meest populaire agendaprogramma's zoals Google Agenda voor webbrowsers, Apple Calendar (voorheen Apple iCal genoemd) voor mobiele iOS-apparaten en Macs, Yahoo! Agenda, Mozilla Thunderbird's Lightning-agenda en VueMinder.

Stel bijvoorbeeld dat u zich wilt abonneren op een vakantiekalender zoals die te vinden is in Calendar Labs. Als je een van die ICS-bestanden opent in een programma als Microsoft Outlook, worden alle afspraken geïmporteerd als een nieuwe agenda die je vervolgens kunt laten overlappen met andere afspraken uit de andere agenda's die je gebruikt.

Hoewel het gebruik van een dergelijke lokale kalender handig is voor zaken als feestdagen die het hele jaar door niet veranderen, zou je in plaats daarvan een kalender met iemand anders kunnen delen, zodat de wijzigingen die iemand aanbrengt, worden weergegeven in de agenda's van andere mensen, zoals bij het opzetten van vergaderingen of het uitnodigen van mensen voor evenementen.

Om dat te doen, zou je je agenda online kunnen opslaan met zoiets als Google Agenda, zodat het zowel gemakkelijk te delen is met anderen als ook eenvoudig te bewerken is, waar je ook bent. U kunt het ICS-bestand importeren in Google Agenda, waarmee u uw agenda kunt delen via een unieke URL en het ICS-bestand kunt bewerken met nieuwe afspraken.

Een gewone teksteditor zoals Kladblok kan ook ICS-bestanden openen (zie andere in onze lijst met de beste gratis teksteditors). Hoewel alle informatie intact en zichtbaar is, heeft u echter niet een indeling die het gemakkelijkst te lezen of te bewerken is. U kunt het beste een van de bovenstaande programma's gebruiken om ICS-bestanden te openen en te bewerken.

ICS-bestanden die IronCAD 3D Drawing-bestanden zijn, kunnen worden geopend met IronCAD.

Voor ICS-bestanden die IC Recorder Sound-bestanden zijn, kunnen Sony's Digital Voice Player en Digital Voice Editor ze openen. Windows Media Player kan dat ook, zolang u de Sony Player Plug-in maar installeert.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het ICS-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma ICS-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u Het standaardprogramma voor een specifiek bestand wijzigen Extensie voor hulp bij het maken van die wijziging in Windows.

Een ICS-bestand converteren

Je kunt een ICS-agendabestand converteren naar CSV voor gebruik in een spreadsheetprogramma met de gratis online converter van Indigoblue.eu. U kunt mogelijk ook een ICS-agendabestand exporteren of opslaan in een andere indeling door een van de bovenstaande e-mailclients of agendaprogramma's te gebruiken.

Importeer het in Excel om het bestand op te slaan in XLSX.

IronCAD kan een ICS-bestand zeker exporteren naar een ander CAD-formaat via een File > Save As of Exportmenu-optie.

Hetzelfde geldt voor IC Recorder Sound-bestanden. Aangezien ze audiogegevens bevatten, zou het niet verwonderlijk zijn als de hierboven gelinkte programma's van Sony het ICS-bestand naar een meer algemeen audioformaat zouden kunnen converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

De meest voorkomende reden waarom een ICS-bestand niet kan worden geopend, zelfs niet nadat alle bovenstaande suggesties zijn geprobeerd, is dat het bestand niet echt een agendabestand is. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen.

ISC-bestanden kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden verward met ICS-bestanden, ook al zijn het eigenlijk Xilinx Device Configuration-bestanden. ISC-bestanden kunnen niet worden geopend met een kalenderprogramma of online kalenderservice, maar worden in plaats daarvan gebruikt met Xilinx' ISE Design Suite.

Een ander achtervoegsel waardoor je zou kunnen denken dat je een ICS-bestand hebt, is LCC, dat is voor Capture One Lens Cast Correction-bestanden. Deze bestanden openen met Capture One van Phase One.

FAQ

    Hoe importeer ik een ICS-bestand in Google Agenda?

    Om een ICS-bestand in Google Agenda te importeren, opent u Agenda en selecteert u Instellingen (tandwielpictogram) en klikt u vervolgens op Importeren en exporteren Klik Selecteer bestand op uw computer en navigeer vervolgens naar en selecteer uw ICS-bestand. Selecteer de agenda waarin u het ICS-bestand wilt importeren en selecteer vervolgens Import

    Hoe maak ik een ICS-bestand aan?

    Als u een ICS-bestand in Outlook voor Windows wilt maken, maakt u het agenda-item aan en kiest u Bestand > Opslaan als >iCalendar-indeling (.ics) Start een nieuw bericht en voeg het bestand toe om te delen. Om een ICS-bestand te maken in Outlook op een Mac, maakt u een gebeurtenis aan en selecteert u Opslaan en sluiten , en sleept u de gebeurtenis vervolgens naar de berichtkop van een nieuwe e-mail; het agendabestand verschijnt als een ICS-bijlage. Om een ICS-bestand in Google Agenda te maken, opent u Google Agenda op een desktop en selecteert u Instellingen (tandwielpictogram) Importeren en exporteren > Export Er wordt een ZIP-bestand naar uw computer gedownload dat ICS-bestanden voor al uw agenda's bevat. Als je een ICS-bestand wilt maken met Agenda op een Mac, maak je een afspraak en sleep je de afspraak naar je bureaublad. Hiermee wordt automatisch een ICS-bestand gemaakt.

    Hoe open ik een ICS-bestand op een iPhone?

    Open de Mail-app op je iPhone en tik vervolgens op het e-mailbericht met een bijgevoegd ICS-bestand. Tik op het ICS-bestand, selecteer vervolgens Add All en kies de agenda waaraan u de agenda-afspraken van het ICS-bestand wilt toevoegen. Open Agenda op je iPhone om toegang te krijgen tot de nieuwe evenementen.

Aanbevolen: