Waarom je niet de duurste smartphone hoeft te kopen

Inhoudsopgave:

Waarom je niet de duurste smartphone hoeft te kopen
Waarom je niet de duurste smartphone hoeft te kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je kunt nu een mid-range smartphone kopen voor minder dan $500 die aan de behoeften van de meeste gebruikers zal voldoen, zeggen experts.
  • Google's nieuwe Pixel 5a begint bij $ 449 en heeft een 6,34-inch OLED-scherm.
  • De 5a behoudt de meeste functies van de Pixel-software van Google, waaronder oproepscreening voor het bestrijden van robocalls en detectie van auto-ongelukken.
Image
Image

Middenklasse smartphones worden zo goed dat gebruikers weinig prikkels hebben om te upgraden naar premiummodellen, zeggen experts.

Google's nieuwe Pixel 5a, die begint bij $ 449, is de nieuwste toevoeging aan de prijsbewuste 'a'-lijn van telefoons. Het heeft een nauwelijks armoedig 6,34-inch OLED-scherm en een Snapdragon 765G-chipset. Er is ook een 16-megapixel ultrabrede camera en een 12-megapixel primaire camera.

"Gebruikers willen toegang hebben tot cloud-applicaties en high-speed data zoals 5G", vertelde Kevin Ryan, een professor die lesgeeft over netwerktechnologie aan het Stevens Institute of Technology, aan Lifewire in een telefonisch interview. "Als de Google Pixel deze functies tegen een lage prijs biedt, kan het een marktverstorend middel zijn."

Pixel voor centen

Er is veel leuks aan de nieuwe Pixel, zelfs voor zijn relatief lage prijs. De chip van de 5a is dezelfde als die van de 4a 5G van vorig jaar: de Qualcomm Snapdragon 765G-processor. Ik gebruik de 4a de afgelopen maanden en het is meer dan snel genoeg geweest voor elke toepassing die ik op mijn pad heb gegooid.

Net als de 4a heeft het nieuwe model 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Beide modellen hebben een vingerafdruklezer aan de achterkant en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de bovenkant.

Het camerasysteem op de 5a is bijna identiek aan de Pixel 4a met 5G. Ik heb alles gefotografeerd, van scènes binnenshuis tot groothoeken en heb geen klachten in vergelijking met mijn iPhone 12 Pro Max. De 5a bevat dezelfde lenzen als zijn voorganger, samen met zijn functies, waaronder een portretmodus, Nachtzicht en een ultragroothoeklens.

De 5a krijgt een kleine upgrade op de displayafdeling. De 5a heeft een 6,34-inch OLED-scherm met een beeldverhouding van 20:9 vergeleken met een 6,2-inch scherm op de 4A 5G met een beeldverhouding van 19,5:9.

Maar de meeste gebruikers zullen deze kleine hardwarewijzigingen niet opmerken. Wat belangrijker is, merkt Ryan op, is de software die is geladen met de Pixel.

"Er is veel merkentrouw in de wereld van smartphones, en die merkentrouw is gedeeltelijk gebaseerd op de applicaties die kunnen worden uitgevoerd, " merkte Ryan op.

Als de Google Pixel deze functies tegen een lage prijs biedt, kan het een marktverstorend middel zijn."

Het goede nieuws is dat de 5a de meeste Pixel-softwarefuncties van Google behoudt, waaronder oproepscreening voor het bestrijden van robocalls en detectie van auto-ongelukken. Mijn persoonlijke favorieten zijn de recorder-app die in re altime transcribeert en de nachtfotografiefuncties.

5G met limieten

Misschien is het grootste probleem met de 5a de beperkte ondersteuning voor 5G. De nieuwste Pixel maakt verbindingen mogelijk met low-band 5G-netwerken van T-Mobile, AT&T en Verizon.

Hoewel de Pixel 5 5G-netwerken met een hogere frequentie op de millimeter ondersteunde, is de 5a echter beperkt tot de lagere banden. Theoretisch zou dit kunnen betekenen dat de 5a in sommige situaties langzamere verbindingssnelheden krijgt.

Natuurlijk heeft de Pixel 5a veel concurrentie in de middenklasse smartphonecategorie.

De Samsung Galaxy A52 5G van $ 499 heeft bijvoorbeeld een nog groter scherm dan de Pixel 5a met een 6,5-inch 1080p OLED-paneel. De A52 5G bevat drie camera's aan de achterzijde met een 64-megapixel standaard breed met OIS, 12-megapixel ultragroothoek en de 5-megapixel macrocamera.

Image
Image

Als je richting Cupertino neigt, heeft Apple je gedekt in het middensegment met de Apple iPhone SE 2020. Het model met 128 GB opslagruimte kost $ 449. Het heeft een relatief klein 4,7-inch LCD-scherm en een A13 Bionic-processor die een generatie achter de topmodellen ligt.

Er is ook de Google Pixel 4a van $ 349, die een kleiner scherm heeft dan de 5-serie en een iets langzamere processor.

Hoewel de smartphones zoals de Pixel 4a en 5a misschien niet de toeters en bellen van duurdere modellen hebben, bieden ze voor de meeste gebruikers tal van functies.

"Wat ik wil, is dat mijn telefoon snel is met minimaal 4G en cloudgebaseerde services heeft", zei Ryan. "En wat uiteindelijk belangrijk is voor gebruikers is de compatibiliteit van apps en de mogelijkheid om upgrades te downloaden."

Aanbevolen: