Waarom de M1 MacBook Air me overtuigde om de iPad te dumpen

Inhoudsopgave:

Waarom de M1 MacBook Air me overtuigde om de iPad te dumpen
Waarom de M1 MacBook Air me overtuigde om de iPad te dumpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hete, luidruchtige Intel MacBooks voelden aan als dinosaurussen naast de iPad
  • De M1 MacBooks brengen ons eindelijk moderne laptops.
  • Snelkoppelingen voor Mac is de laatste nagel aan de iPadOS-productiviteitskist.
Image
Image

Apple's M1 MacBooks zijn zo goed, dat ik na tien jaar afwezigheid weer terug ga naar laptops.

Ik heb lang geleden laptops gedumpt. Ik gebruik al jaren een desktop-Mac met een iPad. Maar na het opzetten van de M1 MacBook Air van een vriend, ga ik volledig voor de MacBook Pro's wanneer ze in de wereld aankomen. De iPad is al een tijdje superieur aan elke MacBook, maar nu heeft de Mac zijn achterstand weer ingehaald. Bovendien heeft de iPad enkele beperkingen die misschien nooit worden opgelost.

Deze MacBooks zijn zo snel en krachtig, met zo'n geweldige batterijduur, dat ze eindelijk zo goed zijn als de iPad.

Niet langer heet en gehinderd

In 2019 probeerde ik de toen nieuwe 16-inch MacBook Pro. Het werd heet, de fans draaiden constant en het voelde als oude technologie naast mijn stille, coole 2018 iPad Pro 12,9-inch. Ik bracht de Mac terug en dacht dat dat dat was. Mijn iMac uit 2010 (opgewaardeerd met een paar SSD's) was nog steeds geweldig, en toen Apple het Magic Keyboard met Trackpad aan de iPad toevoegde, had ik een meer dan haalbare laptop.

Image
Image

Maar toen gebeurden er twee dingen. Een daarvan was de M1 Mac, de andere was de nieuwe M1 iPad Pro.

Met Apple Silicon haalde de Mac eindelijk de iPad in. Het schakelt onmiddellijk in en het blijft werken, zelfs tijdens het slapen, nieuwe e-mail binnenhalen, apps bijwerken en in het algemeen zaken regelen. De iPad Pro is in sommige opzichten nog steeds superieur - Face ID, een betere FaceTime-camera en een aanraakscherm - maar de MacBooks zijn nu dichtbij genoeg. Toch is de iPad zo flexibel en past hij zo goed bij een desktop-Mac, dat ik hem graag bleef gebruiken.

Toen kwam de bètaversie van iPadOS 15, en er verbeterde niets. Het is nog steeds moeilijk om meerdere apps tegelijk te gebruiken, en eenvoudige taken zoals het selecteren van tekst of het beheren van uw bestanden en mappen, zijn nog steeds absurd onhandig. De iPad wordt gehinderd door zijn besturingssysteem en Apple lijkt geen haast te hebben om het te veranderen.

Image
Image

Vergelijk dit met de MacBook Air. Het is (in wezen) dezelfde computer als de iPad, alleen met een aangesloten toetsenbord en veel meer capabele software. Je hebt nu de volledige kracht van macOS, met al zijn flexibiliteit, plus de meeste van de beste onderdelen van de hardware van de iPad.

Toen gebeurde het

Tijdens het opzetten van de nieuwe M1 Air van mijn vriend, was ik geslagen op het moment dat ik op de combo power/TouchID-knop drukte om hem wakker te maken. Het werd meteen wakker. Net als een iPhone of een iPad. Het was snel. Het wordt nooit warm. Er is geen ventilatorgeluid, omdat er geen ventilator is. En u kunt de stroomkabel vergeten, op dezelfde manier waarop u deze kunt vergeten met de iPad. Het kan dagenlang werken op een enkele lading.

Image
Image

Met de Mac geef ik de voorkeur aan een groot scherm, toetsenbord en trackpad voor het meeste werk. Vroeger kon je een laptop aansluiten op een monitor, maar dat was altijd een compromis. Maar met de M1-chip van Apple zijn iMac, iPad, MacBook Air en MacBook Pro in wezen dezelfde computer, in verschillende vormen. Ik realiseerde me dat ik de laptop kon docken en als desktop kon gebruiken. En dankzij Thunderbolt kun je hem docken met een enkele kabel en krijg je dezelfde prestaties als met een iMac of een Mac mini.

Snelkoppelingen

Het laatste deel van de puzzel is Snelkoppelingen op de Mac. Ik heb zo lang op de iPad gewerkt dat ik snelkoppelingen heb ingesteld om allerlei dingen te automatiseren, van het verkleinen van afbeeldingen tot het knippen van potentiële verhalen in de Craft-app en Trello met een enkele tik. Nu Shortcuts dit najaar naar de Mac in macOS Monterey komt, kan ik dat allemaal op de Mac doen.

Deze MacBooks zijn zo snel en krachtig, met zo'n geweldige batterijduur, dat ze eindelijk zo goed zijn als de iPad.

Degradatie

Ik blijf de iPad gebruiken. Het is veel beter om te lezen, films en tv-programma's te bekijken en om foto's in Lightroom te bewerken, en het kan een tablet of een laptop zijn - probeer het toetsenbord van een MacBook te halen en kijk hoe ver je daarmee komt. Maar ik verwacht niet langer dat het een alleskunner is.

Op dit moment hebben we geen idee hoe de volgende MacBooks Pro eruit zal zien. We hebben geruchten gehoord over platte zijkanten, SD-kaartsleuven en zelfs MagSafe. Als Apple de volgende MacBook Pro een aanraakscherm zou geven en je het toetsenbord aan de achterkant zou laten draaien, zou ik de iPad helemaal kunnen opgeven.

Aanbevolen: