Is een digitale hotelsleutel het risico voor uw privacy waard?

Inhoudsopgave:

Is een digitale hotelsleutel het risico voor uw privacy waard?
Is een digitale hotelsleutel het risico voor uw privacy waard?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met zes Hyatt Hotels kun je nu je kamer ontgrendelen met je iPhone of Apple Watch.
  • Hyatt Hotels werd gehackt in 2015, en opnieuw in 2017.
  • Onze telefoons zijn superhandig, maar lekken privégegevens.
Image
Image

Mensen die in geselecteerde Hyatt-hotels verblijven, kunnen nu hun iPhones en Apple Watches gebruiken om de deur naar hun kamer te ontgrendelen, wat betekent dat het verliezen van je 'sleutel' nu veel moeilijker of traumatischer is wanneer het uiteindelijk gebeurt.

Zes Hyatt-hotels nemen deel aan het programma, waarmee iPhone-gebruikers hun kamersleutels kunnen opslaan in de Apple Wallet-app. Om de kamer binnen te gaan, zwaai of tik je met de telefoon op de lezer op het slot. De truc werkt ook met je Apple Watch als deze je portemonnee deelt, en je kunt dezelfde truc gebruiken om alleen voor gasten toegankelijke delen van de hotelgyms, businesssuites, enzovoort te betreden.

Zoals alles wat digitaal is, zijn er voor- en nadelen. Het is echter vrij eenvoudig te voorspellen dat dit de toekomst is en in dit geval zal gemak een gemakkelijke overwinning behalen, ondanks de risico's.

"Als alles wat je nodig hebt op je telefoon staat, kan dat ook een groot nadeel zijn. Het is veel gemakkelijker om je telefoon te verliezen dan om je sleutels of portemonnee te verliezen, omdat je die niet hoeft mee te nemen. Je telefoon wordt ook gemakkelijker gestolen, "vertelde professionele reiziger en reisschrijver Becky Moore via e-mail aan Lifewire.

Gemak boven alles

Je telefoon gebruiken om je hotelkamer te ontgrendelen is handiger dan een oude, versleten keycard te gebruiken die de helft van de tijd weigert te werken. De kans bestaat dat u deze kwijtraakt, maar dat is veel minder waarschijnlijk dan het verliezen van uw hotelsleutelkaart.

NFC… vertegenwoordigt ook een andere hardwarecomponent waarmee tech-multinationals hun digitale ecosystemen kunnen bouwen en versterken.

Er zijn ook andere voordelen om het op deze manier te doen. Ten eerste kan uw sleutel worden afgeleverd wanneer u de kamer boekt, maar pas geactiveerd nadat u bent ingecheckt en de kamer klaar is. Hyatt zegt ook dat als u besluit uw verblijf te verlengen, uw sleutel kan worden bijgewerkt zonder naar de receptie te gaan.

Het is gemakkelijk om een toekomst te zien waarin we kunnen boeken, betalen met Apple Pay, inchecken bij aankomst en onze sleutels automatisch krijgen, allemaal zonder de receptie te bezoeken.

Deze nieuwe functie werkt met de NFC-chip in alle recente iPhones. Het is dezelfde chip waarmee je Apple Pay in de supermarkt kunt gebruiken, je telefoon kunt gebruiken als een contactloze transitpas of een gewone creditcard kunt gebruiken voor contactloze betalingen. Een leuk extraatje is dat deze chip blijft werken, zelfs als de batterij van je iPhone leeg is.

Hyatt's app laat je ook Bluetooth gebruiken als je geen NFC-uitgeruste iPhone hebt, maar het is duidelijk dat NFC hier de toekomst is en de sleutel is (woordspeling zeker bedoeld) om steeds meer diensten in onze telefoons te integreren.

Wat gebeurt er in Vegas

Een nadeel van digitale technologie is dat het minder privé is. Als je een gewone oude sleutel hebt, weet niemand iets over wanneer je je hotelkamer binnenkomt en verlaat. Met NFC is het mogelijk dat het hotel kan bijhouden wanneer u uw kamer binnenkomt en verlaat. Dat is geweldig voor het optimaliseren van schoonmaakschema's, maar het is weer een stukje van je leven dat nu wordt bijgehouden.

Image
Image

Zelfs als het hotel niets snode plannen heeft, zijn die gegevens niet veilig. Hyatt werd in 2015 gehackt en creditcardgegevens van klanten "mogelijk" zijn gestolen. Gelukkig heeft Hyatt zijn les geleerd. Of deed het? Nee. Twee jaar later gebeurde het opnieuw. Creditcardgegevens zijn inderdaad waardevoller dan kamerbezettingsgegevens, maar u moet geen enkel groot bedrijf vertrouwen om de gegevens die ze over u bewaren te beschermen.

Voor Hyatt of een andere hotelketen die dezelfde technologie voor het ontgrendelen van telefoons gebruikt, is de waarde van deze gegevens behoorlijk groot.

"NFC maakt automatische digitale verbindingen mogelijk, die opzettelijk, wrijvingsloos en waardecreërend kunnen zijn. Het vertegenwoordigt ook een andere hardwarecomponent waarmee technische multinationals hun digitale ecosystemen kunnen bouwen en versterken", tech-consultant en wearable-expert David Pring-Mill vertelde Lifewire via e-mail.

Zoals gezegd, heeft het praktische voordelen om te weten wanneer een kamer bezet is, maar deze gegevens kunnen worden gekoppeld aan hotelloyaliteitsprogramma's enzovoort. Dat is niet per se een slechte zaak, maar nog een ander voorbeeld van hoe waardevol uw gegevens zijn wanneer ze worden samengevoegd.

Aanbevolen: