DYLIB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DYLIB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DYLIB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de DYLIB-bestandsextensie is een Mach-O (Mach Object) Dynamic Library-bestand waarnaar een toepassing tijdens runtime verwijst om bepaalde functies naar behoefte uit te voeren. Het formaat heeft het oudere A. OUT-bestandsformaat vervangen.

Mach-O is een bestandsindeling die wordt gebruikt voor verschillende soorten bestanden, waaronder objectcode, gedeelde bibliotheken, kerndumps en uitvoerbare bestanden, dus ze kunnen algemene gegevens bevatten die meerdere toepassingen in de loop van de tijd kunnen hergebruiken.

DYLIB-bestanden worden normaal gezien opgeslagen met andere Mach-O-bestanden zoals. BUNDLE- en. O-bestanden, of zelfs naast bestanden zonder bestandsextensie. Het libz.dylib-bestand is een algemeen DYLIB-bestand dat de dynamische bibliotheek is voor de zlib-compressiebibliotheek.

Image
Image

Hoe een DYLIB-bestand te openen

DYLIB-bestanden hoeven over het algemeen niet te worden geopend vanwege de aard van hoe ze worden gebruikt.

Je zou er echter een moeten kunnen openen met Apple's Xcode, ofwel via een menu of door het DYLIB-bestand rechtstreeks naar het programma te slepen. Als u het bestand niet naar Xcode kunt slepen, is het mogelijk dat u eerst een Frameworks-map in uw project moet maken, zodat u het DYLIB-bestandsinfo kunt slepen.

De meeste DYLIB-bestanden zijn waarschijnlijk dynamische bibliotheekbestanden, maar als u vermoedt dat de uwe dat niet is en in plaats daarvan door een ander programma voor een ander doel wordt gebruikt, probeer dan het bestand in een gratis teksteditor te openen. Als uw specifieke DYLIB-bestand geen dynamisch bibliotheekbestand is, kan de mogelijkheid om de inhoud van het bestand als een tekstdocument te zien, enig licht werpen op het type indeling waarin het bestand zich bevindt, wat u kan helpen bepalen welk programma moet worden gebruikt om dat specifieke DYLIB-bestand te openen.

Een DYLIB-bestand converteren

Hoewel er veel gratis bestandsconversieprogramma's bestaan met als enig doel het ene bestandsformaat naar het andere te converteren om het bestand in een ander programma of voor een ander doel te gebruiken, is er geen reden om er een te gebruiken op een DYLIB-bestand.

Er zijn veel bestandstypen die niet naar een ander formaat zouden moeten worden geconverteerd, omdat dit niet nuttig zou zijn. Zoals het geval is met DYLIB-bestanden, zou het hebben van het bestand in een ander formaat de bestandsextensie veranderen, waardoor alle applicaties ervan afhankelijk zouden zijn zonder de functionaliteit van DYLIB.

Een echte formaatconversie zou ook de inhoud van het DYLIB-bestand veranderen, wat opnieuw elke toepassing zou verstoren die het nodig heeft.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met Xcode en een teksteditor niet nuttig was, heb je misschien helemaal niet te maken met dit bestandsformaat. Dit kan per ongeluk gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen en een ander bestand hebt verward met een bestand dat de DYLIB-bestandsextensie gebruikt.

DYC is een voorbeeld van een bestandsextensie die op het eerste gezicht gerelateerd lijkt te zijn aan DYLIB-bestanden. Dit zijn eigenlijk stuurprogrammabestanden die door sommige Xerox-printers worden gebruikt, dus u kunt er geen openen met de hierboven genoemde programma's.

Soortgelijk is de LIB-bestandsextensie die door sommige software wordt gebruikt voor bibliotheekbestanden. Als dat het bestand is dat je hebt, heb je een ander programma op je computer nodig voordat je het kunt openen/bewerken.

Meer informatie over DYLIB-bestanden

Hoewel ze vergelijkbaar zijn met DLL-bestanden onder het Windows-besturingssysteem, worden DYLIB-bestanden alleen gebruikt op, en daarom meestal alleen te zien op, besturingssystemen die zijn gebaseerd op de Mach-kernel, zoals macOS, iOS en NeXTSTEP.

Apple's documentatiearchief bevat veel meer informatie over dynamische bibliotheekprogrammering, inclusief hoe bibliotheken worden geladen wanneer een app opstart, hoe dynamische bibliotheken verschillen van statische bibliotheken en richtlijnen en voorbeelden voor het maken van dynamische bibliotheken.

FAQ

    Waar komen DYLIB-bestanden op een Mac?

    De standaardlocaties voor dynamische bibliotheken zijn ~/lib, /usr/local/lib en /usr/lib. Als alternatief kunt u een DYLIB-bestand op een niet-standaard locatie in uw bestandssysteem plaatsen, op voorwaarde dat u die locatie toevoegt aan een van deze omgevingsvariabelen:

    LD_LIBRARY_PATH, DYLD_LIBRARY_PATH of DYLD_FALLBACK_LIBRARY_PATH.

    Hoe vervang je een DYLIB-bestand?

    Eerst moet je een bron vinden om het vervangende bestand te downloaden. Verwijder vervolgens het originele bestand in het applicatiepakket. Plak ten slotte het gedownloade bestand met dezelfde naam op de locatie van het verwijderde originele bestand.

    Hoe ernstig is DYLIB-kaping?

    DYLIB-kaping is een aanval die probeert dynamische bibliotheken van onbeveiligde locaties te laden om controle over een proces te krijgen. U kunt een hulpprogramma gebruiken om uw systeem te scannen op gevoelige of gekaapte toepassingen. U kunt bijvoorbeeld Dylib Hijack Scanner downloaden om te scannen op kwetsbaarheden.

Aanbevolen: