Waarom gezichtsherkenning gebruiken om regels af te dwingen geen goed idee is

Inhoudsopgave:

Waarom gezichtsherkenning gebruiken om regels af te dwingen geen goed idee is
Waarom gezichtsherkenning gebruiken om regels af te dwingen geen goed idee is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tencent heeft een gezichtsherkenningstechnologie ontwikkeld om kinderen te betrappen die videogames spelen na een door de staat opgelegde avondklok.
  • Ouderlijk toezicht zonder dat ouders over de schouders van kinderen meekijken is niet nieuw.
  • Experts zeggen dat problemen met door gezichtsherkenning afgedwongen regels persoonlijke privacy en nauwkeurigheid omvatten.
Image
Image

Het Chinese gamingbedrijf Tencent gebruikt gezichtsherkenningstechnologie om een avondklok voor minderjarigen af te dwingen, en experts zeggen dat een wereld van door technologie afgedwongen regels niet ver weg is.

Gezichtsherkenningssoftware is geen nieuwe technologie, maar naarmate het geavanceerder wordt, heeft het meer controversiële toepassingen dan alleen het ontgrendelen van onze smartphones. Dr. Vir Phoha, een professor aan het College of Engineering and Computer Science aan de Universiteit van Syracuse, zei dat er veel zorgen zijn bij het gebruik van gezichtsherkenning om regels af te dwingen, maar die onderscheidt zich specifiek van de rest.

"Mijn grootste zorg is dat… de particuliere industrie een staatsinstrument wordt om wetten te handhaven", vertelde Phoha aan Lifewire via de telefoon. "En dat is belangrijk omdat er misschien niet genoeg checks and balances zijn binnen de privésector om ervoor te zorgen dat er transparantie is in hoe dingen intern worden gedaan."

Ouderlijk toezicht zonder de ouders

Tencent zei dat het gezichtsherkenningstechnologie gebruikt om kinderen tot laat in de nacht te betrappen op het spelen van videogames. China heeft in 2019 een wet aangenomen die een avondklok oplegt voor iedereen onder de 18 jaar en de tijd die wordt besteed aan het spelen van een game beperkt tot doordeweekse en weekenduren. Dus hoewel de technologie invasief lijkt, is deze gemaakt om het probleem op te lossen dat kinderen zich niet aan de avondklok houden.

Volgens Digital Trends scant de technologie, bekend als "Midnight Patrol", het gezicht van een persoon vanaf het computerscherm om het te matchen met een geregistreerde naam en gezicht en houdt dienovereenkomstig hun speeltijd bij.

Image
Image

Zelfs als sommige ouders een tweede oog zouden hebben op hun kinderen die zich aan de regels houden, kan technologie dan echt een ouder vervangen?

“Ik denk dat er een conflict is tussen ouderlijke rechten en ouderlijke plichten. En met door de staat opgelegde zaken zijn ouders meestal de beste rechters, 'zei Phoha.

Hoewel deze specifieke technologie zich in China bevindt, heeft de Federal Trade Commission in 2015 een verifieerbare methode voor ouderlijke toestemming goedgekeurd waarmee entiteiten gezichtsherkenningstechnologie kunnen gebruiken om ouderlijke toestemming te verkrijgen. Deze technologie is een beetje anders omdat deze is gericht op het scannen van de gezichten van ouders voordat kinderen toegang hebben tot bepaalde inhoud om ervoor te zorgen dat een ouder ermee instemt. Phoha zei echter dat als je een camera in je huis hebt die dingen in de gaten houdt, je mogelijk problemen krijgt.

"Als een camera in huis is toegestaan, zoals een derde partij die toegang geeft tot mijn huis, wanneer mijn kind aan het spelen is, denk ik dat dat een groot, groot probleem is," zei hij.

Problemen met door gezichtsherkenning afgedwongen regels

Afgezien van de ethische kwesties van door de staat opgelegde regels of het overnemen van de rol van een ouder, zei Phoha dat er bij gezichtsherkenning altijd problemen zijn met nauwkeurigheid.

"[Gezichtsherkenning] kan heel gemakkelijk worden vervalst, met name als het voor een computer is en op afstand wordt gedaan zoals dat van Tencent is," zei hij.

Als het door de staat verplicht is, en als het dwingend is of resulteert in strafmaatregelen, dan voel ik me er niet erg prettig bij.”

Als gezichtsherkenning een meer algemeen geaccepteerde manier zou worden om regels af te dwingen, zou dit mensen van kleur aanzienlijk kunnen beïnvloeden vanwege de inherente raciale vooringenomenheid van de technologie. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat gezichtsherkenning mensen verkeerd kan identificeren, vooral die van kleur.

Bij gebruik van applicatiefoto's van hogere kwaliteit zijn de percentages fout-positieven het hoogst bij West- en Oost-Afrikaanse en Oost-Aziatische mensen, en het laagst bij Oost-Europese personen. Dit effect is over het algemeen groot, met een factor 100 meer valse positieven tussen landen”, leest een deel van een onderzoek uit 2019 door het NIST over demografische gegevens over gezichtsherkenning.

Phoha voegde eraan toe dat gezichtsherkenning in wetenschappelijk onderzoek veel meer kan bepalen dan alleen gelaatstrekken, inclusief het detecteren van iemands hartslag en identificeren of een persoon een bepaalde ziekte heeft.

Gezichtsherkenningstechnologie kan ook je emoties detecteren. De gezichtsherkenningssoftware van Amazon, bekend als Rekignition, kan bijvoorbeeld emoties op de gezichten van mensen detecteren, waaronder angst.

Phoha zei dat we met dit soort technologie steeds dichter bij een wereld van regels voor gezichtsherkenning/surveillance komen. Hij voegde eraan toe dat we vooral op onze hoede moeten zijn voor een door de staat verplicht regelsysteem voor gezichtsherkenning.

"Als ik wil inloggen op een telefoon en gezichtsverificatie wil gebruiken, kan ik dat naar eigen goeddunken doen - het is mijn keuze en ik kan het gebruiken zoals ik het wil, "zei hij. "Maar als het door de staat verplicht is, en als het dwingend is of resulteert in strafmaatregelen, dan voel ik me er niet erg prettig bij."

Aanbevolen: