Mobiele fotografie: zelfstudie over lichtsporen

Inhoudsopgave:

Mobiele fotografie: zelfstudie over lichtsporen
Mobiele fotografie: zelfstudie over lichtsporen
Anonim

Dit artikel beschrijft hoe je de Slow Shutter Cam gebruikt om light trail-foto's te maken op je smartphone.

Je foto's maken

Hier leest u hoe u de Slow Shutter Cam gebruikt om uw eerste foto van lichtsporen vast te leggen:

  1. Schakel de cameraflitser van de mobiele telefoon uit.
  2. Start Slow Shutter Cam en geef hem toegang tot je camera, als daarom wordt gevraagd.
  3. Tik op Instellingen in de Slow Shutter Cam-app. Het lijkt op een versnelling.
  4. Tik op Lichtspoor in het gedeelte Opnamemodus.
  5. Verplaats de Sluitertijd schuifregelaar naar rechts totdat er bulb staat. Met deze instelling kunt u bepalen wanneer de sluiter handmatig wordt geopend en gesloten.
  6. Selecteer een instelling voor Light Sensitivity en ISO. Selecteer voor elk een instelling voor het middenbereik totdat u meer vertrouwd raakt met de app en lichtsporen.

    Image
    Image
  7. Plaats de telefoon op een statief of een stabiel oppervlak en kadreer de afbeelding.

  8. Tik op de Sluiter knop om te beginnen met vastleggen.
  9. Tik nogmaals op de Shutter-knop om het vastleggen te stoppen.
  10. Tik op Opslaan.

Bottom Line

Slow Shutter Cam maakt snel achter elkaar een reeks foto's met een lange belichtingstijd en voegt ze samen tot één enkele afbeelding die het continue lichtspoor laat zien. Daarom is het belangrijk om je camera stil en stil te houden. Idealiter koppelen of overlappen de opnamen op hetzelfde punt binnen het frame, zodat het resultaat eruitziet als een enkele opname.

Oefen en spelen

Omdat je de sluiter handmatig moet activeren en deactiveren, moet je een gevoel ontwikkelen hoe lang je moet wachten tussen deze twee acties. Als je bijvoorbeeld auto's fotografeert, laat dan de sluiter open zolang er een auto in de verte nodig is om je telefoon te passeren om een volledig spoor vast te leggen. Gebruik een kortere belichtingstijd als je de instelling voor lange belichtingstijd gebruikt om zoiets als een flikkerend vuur te maken.

Een deel van het plezier van fotografie met lange belichtingstijden is het experimenteren om de instellingen te vinden die de meest indrukwekkende beelden van verschillende onderwerpen opleveren.

Over Light Trail Photography

Op het meest algemene niveau leggen lichtspoorfoto's beweging vast in een stilstaand beeld. Het licht van het bewegende object is de focus en creëert een spoor over het frame. Zulke foto's kunnen uitzonderlijk mooi en interessant zijn.

Aanbevolen: