Apple AirPort Time Capsules met risico op schijfstoring

Apple AirPort Time Capsules met risico op schijfstoring
Apple AirPort Time Capsules met risico op schijfstoring
Anonim

Rapporten van experts hebben een ontwerpfout aan het licht gebracht die ertoe zou kunnen leiden dat een onderdeel van de Apple AirPort Time Capsule van de vijfde generatie kapot gaat en gebruikersgegevens in gevaar brengt.

De fout in het interne ontwerp van de AirPort Time Capsule werd ontdekt door Datenrettung Berlin, een Duits bedrijf voor gegevensherstel. Volgens 9To5Mac, hoewel Apple de AirPort Time Capsule in 2018 stopzette, blijven veel Mac-gebruikers het gebruiken als een manier om veilig een back-up van hun gegevens te maken. Helaas kunnen die gegevens op basis van deze nieuwe rapporten nu gevaar lopen.

Image
Image

Bij het ontwerpen van de AirPort Time Capsules gebruikte Apple harde schijven van Seagate Grenada om aan de interne opslagbehoeften van het apparaat te voldoen. Volgens Datenrettung is een fout in de materialen die zijn gebruikt om die schijven te maken de boosdoener van de problemen waarmee gebruikers nu worden geconfronteerd.

"We moeten aannemen dat dit een fout is in het ontwerp van de Seagate Grenada harde schijf geïnstalleerd in de Time Capsule (ST3000DM001 / ST2000DM001 2014-2018). De parkeerhelling van deze harde schijf bestaat uit twee verschillende materialen. Vroeg of laat zal de parkeerhelling breken op dit model met harde schijf, geïnstalleerd in een nogal slecht geventileerde Time Capsule, " luidt het rapport.

"De schade aan de parkeerhelling zorgt er vervolgens voor dat de schrijf-/leeseenheid wordt vernietigd en ernstig vervormd de volgende keer dat de lees-/schrijfeenheid wordt geparkeerd. Wanneer de Time Capsule weer wordt ingeschakeld of uit de slaapstand ontwaakt, de gegevensschijven van de harde schijf van Seagate worden vernietigd omdat de vervormde lees-schrijfeenheid erop sleept."

Image
Image

Het rapport zegt ook dat de ontwerpfout achter bijna elke storing zit die Datenrettung heeft gezien in de AirPort Time Capsules, en dat gegevens die door dit probleem verloren zijn gegaan mogelijk niet volledig herstelbaar zijn.

Het bedrijf raadt aan om te zoeken naar aanvullende back-upoplossingen, of zelfs de harde schijf die in de AirPort Time Capsule wordt gebruikt te vervangen door een harde schijf die geen last heeft van die specifieke ontwerpfout.

Aanbevolen: