Hoe Link Sharing op Android uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Link Sharing op Android uit te schakelen
Hoe Link Sharing op Android uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Album delen uitschakelen: Ga naar Bibliotheek en selecteer het album. Selecteer in het menu met drie stippen Options > Link delen > Link verwijderen.
  • Een persoon verwijderen uit de gedeelde map: Ga naar Options > Leden, selecteer het menu met drie stippen naast de persoon en selecteer Persoon verwijderen.
  • Delen voor afzonderlijke foto's uitschakelen: Selecteer de Berichtknop, kies de afbeelding en tik vervolgens op menu > Opties > Link delen > Verwijder link.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het delen van links via Google Foto's op Android kunt uitschakelen, zodat alleen bepaalde mensen een album kunnen bekijken, niet zomaar iedereen met de link. We zullen ook kijken naar het inschakelen van het delen van links.

Hoe u kunt voorkomen dat Google uw foto's deelt

Het delen van links uitschakelen is de snelste manier om te beperken wie een gedeeld album of individuele foto kan bekijken. Alleen mensen die je expliciet hebt uitgenodigd, hebben toegang (we zullen ook kijken of ze hun toegang kunnen verwijderen).

Album delen uitschakelen

Ten eerste, hier leest u hoe u het delen van foto's kunt uitschakelen als het een album is. Doe dit als je een deellink van een album hebt gemaakt en je de toegang via die link wilt weigeren.

  1. Open Bibliotheek onderaan Google Foto's.
  2. Selecteer het gedeelde album met de te verwijderen link.
  3. Kies in het menu met drie stippen rechtsboven Options.
  4. Tik op Link delen en vervolgens op Verwijder link. Als niemand anders er toegang toe heeft gekregen, heet de knop in plaats daarvan Maak privé.

    Image
    Image

Verwijder specifieke personen uit een share

Je kunt ook een specifieke persoon verwijderen uit een Google Foto's-album. Om te zien wie er nog steeds toegang heeft ondanks dat het delen van links is uitgeschakeld, herha alt u de eerste drie stappen hierboven en volgt u deze stappen:

  1. Scroll naar beneden op de pagina Opties totdat u het gebied Leden bereikt. Het vermeldt alle mensen met wie je het album expliciet hebt gedeeld, wat betekent dat ze het album kunnen bekijken en er mogelijk zelfs iets aan kunnen toevoegen.
  2. Als u deze lijst wilt bewerken om te stoppen met delen met specifieke mensen, selecteert u het menu met drie stippen naast de naam van een persoon om de Persoon verwijderen te vindenoptie.
  3. Selecteer Remove person en selecteer vervolgens Remove person om te bevestigen.

  4. Na het nemen van deze actie, worden de foto's en opmerkingen van de persoon verwijderd, samen met hun toegang. Bij het verwijderen van de laatste persoon zegt de knop Maak privé; alle opmerkingen, inclusief die van jou, worden verwijderd wanneer je de laatste persoon verwijdert.

    Image
    Image

Delen op één foto uitschakelen

Is het maar een enkele afbeelding die je hebt gedeeld? Dan is het niet opgenomen in het gedeelte Bibliotheek, maar in plaats daarvan in het gedeelte Delen van de app. Volg deze stappen om de deellink voor een individuele afbeelding te verwijderen:

  1. Selecteer de berichtknop linksboven in Google Foto's.
  2. Kies de afbeelding die je hebt gedeeld.
  3. Open de menuknop rechtsboven en kies Options.
  4. Tik op Link delen gevolgd door Verwijder link.

    Image
    Image

De methoden die we zojuist hebben besproken, zijn niet de enige manieren om te delen via Google Foto's. Een andere is met een partner, waar sommige of al uw afbeeldingen en video's automatisch met hen worden gedeeld. Bekijk de uitleg van Google om te zien hoe u delen met partners uitschakelt.

Delen vanuit Google Foto's zonder een link

Zelfs als het delen van links is uitgeschakeld, kun je nog steeds foto's en video's delen via direct delen. Dit lijkt meer op instant messaging ingebouwd in Google Foto's.

  1. Selecteer een of meer items om te delen en tik vervolgens op de share-knop.
  2. Kies iemand uit je contacten om het naar te sturen.
  3. Voeg eventueel wat tekst toe om context te bieden. Tik anders op Verzenden.

    Image
    Image

Om direct delen ongedaan te maken, open je het gesprek, selecteer je de naam van de persoon bovenaan en tik je op Laat naast je naam. Hiermee worden direct alle foto's en opmerkingen verwijderd die je aan het gesprek hebt toegevoegd.

Link delen inschakelen

Door de link te delen, kan iedereen met de URL een van je fotoalbums bekijken, zelfs als ze niet zijn ingelogd op hun Google-account.

  1. Gebruik de Bibliotheek tab onderaan de app om het album te selecteren dat je wilt delen.
  2. Tik op de menuknop rechtsboven en vervolgens op Options.
  3. Selecteer Link delen.
  4. Kies welke opties voor delen u eventueel wilt uitschakelen door ze te selecteren. Als u bijvoorbeeld andere mensen foto's wilt laten toevoegen, moet u ervoor zorgen dat Samenwerken is ingeschakeld.
  5. Tik op Kopieer link om de deellink te krijgen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe maak ik een link in Google Foto's?

    Open in Google Foto's een foto, album of video en tik op Delen > kies een app > tik op Link maken. Wanneer u een link maakt om te delen in Google Foto's, kan iedereen deze gebruiken om uw foto's in de cloud te bekijken.

    Waarom crasht Android wanneer ik een link deel?

    Als Android-apps blijven crashen of je Android-telefoon blijft vastlopen, moet je problemen met je apparaat oplossen. Begin met het updaten van Android en het opnieuw installeren van apps waarmee u problemen ondervindt, en start vervolgens uw apparaat opnieuw op.

    Hoe schakel ik voorbeelden uit wanneer ik een link in een sms-bericht deel?

    Ga in de Android Berichten-app naar Instellingen > Meer instellingen en tik op Webvoorbeeldom voorvertoningen uit te schakelen.

Aanbevolen: