Sony NW-A45 Walkman Review: muziek zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord

Inhoudsopgave:

Sony NW-A45 Walkman Review: muziek zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord
Sony NW-A45 Walkman Review: muziek zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord
Anonim

Bottom Line

De Sony NW-A45 is een ideale Walkman voor puristen of voor degenen die een bibliotheek met muziekbestanden bezitten.

Sony NW-A45 Walkman

Image
Image

We hebben Sony's NW-A45 Walkman gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Sony NW-A45 Walkman dient als een speciale muziekspeler voor uw hi-res muziekbestanden. Hoewel veel mensen perfect tevreden zijn met het gebruik van basismuziekstreamingservices op hun smartphones, is de NW-A45 voor degenen die een offline muziekcollectie hebben, of voor degenen die een betere geluidsresolutie willen. Met ondersteuning voor meerdere formaten, overvloedige opslag en opschaling voor formaten van lagere kwaliteit, zijn apparaten zoals de Sony NW-A45 aantrekkelijk voor audioliefhebbers. Ik heb de Sony NW-A45 een week lang getest om te zien of de combinatie van ontwerp, geluidskwaliteit en functies een waardevolle investering vormen.

Ontwerp: Compact en stevig

De Sony Walkman NWA45 is 3,8 inch lang en 2,2 inch breed, en de voorkant is grotendeels scherm. Een dunne rand omringt het 3,1-inch LCD-aanraakscherm en de naam Sony is onopvallend gedrukt direct boven het scherm met een resolutie van 800 x 480. De muziekspeler is niet veel groter dan een creditcard, maar hij is groter dan veel andere muziekspelers die ik ben tegengekomen.

De NWA45 is klein genoeg om in je zak te passen en heeft een schakelaar aan de zijkant waarmee je het touchscreen kunt in- en uitschakelen, zodat je niet per ongeluk op knoppen drukt. Ik had liever de koptelefoonaansluiting bovenop de speler gehad, om te voorkomen dat het snoer in de knoop raakt als ik de NWA45 in mijn zak stopte, maar hij zit helaas aan de onderkant weggestopt.

Er is een verscheidenheid aan kleuropties beschikbaar, zoals leigrijs, nachtblauw en goud. Het chassis is van aluminium, terwijl het achterpaneel is gemaakt van ABS, maar de carrosserie heeft een matte afwerking die ruw aanvoelt. De matte afwerking helpt echter wel om vallen te voorkomen, omdat het niet zo gemakkelijk uit je hand glijdt.

De NWA45 heeft een responsief touchscreen, maar de interface voelde niet natuurlijk aan. Ik ging op zoek naar de hoofdstartknop, maar er is een toolbox in de benedenhoek waar je toegang hebt tot de instellingen en veel van de primaire functies. Pas toen ik de NWA45 een paar keer gebruikte, kon ik gemakkelijk door de interface navigeren.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Fenomenaal

De NWA45 ondersteunt verliesvrije en gecomprimeerde audioformaten, waaronder AAC, APE, ALAC, HE-AAC, DSD naar PCM, FLAC, MP3 en WMA. Voor lossy formaten zoals MP3 heeft de Sony NWA45 upscaling, waardoor de kwaliteit dichter bij hi-res komt. U kunt een duidelijk verschil horen wanneer u de opschalingsfunctie gebruikt. Ik heb een oud MP3-album van Red Hot Chili Peppers gedownload en de upscaling-functie maakte de zang en de elektrische gitaar veel duidelijker.

Je kunt de Walkman gebruiken als een USB DAC, zodat je nummers kunt overbrengen en de NWA45 ze kunt laten verwerken. De S-Master HX-versterker, S-Master HX-chip en goed gebouwde printplaat van de Walkman bevorderen een efficiënte geluidsverwerking en een uitstekende geluidskwaliteit.

Totdat je hoogwaardige hi-res audio hoort, weet je niet wat je mist. Het is net alsof je alleen naar Standard Definition-tv kijkt, je zou niet weten wat je mist met video-indelingen van hogere kwaliteit, zoals 4K. Je kunt elk instrument, elke tekst, elke drumbeat horen, maar geen van de tonen is overweldigend.

Totdat je hoogwaardige hi-res audio hoort, weet je niet wat je mist.

Kenmerken: Een USB DAC

De Sony NWA45 heeft geen wifi, dus je zult geen streaming-apps vinden. Het probeert zichzelf niet te overbelasten met te veel extra functies. De focus ligt op geluid en geluid alleen. Dit is niet de beste muziekspeler voor iemand die iets wil dat ze aan hun kleding en training kunnen knippen, of iemand die een startapparaat voor hun kind wil. De NWA45 is voor audioliefhebbers en degenen die een bibliotheek met eigen muziek willen opslaan.

Image
Image

Je kunt een grote hoeveelheid inhoud opslaan, aangezien de speler microSD-kaarten tot 2 TB ondersteunt. De sleuf is goed beschermd met een deksel, zodat hij vrij blijft van stof en vuil.

De NWA45 heeft Bluetooth met NFC. Als u een draadloze hoofdtelefoon gebruikt, ondersteunt de NWA45 aptX, maar de codec LDAC van Sony heeft een hoge bitsnelheid tot 990 kbps (vergeleken met 352 kbps voor aptX). Dit betekent snellere gegevensoverdracht en schoner, nauwkeuriger geluid.

De NWA45 is voor audioliefhebbers en degenen die een bibliotheek met eigen muziek willen opslaan.

Levensduur batterij: lang

Het duurt ongeveer vier uur om de batterij op te laden en de specificaties geven een batterijduur van maximaal 45 uur aan. Toen ik de levensduur van de batterij testte, duurde deze ongeveer 48 uur aan en uit gebruik (afwisselend tussen perioden van continu afspelen en standby-tijd).

Image
Image

Bottom Line

De Sony NWA45 Walkman is te koop voor $ 220, wat aan de hogere kant is voor de speciale markt voor mp3-spelers. Je kunt budgetspelers kopen die hi-res ondersteunen voor minder dan 50 dollar, maar de functies en hardware van de Walkman helpen de hogere prijs te rechtvaardigen.

Sony NWA45 Walkman vs. Astell & Kern AK Jr

De Astell & Kern AK Jr (bekijk op Amazon) is een andere DAP met hi-res audio. De Astell & Kern heeft een interessant ontwerp dat meer een verworven smaak is dan de Walkman, maar hij heeft wel een aluminium behuizing met een glazen achterkant. De Sony NWA45 heeft een aantal voordelen ten opzichte van de AK Jr, zoals superieure resolutie en opschaling voor bestanden met verlies. Het is echt een kwestie van je persoonlijke voorkeur, want je kunt de Astell & Kern AK Jr ook vinden voor ongeveer $ 220.

Een moderne Walkman die uitstekend klinkt

Met hi-res audio en opschaling voor muziekbestanden van lagere kwaliteit, laat de Sony NWA45 muziekbestanden gewoon beter klinken.

Specs

  • Productnaam NW-A45 Walkman
  • Product Merk Sony
  • SKU 027242906266
  • Prijs $220.00
  • Gewicht 3.46 oz.
  • Productafmetingen 3,8 x 2,2 x 0,4 inch.
  • Batterij 4 uur oplaadtijd, tot 45 uur capaciteit
  • Opslag 16 GB ingebouwd, uitbreidbaar
  • Mediasleuf SDXC
  • Versterker S-Master H
  • Beeldscherm 3,1-inch LCD (800 x 480 resolutie)
  • Garantie 1 jaar
  • Audio-uitgangsvermogen 35 mW (ongebalanceerd)
  • Audio resolutie DSD128: 2,8224 MHz / 1-Bit
  • Bluetooth Spec-versie 4.2, Bluetooth AVRC
  • NFC ja
  • Audiocodecs aptX, LDAC
  • Audio-indelingen AAC (6-320 kbps/8-48 kHz), APE (8, 16, 24-bit/8-192 kHz [Fast, Normal, High]), ALAC (16, 24-bit /8-192 kHz), DSD geconverteerd naar PCM (1-bit/2,8224, 5,6448, 11,2896 MHz), FLAC (16, 24-bit/8-192 kHz), HE-AAC (32-144 kbps/8-48 kHz), MP3 (32-320 kbps [ondersteunt variabele bitrate]/32, 44,1, 48 kHz), WMA (32-192 kbps [ondersteunt variabele bitrate]/44,1 kHz

Aanbevolen: