DSL: Digital Subscriber Line Internet Service

Inhoudsopgave:

DSL: Digital Subscriber Line Internet Service
DSL: Digital Subscriber Line Internet Service
Anonim

Digital Subscriber Line-technologie biedt snelle internetdiensten voor thuis en bij bedrijven. Het concurreert met kabel en andere vormen van breedbandinternet. De technologie achter DSL betekent dat uw netwerk en telefoondienst dezelfde telefoonlijn delen zonder uw spraak- of netwerkverbindingen te onderbreken.

DSL-snelheid

Image
Image

Basic DSL ondersteunt maximale downloadsnelheden tussen 1.544 Mbps en 8.448 Mbps. De werkelijke snelheden variëren in de praktijk, afhankelijk van de kwaliteit van de installatie van de koperen telefoonlijn en de lengte van de telefoonlijn die nodig is om de apparatuur van de serviceprovider te bereiken (soms in het algemeen het centrale kantoor genoemd).

Bottom Line

De meeste soorten DSL-diensten zijn asymmetrisch, ook wel ADSL genoemd. ADSL biedt hogere downloadsnelheden dan uploadsnelheden, een afweging die de meeste particuliere providers maken om beter te voldoen aan de behoeften van typische huishoudens die over het algemeen veel meer downloaden. Symmetrische DSL handhaaft gelijke datasnelheden voor zowel uploads als downloads.

Residentiële DSL-service

Bekende DSL-providers in de Verenigde Staten zijn AT&T (U-Verse), Verizon en Frontier Communications. Veel kleinere regionale providers bieden ook DSL aan. Klanten die zich abonneren op een DSL-serviceplan betalen een maandelijks of jaarlijks abonnement en moeten akkoord gaan met de servicevoorwaarden van de provider. De meeste providers leveren indien nodig compatibele DSL-modemhardware aan hun klanten, hoewel de hardware over het algemeen verkrijgbaar is via retailers.

Zakelijke DSL-service

Behalve de populariteit in woningen, vertrouwen veel bedrijven ook op DSL voor hun internetservice. Zakelijke DSL verschilt op een aantal belangrijke punten van residentiële DSL:

  • Symmetrische DSL wordt meestal gebruikt omdat bedrijven doorgaans hogere volumes uitgaand verkeer genereren dan een normaal huis.
  • Aanbieders verkopen vaak hogere serviceniveaus aan hun klanten, waaronder abonnementen met hogere datasnelheden, eersteklas klantenondersteuningsopties of bundeling van andere producten.

Business-class DSL kan worden geselecteerd door verhuurders. Normaal gesproken beperkt DSL van residentiële klasse gelijktijdige apparaattoegang. U-Verse staat bijvoorbeeld technisch gezien niet meer dan vier verbindingen toe, en hoe meer mensen of apparaten een residentiële service gebruiken, hoe langzamer de service voor alle gebruikers wordt.

Problemen met DSL

DSL-service werkt alleen over een beperkte fysieke afstand en blijft niet beschikbaar in veel gebieden waar de lokale telefooninfrastructuur geen DSL-technologie ondersteunt.

Hoewel DSL al vele jaren een mainstream type internetservice is, kan de ervaring van individuele klanten sterk variëren, afhankelijk van de locatie, provider, kwaliteit van de telefoonbedrading in hun woning en andere technische factoren.

Net als bij andere vormen van internetdiensten, variëren de kosten van DSL van regio tot regio. Een gebied met weinig aanbieders kan duurder zijn vanwege het gebrek aan concurrentie.

DSL werkt lang niet zo snel als glasvezel internetverbindingen. Sommige snelle draadloze opties bieden concurrerende snelheden.

Omdat DSL-lijnen dezelfde koperdraad gebruiken als bedrade telefoondiensten, moeten alle bedrade telefoons in huis of bedrijf speciale filters gebruiken die tussen de telefoon en de wandcontactdoos worden aangesloten. Als deze filters niet worden gebruikt, kan de DSL-verbinding nadelig worden beïnvloed.

Aanbevolen: