Waarom je niet hoeft te upgraden naar Nintendo's OLED Switch

Inhoudsopgave:

Waarom je niet hoeft te upgraden naar Nintendo's OLED Switch
Waarom je niet hoeft te upgraden naar Nintendo's OLED Switch
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Nintendo Switch OLED-model wordt in oktober te koop aangeboden voor $ 350.
  • Het scherm en de luidsprekers zijn geüpgraded, maar bijna al het andere blijft hetzelfde.
  • Eindelijk een verstelbare standaard die werkt.
Image
Image

Nintendo Switch-bezitters: geen paniek. Als je jaloers bent op de nieuw aangekondigde OLED-schakelaar, wees dan niet - het is niets voor jou, en je hebt het waarschijnlijk niet nodig. Waarschijnlijk.

De nieuwe Switch is vrijwel de oude Switch met een groter, beter OLED-scherm, verbeterde luidsprekers, een betere standaard (de oude standaard is misschien wel de slechtste standaard die ooit op een verzendproduct is meegeleverd) en wat extra opslagruimte. En als je voornamelijk speelt met je Switch gekoppeld aan een tv of monitor, dan zijn er nog minder redenen om te upgraden.

"Ik denk dat voor de meerderheid van de mensen deze Switch-update niet nodig is. Games zullen nog steeds prima werken en de meeste zullen er geweldig uitzien. Alleen als je geld hebt om te branden en je Switch vaak te gebruiken in de losgekoppelde modus u overweegt dit, "vertelde Christen Costa, CEO van Gadget Review, Lifewire via e-mail.

Dat scherm

De officiële naam is de Nintendo Switch (OLED-model) en deze komt in oktober aan. Intern is er geen verandering in de prestaties, hoewel de opslag verdubbelt tot 64 GB ten opzichte van de huidige 32 GB. De levensduur van de batterij blijft ook gelijk 4,5-9 uur, en alle bestaande games werken in het nieuwe model.

De verschillen zijn bijna allemaal extern. Het scherm is nu een mooi, helder 7-inch OLED-scherm, groter dan het oude 6,3-inch LCD-scherm en veel groter dan het kleine 5,5-inch scherm van de Switch Lite. En, zegt Nintendo, je kunt nu "geniet van verbeterde audio uit de ingebouwde luidsprekers van het systeem."

Image
Image

"Ik vind het nieuwe scherm mooi, maar zonder een snellere chip vind ik het de upgrade niet echt waard", vertelde techjournalist en gamer Killian Bell aan Lifewire via Slack. "Ook leuk om nieuwe luidsprekers te hebben, maar nogmaals, als je het grotendeels in het dock speelt, doen ze er ook niet toe", zegt Bell.

Toen ik Bell sprak, vertelde hij me dat hij het nieuwe model gaat kopen, maar alleen omdat zijn oude apparaat zo in elkaar is geslagen, dat hij toch een nieuwe nodig heeft. De consensus lijkt dus te zijn dat dit een geweldige update is om de Switch fris te houden in 2021, maar het is niet de moeite waard om te kopen als je er al een hebt.

En als je het in het dock gebruikt, als een thuisspelconsole aangesloten op de tv? Er is maar één verandering die van invloed is op jou.

Gedockte schakelaar

Het andere deel van het standaard Switch-pakket is het dock, de plastic houder die via USB-C op de Switch wordt aangesloten, oplaadt en de connectiviteit verbetert. De HDMI-uitgang blijft hetzelfde, bij dezelfde videoresolutie. Afgezien van het uiterlijk, is de enige verandering de toevoeging van een Ethernet-poort om het apparaat met een kabel op uw thuisnetwerk aan te sluiten.

Met de huidige versie krijg je alleen een USB A-poort in de flappende deur van het dock. Voor Ethernet moet u een dongle toevoegen. Maar aangezien die dongle verborgen is en een permanente toevoeging is aan een ingeplugd dock, is er geen praktisch verschil als je eenmaal bent ingesteld.

Image
Image

Het is jammer dat Nintendo de kans niet heeft aangegrepen om zijn JoyCon-controllers te repareren. Ze blijven hetzelfde, compleet met het beruchte "drift"-probleem dat wordt veroorzaakt door goedkope componenten.

Een Switch Pro?

Switch-fans wensen al lang een Switch Pro, een versie met 4K-video en een verbeterde processor. Dit is dat niet. En misschien komt er nooit een Switch Pro. Niet als een simpele upgrade naar de Switch, tenminste. Het is waarschijnlijker dat de Switch Pro een geheel nieuwe console zou zijn.

"Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Nintendo de komende jaren een Switch Pro zal uitbrengen. Deze upgrade voelt als een compromis dat noodzakelijk is vanwege de pandemische werkbeperkingen. De teams zijn waarschijnlijk nog steeds hard aan het werk aan de Switch Pro, " zegt Costa.

Dat is natuurlijk speculatie. Maar de echte aantrekkingskracht van Nintendo is de kwaliteit van zijn games. Zou Zelda: Breath of the Wild leuker zijn in 4K? Waarschijnlijk niet. En de 16-bits Super Mario World, speelbaar op de Switch als download, staat vandaag nog steeds overeind. Dus zolang Nintendo deze geweldige games blijft bedenken, zullen we blij zijn.

Aanbevolen: