Gamen in de auto is nog nooit zo eenvoudig geweest

Inhoudsopgave:

Gamen in de auto is nog nooit zo eenvoudig geweest
Gamen in de auto is nog nooit zo eenvoudig geweest
Anonim

Als je erover hebt nagedacht om een videogamesysteem aan je auto toe te voegen of er een wilt meenemen op een lange autorit om de kinderen bezig te houden, is dat makkelijker dan je misschien denkt. In het verleden moest je een omvormer bedraden, een soort mobiel videoscherm installeren en dan rond een omvangrijke console sjouwen.

Tegenwoordig zijn de mobiele en draagbare spelopties diverser dan ooit, en het is mogelijk om een volwaardige thuisconsole mee te nemen in de vorm van een vorige generatie Wii U of huidige generatie Nintendo Switch.

Mobiele en draagbare gaming in de auto

De gemakkelijkste manier om videogames in een auto te spelen, is altijd geweest om een draagbaar spelsysteem mee te nemen, en dat is nog steeds een haalbare optie. De Nintendo 3DS en 3DSXL en Nintendo Switch zijn geweldige draagbare spelopties die je mee kunt nemen op een lange roadtrip.

Naast traditionele draagbare spelsystemen, wordt gamen op smartphones en tablets op de weg elk jaar steeds populairder. Hoewel toegewijde gamers deze platforms misschien afkeuren als niet echt gamen, is het een feit dat een degelijke tablet of telefoon urenlang entertainment kan bieden onderweg.

Image
Image

Gaming in de auto met echte videogamesystemen

In het verleden was het idee om onderweg te gamen met alles behalve een handheld een onbereikbare droom. Hoewel het altijd mogelijk is geweest om een 12-volt televisie te installeren, of er een op een omvormer aan te sluiten, en ook een thuisconsole in een omvormer, was het idee niet praktisch.

De combinatie van een thuisconsole en televisie nam ruimte in beslag toen omvangrijke CRT-televisies aan de orde van de dag waren, en dat soort stroomverbruik kan niet vertrouwen op een omvormer voor sigarettenaansteker. De situatie is anders met de komst van onopvallende LED-schermen, maar je moet nog steeds rekening houden met de grootte en stroomvereisten van de meeste videogameconsoles voor thuis.

De beste opties van vandaag zijn de Nintendo Wii U- en Switch-systemen. Hoewel de Wii U-console ondermaats is in vergelijking met de Xbox One en PS4, heeft hij een aantal dingen die hem bijna perfect maken voor een gamesysteem in de auto. De Switch is krachtiger dan de Wii U en heeft ook een aantal voordelen op het gebied van gamen in de auto.

Gamen in je auto met de Wii U

Het eerste dat de behuizing van de Wii U helpt, is de unieke controller, die een LCD-aanraakscherm bevat. Sommige games gebruiken dit tweede scherm om asynchrone informatie weer te geven, maar het kan ook worden gebruikt om buiten het scherm te spelen. Dat betekent dat je je Wii U in je auto kunt aansluiten en games kunt spelen zonder dat je een tv nodig hebt.

Afgezien van de ruimte- en groottebeperkingen die gepaard gaan met het opzetten van een game-installatie voor je auto, is er de kwestie van het vermogen. Omdat de Wii U niet zoveel stroom verbruikt als sommige andere consoles, kun je hem gebruiken via een 12V-accessoire-uitgang of een sigarettenaanstekeraansluiting.

Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de grootte van een omvormer die u moet kopen, en u hoeft ook niet de moeite te nemen om er een te bedraden. Fabrikanten van randapparatuur maken voedingen die voor dit doel zijn ontworpen, met één poort voor een Wii U-stroomkabel en een andere voor een USB-kabel, die kan worden gebruikt om een Wii U-gamepad of een ander USB-apparaat van stroom te voorzien.

Gamen in je auto met de Nintendo Switch

Het gebruik van een Nintendo Switch in je auto is gemakkelijker dan het gebruik van een Wii U, omdat de Switch is ontworpen als een hybride thuis/draagbaar spelsysteem. Waar de Wii U een gamepad heeft met een ingebouwd scherm, bevat de Switch alle lef van het spelsysteem in de handheld-component.

Omdat hij is ontworpen voor draagbaar gebruik, wordt de Switch geleverd met alles wat je nodig hebt, direct uit de doos. Als je een videomonitor in je auto hebt, kun je je Switch hierop aansluiten via HDMI, en sommige games ondersteunen een multiplayer-modus met de joy-con-controllers van het systeem.

Om beter gebruik te kunnen maken van een schakelaar in uw auto, heeft u een omvormer nodig om een houder voor het systeem van stroom te voorzien of een 12-volt adapteraccessoire. Je kunt ook echte controllers aansluiten om te profiteren van multiplayer-games die joy-con multiplayer niet ondersteunen. Het is belangrijk om de Switch schoon te houden, zodat je de beste game-ervaring hebt.

Nadelen van het gebruik van een Wii U of Nintendo Switch in je auto

Het belangrijkste nadeel van de Wii U of Switch als spelsysteem voor in de auto is dat je beperkt bent tot gamen. In tegenstelling tot de Xbox One en PS4 speelt de Wii U geen dvd's of Blu-Ray-schijven af, dus je kunt onderweg geen films kijken met de Wii U-gamepad. De Switch heeft hetzelfde nadeel omdat hij geen optische media gebruikt.

Hoewel je een mobiele hotspot kunt toevoegen om streamingdiensten zoals Netflix of Hulu te bekijken, is schijfgebaseerde media niet beschikbaar voor Wii U of Switch.

Het andere probleem met het gebruik van een Wii U voor gamen in de auto is dat het een ervaring voor één speler is. In tegenstelling tot de Switch kun je met de Wii U geen multiplayer-games spelen zonder tv of monitor. De calculus verandert als je een hoofdsteun of een op het dak gemonteerd scherm hebt. Als dat het geval is, overweeg dan om een omvormer te bedraden en het thuisconsolesysteem van uw keuze te gebruiken.

Aanbevolen: