Internet Service Provider (ISP)

Inhoudsopgave:

Internet Service Provider (ISP)
Internet Service Provider (ISP)
Anonim

Een internetserviceprovider (ISP) biedt toegang tot internet. Deze toegang kan via een kabel-, DSL- of inbelverbinding zijn. Alle apparaten met internetverbinding voeren elk verzoek uit via een ISP om toegang te krijgen tot servers waar ze webpagina's kunnen bekijken en bestanden kunnen downloaden. De servers leveren deze bestanden via hun ISP.

Voorbeelden van ISP's zijn AT&T, Comcast, Verizon, Cox en NetZero. Deze ISP's kunnen rechtstreeks worden aangesloten op een huis of bedrijf of draadloos worden gestraald met behulp van satelliet of andere technologie.

Image
Image

Wat doet een ISP?

De meeste huizen en bedrijven hebben een apparaat dat verbinding maakt met internet. Via dat apparaat bereiken telefoons, laptops, desktopcomputers en andere apparaten met internettoegang de rest van de wereld - en dat gebeurt via een ISP.

Hier is een voorbeeld van de rol die een internetprovider speelt wanneer u bestanden downloadt en webpagina's van internet opent.

  1. Wanneer u uw laptop thuis gebruikt om toegang te krijgen tot een pagina op een site zoals Lifewire.com, gebruikt de webbrowser de DNS-servers die op het apparaat zijn ingesteld om de Lifewire-domeinnaam te vertalen naar het IP-adres dat het is geassocieerd met, wat het adres is dat Lifewire is ingesteld om te gebruiken met zijn ISP.
  2. Het IP-adres wordt van uw router naar uw ISP gestuurd, die het verzoek doorstuurt naar de ISP die Lifewire.com gebruikt.
  3. Op dit punt stuurt de ISP voor Lifewire.com de pagina naar uw ISP, die de gegevens doorstuurt naar uw thuisrouter en naar uw laptop.

Dit alles is snel gedaan, meestal in seconden. Om dit te laten werken, moeten zowel het thuisnetwerk als het Lifewire.com-netwerk een geldig openbaar IP-adres hebben, dat is toegewezen door een ISP.

Hetzelfde concept is van toepassing bij het verzenden en downloaden van andere bestanden, zoals video's, afbeeldingen en documenten. Alles wat u online downloadt, wordt overgedragen via een ISP.

Heeft de ISP netwerkproblemen of ben ik dat?

Als je een website niet kunt openen, probeer dan een andere. Als andere websites correct worden weergegeven in de browser, hebben uw computer en uw internetprovider geen problemen. De webserver die de website opslaat of de ISP die de website gebruikt om de website te leveren, heeft problemen. Het enige dat u kunt doen, is wachten tot ze het hebben opgelost.

Als geen van de websites werkt, open dan een van die websites op een andere computer of ander apparaat in hetzelfde netwerk. Als uw desktopcomputer bijvoorbeeld de website niet weergeeft, probeer deze dan op een laptop of telefoon die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de desktopcomputer. Als u het probleem niet op die apparaten kunt repliceren, ligt het probleem bij de desktopcomputer.

Als de desktopcomputer geen van de websites kan laden, start u de computer opnieuw op. Als dat het probleem niet oplost, wijzig dan de instellingen van de DNS-server.

Als echter geen van de apparaten de website kan openen, start u de router of modem opnieuw op. Dit lost meestal netwerkproblemen op. Neem contact op met uw ISP als het probleem zich blijft voordoen. Het is mogelijk dat de ISP problemen heeft of om een andere reden uw internettoegang heeft verbroken.

Als de ISP voor je thuisnetwerk uitv alt, verbreek je de verbinding met wifi op je telefoon en gebruik je het data-abonnement van je telefoon. Dit schakelt uw telefoon over van het gebruik van de ene ISP naar een andere, wat een manier is om internettoegang te krijgen wanneer uw thuis ISP niet beschikbaar is.

Internetverkeer van een ISP verbergen

Omdat een internetprovider het pad voor al uw internetverkeer biedt, kan deze uw internetactiviteit volgen en loggen. Als u zich hier zorgen over maakt, is een populaire manier om tracking te voorkomen, het gebruik van een virtueel particulier netwerk (VPN).

Een VPN biedt een versleutelde tunnel van uw apparaat, via uw ISP, naar een andere ISP. Dit verbergt uw verkeer voor uw ISP. In plaats daarvan kan de VPN-service uw verkeer zien, maar een van de voordelen van de meeste VPN's is dat ze de activiteiten van hun gebruikers meestal niet controleren of loggen.

Meer informatie over ISP's

Een internetsnelheidstest toont de snelheid die u van uw ISP krijgt. Als deze snelheid afwijkt van waarvoor u beta alt, neem dan contact op met uw ISP en deel de resultaten.

Wie is mijn ISP? is een website die de internetprovider weergeeft die u gebruikt.

De meeste ISP's geven altijd veranderende, dynamische IP-adressen aan klanten, maar bedrijven die websites bedienen, abonneren zich meestal met een statisch IP-adres, dat niet verandert.

Andere soorten ISP's zijn onder meer hosting-ISP's, zoals ISP's die alleen e-mail of online opslag hosten, en gratis of non-profit ISP's (soms free-nets genoemd) die gratis internettoegang bieden, meestal vergezeld van advertenties.

FAQ

    Wat kan mijn ISP zien?

    ISP's kunnen de URL's en inhoud zien op de websites die u bezoekt. Een ISP kan ook zien waar u aan het downloaden bent en de grootte van de bestanden die u downloadt.

    Hoe vind ik het IP-adres van de DNS-servers van uw ISP?

    Gebruik de opdracht ipconfig in de opdrachtprompt van Windows. Zoek vervolgens de regel DNS-servers om de IP-adressen van de DNS-servers te vinden.

Aanbevolen: