Maak een back-up van uw Google Agenda-agenda's naar ICS-bestanden

Inhoudsopgave:

Maak een back-up van uw Google Agenda-agenda's naar ICS-bestanden
Maak een back-up van uw Google Agenda-agenda's naar ICS-bestanden
Anonim

Wat te weten

  • Open Google Agenda op een pc en selecteer het gear pictogram > Instellingen > Importeren &exporteren> Exporteren.
  • Selecteer in het midden van het scherm Export om het ZIP-bestand te downloaden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up kunt maken van al uw Google Agenda-agenda's naar ICS-bestanden en hoe u afspraken kunt exporteren vanuit één enkele agenda. Instructies zijn van toepassing op Google Agenda op internet.

Exporteer evenementen uit alle agenda's

Google Agenda is een uitstekende agendaservice voor tijdbeheer en planning waarmee u afspraken kunt plannen en delen via internet, mobiele apparaten en desktop-apps. Hoewel Google Agenda een uitgebreide functionaliteit heeft, kan het voorkomen dat u een Google Agenda-afspraak ergens anders wilt gebruiken of met anderen wilt delen. Als dat het geval is, exporteert u de Google Agenda-gegevens naar een ICS-bestand, een indeling die door de meeste plannings- en agendatoepassingen wordt ondersteund.

Nadat u een back-up van uw agendagegevens naar een ICS-bestand hebt gemaakt, kunt u de agenda-afspraken rechtstreeks importeren in een ander programma, zoals Microsoft Outlook, of het bestand opslaan voor back-updoeleinden.

Je kunt geen afspraken exporteren vanuit de Google Agenda-app.

  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek Settings (pictogram gear) en selecteer vervolgens Settings uit de vervolgkeuzelijst.

  3. Selecteer Importeren & exporteren om je evenementen te downloaden.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder Exporteren Exporteren. Er wordt een ZIP-bestand naar uw computer gedownload. Als u het ZIP-bestand opent, vindt u afzonderlijke ICS-bestanden voor elk van uw agenda's.

    Als u de bestanden weer in Google Agenda wilt importeren, ha alt u de afzonderlijke ICS-bestanden uit het ZIP-bestand en importeert u ze een voor een.

Exporteer evenementen uit een enkele kalender

  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant van de pagina de sectie Mijn agenda's. (Mogelijk moet je het selecteren om het uit te vouwen.)
  3. Wijs de agenda aan die u wilt exporteren.
  4. Selecteer het Meer icoon (drie stippen) gevolgd door Instellingen en delen.
  5. Selecteer onder Agenda-instellingen Agenda exporteren.

  6. Er wordt een ICS-bestand van je evenementen gedownload.

Als je Google Agenda gebruikt via je werk, school of andere organisaties, heb je mogelijk geen mogelijkheid om afspraken te exporteren. Neem contact op met uw beheerder.

Aanbevolen: