Tips en trucs voor mobiele fotografie

Inhoudsopgave:

Tips en trucs voor mobiele fotografie
Tips en trucs voor mobiele fotografie
Anonim

Mobiele fotografie zit in de lift naarmate de cameratechnologie verbetert met elk nieuw model. Wil je leren hoe je geweldige foto's maakt met je telefoon? Met deze 10 tips ben je binnen de kortste keren een professional.

Het draait allemaal om het licht

Image
Image

Het is waar. Het draait allemaal om het licht.

Dat is wat helpt om van een goede afbeelding een geweldige afbeelding te maken. Bekijk de schaduwen die de zon op onderwerpen maakt. Let op het reflecterende licht van gebouwen. Oefen tijdens het 'golden hour', de periode kort na zonsopgang of net voor zonsondergang. Kijk hoe het licht van een raam op verschillende momenten in een ruimte v alt.

Een smartphone is niet de beste in situaties met weinig licht. U kunt het beste profiteren van de lichtomstandigheden waaronder uw apparaat het beste functioneert.

Vermijd de zoom

Image
Image

Gebruik nooit de zoomfunctie op je smartphone. Inzoomen kan de eerste fout zijn die wordt gemaakt bij het maken van een foto. Vaak zijn de beelden korrelig of wazig. Ga in plaats daarvan dichter bij het object staan, zodat u niet op de camera hoeft te vertrouwen.

Dit komt voornamelijk door de grootte van de lens. Als je een grotere lens had, zou de kwaliteit van het ingezoomde beeld duidelijker zijn.

Stabiliseer je schoten

Image
Image

Cameratrilling bij het maken van foto's is een factor bij alle camera's. De sleutel om dit op te lossen is om te oefenen hoe je je telefoon vasthoudt.

  • Houd het altijd horizontaal in plaats van verticaal om een breder beeld te krijgen.
  • Probeer de burst-modus bij het maken van foto's van bewegende objecten.
  • Weet wat je voor de sluiter gaat gebruiken (de toegewezen knop, een softwarematige sluiterknop, een timer of het volume op je koptelefoon). Het idee is om op een plek te komen waar je heldere foto's maakt zonder cameratrilling.
  • Gebruik een statief voor stabiliteit. Hierdoor kunt u zich concentreren op betere foto's.

Vermeng je hoeken

Image
Image

Verander je kijk op dingen. Door verschillende hoeken te proberen, krijg je een betere foto en het laat zien hoe je het onderwerp ziet. Dus ga op de grond zitten, klim naar een hoog uitkijkpunt of ga opzij om je gezichtspunt te veranderen. Probeer zoveel mogelijk hoeken op je onderwerp.

Probeer enkele apps

Image
Image

Mobiele fotografie is geweldig vanwege de duizenden apps die zijn gewijd aan de camera op smartphones.

Deze apps zijn handig bij het bewerken van je werk. Hoewel je problemen zoals slechte belichting niet kunt corrigeren, kun je andere details verbeteren om een onderwerp er acne-vrij uit te laten zien, specifieke aspecten van een afbeelding verscherpen of tekst of andere effecten aan de foto toevoegen.

Vind je favoriete foto-app, leer hem goed te gebruiken en je kunt je toch al geweldige foto naar een hoger niveau tillen.

Houd het schoon

Image
Image

Reinig het glas van de cameralens. Net zoals wanneer je een vuile voorruit hebt, kan het schoonmaken ervan je een scherper zicht geven en de resultaten verbeteren. Een opname met een schone lens is altijd beter dan een opname door een vette vingerafdruk.

Experimenteer met de flits

Image
Image

Hoewel je telefooncamera niet zo'n krachtige flitser heeft als een digitale camera, kun je toch interessante resultaten behalen door hem te gebruiken.

De flits kan helpen schaduw te benadrukken, kleuren helderder te maken en andere interessante effecten toe te voegen. Experimenteer door één foto zonder en dan één met flits te maken. Maak aantekeningen en vergelijk de verschillen.

Kwaliteit en hoeveelheid

Image
Image

Wees niet bang om nog een foto te maken. Snap alles en nog wat dat bij je past. Hoe meer foto's u maakt, hoe comfortabeler u zich zult voelen en hoe meer u bepa alt welke richting u op wilt met uw mobiele fotografie.

Het enige dat je tegenhoudt, is hoeveel opslagruimte je telefoon heeft en hoe lang je batterij meegaat.

Gebruik reflecties voor interessantere opnamen

Image
Image

Spiegels, glazen, plassen en watermassa's, en gladde en glanzende oppervlakken zorgen voor goede reflecties.

Duw jezelf om te zoeken naar reflecterende oppervlakken en plaats je onderwerpen in een hoek of in directe vergelijking met de reflectie. Zelfs eenvoudige lichttinten kunnen verbazingwekkende reflecties maken.

Veel plezier

Image
Image

Dit is de laatste en eigenlijk de enige regel waar je je aan moet houden. Als je hier niets hoort, is "Veel plezier" de enige regel die je jezelf moet beloven die je zult gebruiken als je met mobiele fotografie begint.

Doe mee aan fotowandelingen met andere fotografen en gemeenschappen bij jou in de buurt. Het is altijd leuk als je het doet samen met anderen die leren en genieten van de kunst.

Aanbevolen: