Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over plastic OLED's in de Pixel 6 Pro

Inhoudsopgave:

Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over plastic OLED's in de Pixel 6 Pro
Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over plastic OLED's in de Pixel 6 Pro
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android-fans verwachten nieuws over de aankomende vlaggenschiplijn van Google, de Pixel 6.
  • Geruchten over de nieuwe telefoon doen al maanden de ronde.
  • Sommige van de laatste lekken lijken erop te wijzen dat Google LG's POLED-schermen zal gebruiken in de Pixel 6-reeks, wat zorgen oproept over de kwaliteit van het scherm.
Image
Image

Een recent lek van een specificatieblad voor de Pixel 6 van Google heeft geleid tot bezorgdheid over het gebruik van POLED-schermen in de nieuwe vlaggenschiptelefoons, maar experts zeggen dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.

De bekende leaker Jon Prosser heeft een uitgelekt specificatieblad gedeeld voor zowel de aanstaande Pixel 6 als Pixel 6 Pro. Onder deze specificaties waren hun schermformaten, camera-instellingen en de soorten schermen die ze zouden gebruiken. Hoewel de specificaties er geweldig uitzien, is een opmerkelijk detail van de Pixel 6 Pro dat deze een plastic OLED-display (POLED) zal gebruiken. Deze opname heeft geleid tot enige bezorgdheid dat de telefoon in de voetsporen zal treden van de Pixel 2 XL, die bij de release een groot aantal schermgerelateerde problemen ondervond.

"Een plastic-OLED is in feite een OLED gemaakt op een plastic substraat, waardoor het flexibel kan zijn. In feite zijn alle flexibele OLED's tegenwoordig gemaakt op plastic substraten - degene die worden gebruikt door alle iPhones van Apple en de Kijk, in alle high-end smartphones van Samsung en anderen", vertelde Ron Mertens, een expert in materia altechnologie zoals OLED en MicroLED, in een e-mail aan Lifewire.

"Normale gebruikers zullen niet veel verschil zien, " vervolgde hij. "Een flexibele OLED kan worden gebogen (om randachtige ontwerpen mogelijk te maken) en de meeste bedrijven geven er de voorkeur aan boven een glazen OLED omdat deze dunner en lichter is."

We hebben geschiedenis

Veel van de zorgen over het gebruik van plastic OLED in de Pixel 6 Pro komen voort uit de release van de Pixel 2 XL. Oorspronkelijk gelanceerd in 2017, had de Pixel 2 XL last van een reeks weergavegerelateerde problemen, zoals beeldretentie. Net als bij het inbranden van afbeeldingen, vindt beeldretentie plaats wanneer statische afbeeldingen op het scherm in het scherm worden "ingebrand". In tegenstelling tot inbranden verdwijnt beeldretentie echter na een tijdje.

Er zijn ook problemen gemeld waarbij het scherm blauwer leek dan normaal wanneer de telefoon vanuit bepaalde hoeken werd bekeken. Hoewel het probleem oorspronkelijk werd toegeschreven aan het gebruik van de plastic OLED-schermen, werd later verduidelijkt dat het probleem voortkwam uit de keuze van Google om een circulaire polarisator in het scherm te gebruiken. Niemand begrijpt echt waarom Google die beslissing nam, maar in vergelijking met andere schermen uit die tijd was de blauwe tint gemakkelijk te zien.

Geen reden tot bezorgdheid

Dus, hoewel de Pixel 2 XL misschien wat problemen had, was de oorzaak niet de plastic OLED. Bovendien wordt het gebruik van plastic om de kosten van telefoonschermen te verminderen steeds gebruikelijker, volgens Christen Costa, tech-expert en CEO van Gadget Review.

"POLED-schermen zullen hoogstwaarschijnlijk de norm worden voor apparaten zoals smartphones. Ze zijn goedkoper te produceren en over het algemeen duurzamer", legt Costa uit in een e-mail. "De gebruiker krijgt een schermoptie te zien die bijna identiek functioneert als een OLED, maar minder kost en flexibel genoeg is om buigen te weerstaan en vallen te overleven."

Een flexibele OLED kan worden gebogen (om randachtige ontwerpen mogelijk te maken) en de meeste bedrijven geven er de voorkeur aan boven een glazen OLED omdat deze dunner en lichter is.

Costa zegt dat wetende dat de displays zijn gemaakt van plastic, ertoe kan leiden dat gebruikers er een negatieve perceptie van hebben. Hij zei echter dat het kosteneffectief en slimmer zijn met uw ontwerpplannen niet noodzakelijkerwijs het eindproduct "goedkoop" maakt.

In plaats daarvan zeggen hij en Mertens dat het gebruik van plastic als substraat voor het maken van telefoonschermen de modernere ontwerpen die we nu hebben mogelijk heeft gemaakt. Edge-to-edge displays, afgeronde hoeken en andere gebogen ontwerpen zijn allemaal uitvoerbaar vanwege de plastic stoffen die in hun ontwerpen worden gebruikt.

Uiteindelijk zegt Costa echter dat het verschil verwaarloosbaar zal zijn voor dagelijkse gebruikers.

"De verschillen in helderheid tussen POLED- en OLED-schermen zijn net genoeg zodat technisch ingestelde mensen het gevoel hebben dat ze een inferieur product krijgen", legde hij uit. "We hebben ook heel weinig glasvrije schermen gezien. Meestal zit er nog een beschermende laag over de POLED, dus je telefoonscherm kan nog steeds breken. Als die glazen barrière er niet is, zul je ook merken dat POLED-schermen veel gemakkelijker te kras."

Aanbevolen: