Een back-up maken van Macbook en Macbook Pro

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van Macbook en Macbook Pro
Een back-up maken van Macbook en Macbook Pro
Anonim

Wat te weten

  • Time Machine: externe schijf aansluiten > Apple menu > Systeemvoorkeuren > Time Machine > Selecteer schijf > kies externe schijf.
  • iCloud: Log in op uw Apple ID > Apple menu > Systeemvoorkeuren > Apple ID> iCloud > iCloud Drive > Options.
  • We raden aan om twee back-ups te maken - een lokaal en een in de cloud - voor maximale veiligheid.

Dit artikel legt een aantal verschillende manieren uit om een back-up te maken van de harde schijf van je MacBook. Het artikel is van toepassing op alle versies van de MacBook en MacBook Pro.

Hoe maak ik een back-up van mijn MacBook Pro?

Er zijn twee soorten back-ups waaruit u kunt kiezen: lokaal of in de cloud. Lokale back-ups worden gemaakt op een externe harde schijf die fysiek op uw Mac is aangesloten. Cloudback-ups worden gemaakt met behulp van een service die uw gegevens opslaat in de cloud.

Lokale back-ups zijn meestal sneller te maken (omdat u geen gegevens naar de cloud hoeft te uploaden) en vereisen een harde schijf met voldoende vrije ruimte om uw gegevens op te slaan. Als u moet herstellen vanaf uw back-up, is een lokale optie meestal sneller. Cloudback-ups vereisen vaak abonnementskosten en kunnen langzamer zijn als u veel gegevens moet uploaden.

We raden u aan om tegelijkertijd lokale back-ups en cloudback-ups te gebruiken. Waarom? Als uw lokale back-up wordt vernietigd, bijvoorbeeld bij een huisbrand of natuurramp, of als de harde schijf uitv alt, biedt een cloudback-up u een tweede beschermingslaag.

Hoe zet ik alles van mijn MacBook Pro over naar een externe harde schijf?

De eenvoudigste manier om een lokale back-up van uw MacBook-gegevens te maken, is door Time Machine te gebruiken, de back-upsoftware van Apple die bij macOS wordt geleverd. Er zijn tal van andere back-upprogramma's, maar de basisprincipes van het gebruik ervan zijn ongeveer hetzelfde. Volg deze stappen om een back-up van uw MacBook-gegevens te maken met Time Machine:

  1. Koop een externe harde schijf met meer opslagcapaciteit dan de harde schijf waarvan u een back-up wilt maken. Verbind het met je Mac.
  2. Ga naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Time Machine.

    Image
    Image
  4. Klik op Selecteer schijf en selecteer uw externe harde schijf. De back-up begint automatisch.

    Image
    Image
  5. We raden aan om het vakje naast Show Time Machine in de menubalk aan te vinken. Dat voegt een pictogram voor Time Machine toe in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik erop en klik vervolgens op Nu een back-up maken om een back-up te maken wanneer u maar wilt.

    Image
    Image

Als je de harde schijf aangesloten houdt op je Mac, doet Time Machine al het werk voor je: het maakt elk uur automatisch een back-up van je harde schijf. Het beheert ook uw back-ups: het houdt elk uur back-ups voor één dag, dagelijkse back-ups voor een maand en vervolgens wekelijkse back-ups zolang u opslagruimte heeft. Als je geen ruimte meer hebt, worden automatisch de oudste back-ups verwijderd.

Maak een reservekopie van MacBook met iCloud

Zoals er veel programma's zijn om lokale back-ups te maken, zijn er veel services voor cloudback-up. Elke service biedt verschillende functies, voordelen, nadelen en prijzen.

Voor sommige mensen is de beste optie degene die in macOS is ingebouwd: iCloud. Apple biedt iCloud Drive om een back-up van uw MacBook-gegevens in de cloud te maken en uw documenten op verschillende apparaten te synchroniseren. Dit betekent dat u up-to-date kopieën van uw bestanden kunt hebben op elk apparaat dat is aangemeld bij uw iCloud-account, inclusief iPhones en iPads.

Volg deze stappen om MacBook terug te zetten naar iCloud:

  1. Zorg ervoor dat uw MacBook is verbonden met internet en dat u bent aangemeld bij iCloud.
  2. Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Click Apple ID > iCloud.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje aan naast elk programma waarvan u een back-up wilt maken. Zorg ervoor dat iCloud Drive is aangevinkt en selecteer Options om uw iCloud Drive-instellingen te kiezen.

    Image
    Image
  5. Vink het vakje aan naast elk type gegevens waarvan u een back-up wilt maken op iCloud Drive. De belangrijkste is Desktop and Documents Folders Als dit is ingeschakeld, wordt er automatisch een back-up gemaakt van alle bestanden op uw bureaublad of opgeslagen in uw Documenten-map. Selecteer ten slotte Klaar en sluit het Apple ID-venster. Back-ups worden automatisch gemaakt.

    Image
    Image

Er zijn aanzienlijke nadelen aan het gebruik van iCloud voor back-up. Allereerst moet je voor veel gegevenstypen de vooraf geïnstalleerde apps van Apple gebruiken. Als u de voorkeur geeft aan andere apps, kan iCloud er geen back-up van maken. Ten tweede maakt iCloud geen back-up van elk bestand op uw computers, zoals programma's, instellingen en voorkeuren, waar veel mensen de voorkeur aan geven. Dus hoewel iCloud geweldig is voor het synchroniseren van gegevens op verschillende apparaten en voor sommige mensen een goede back-up kan zijn, moet u de beperkingen begrijpen.

Back-up en synchronisatie van geselecteerde soorten gegevens met iCloud

Zelfs als je niet al je gegevens naar iCloud wilt back-uppen, kun je nog steeds een back-up maken van geselecteerde gegevens. Sterker nog, die gegevens kunnen worden gesynchroniseerd met al je Apple-apparaten.

Ga hiervoor naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Apple ID > iCloud en vink het vakje aan naast de soorten gegevens waarvan u een back-up wilt maken (Contacten, Agenda's, Notities, enz.). Gebruik dezelfde instellingen op al je Apple-apparaten en ze blijven gesynchroniseerd elke keer dat je een wijziging aanbrengt. Je hebt ook toegang tot die gegevens vanaf iCloud.com.

FAQ

    Hoe herstel ik mijn Mac vanaf een Time Machine-back-up?

    Start je Mac opnieuw op en houd Command+ R ingedrukt terwijl hij opstart. Wanneer het menu Hulpprogramma's verschijnt, selecteert u Herstellen vanuit Time Machine Backup.

    Hoe weet ik wanneer Time Machine klaar is met het maken van een back-up?

    Als u de voortgang van Time Machine wilt volgen, gaat u naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Time MachineAls er geen back-ups worden gemaakt, zou u de tijd moeten zien voor uw laatste en volgende geplande back-ups. Anders zie je een voortgangsbalk die laat zien hoe ver het is.

    Kan ik mijn Mac sluiten tijdens het maken van een back-up?

    Ja. Als u uw computer tijdens het maken van een back-up afsluit, wordt de back-up hervat waar deze de volgende keer dat u opstart.

Aanbevolen: