De 10 beste sites om gratis software voor studenten te krijgen

Inhoudsopgave:

De 10 beste sites om gratis software voor studenten te krijgen
De 10 beste sites om gratis software voor studenten te krijgen
Anonim

Als student heb je een beperkt budget en zijn je uitgaven hoog. Het laatste dat u wilt, is een exorbitant bedrag uitgeven aan licentiekosten voor software. Gelukkig zijn er tientallen manieren om gratis software te vinden, waarvan sommige alleen een bewijs van inschrijving (meestal een studentenkaart of e-mailadres) nodig hebben om in aanmerking te komen. Deze sites bieden alles, van tekstverwerkingssoftware tot audio- en beeldbewerkingsprogramma's.

Helaas zijn niet alle websites veilig. Zelfs de meest bezochte sites met een vriendelijke, uitnodigende voorkant kunnen virussen en malware in de downloads verbergen. Let bij het zoeken naar software op uw downloadmap. Als u een ander bestand ziet downloaden dan het bestand dat u hebt geselecteerd, verwijdert u dit onmiddellijk. Open het niet. U moet een antivirusprogramma op uw computer installeren voordat u begint te zoeken naar software of toepassingen downloadt.

Bottom Line

Neem contact op met het centrum voor studentenhulpmiddelen op je school. Veel universiteiten bieden gratis software aan als onderdeel van je collegegeld, maar veel studenten weten dit niet en kijken er nooit naar. Afhankelijk van uw studiegebied is er mogelijk geavanceerde, krachtige software voor u beschikbaar. Veel kunstacademies bieden bijvoorbeeld fotobewerkingstools zoals Photoshop gratis (of tegen een hoge korting) aan voor studenten die zijn ingeschreven voor grafische kunststudies.

10 Beste sites voor gratis studentensoftware of -diensten

Hier zijn enkele van de beste websites voor studenten om gratis software of diensten te vinden die ze kunnen gebruiken in hun studie en hun leven.

Avast

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op Mac, pc en Android.
  • Heeft zowel systeem- als browserscanning.
  • Eenvoudige interface die intuïtief te gebruiken is.

Wat we niet leuk vinden

  • Aanzienlijke prestatie-impact bij het uitvoeren van scans.
  • Gratis persoonlijke beveiligingsversie toont advertenties.

Avast is een bekend antivirusprogramma dat uw computer automatisch scant op virussen, spyware, Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het is gratis te gebruiken en heeft ook bescherming in de browser tegen phishing en spam. Het nadeel is dat het soms de prestaties van uw systeem kan vertragen, vooral wanneer een scan actief is. De beste manier om dit te omzeilen is om scans midden in de nacht in te plannen (hoewel je als student misschien nog wakker bent).

GIMP

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis, krachtige beeldbewerking.
  • Actieve community met honderden andere plug-ins.

Wat we niet leuk vinden

  • Het programma leren kan moeilijk zijn.
  • Zoeken naar plug-ins vereist enige kennis van de sites die ze aanbieden.

GIMP is een gratis, open-source fotobewerkingsprogramma dat bijna net zo krachtig is als Photoshop. Het is een populaire keuze als je de kosten die Adobe in rekening brengt niet kunt betalen, vooral gezien de honderden plug-ins en toevoegingen van derden aan het programma dat de community heeft gemaakt. GIMP is beschikbaar voor Linux, macOS en Windows en is automatisch compatibel met andere gratis software zoals Inkscape (een goede keuze voor kleurbeheer voor kunststudenten). Het enige nadeel is dat GIMP een gecompliceerd programma is met een aanzienlijke leercurve. Zelfs studenten die bekend zijn met Photoshop moeten hun weg leren in de gebruikersinterface van GIMP.

Pixlr X

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beschikbaar op zowel laptops als mobiele apparaten.
  • Tientallen basis- en geavanceerde tools.
  • Biedt twee versies op vaardigheidsniveau: X en E.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo krachtig als premium alternatieven.
  • Langzame internetverbinding maakt het werken aan grote bestanden vervelend.

Je studentencarrière is een van de beste tijden van je leven. De foto's die je maakt, hebben misschien een extra touch nodig om ze te laten knallen en je alle Instagram-likes te geven waarvan je weet dat ze ze verdienen. Pixlr is een geweldige foto-editor die tientallen filters, penselen en maskers biedt. Voor minder ervaren foto-editors kan Pixlr veel van deze taken ook automatisch uitvoeren.

Pixlr Editor werd stopgezet en vervangen door Pixlr X op instapniveau en geavanceerde Pixlr E.

Audacity

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt met een breed scala aan bestandstypen.
  • Ongelooflijk krachtig, vooral voor een gratis programma.

Wat we niet leuk vinden

  • De leercurve kan intimiderend zijn.
  • Wordt niet ondersteund door macOS Catalina.

Audacity is een van de meest populaire gratis opties voor geluids- en audiobewerking. Op het eerste gezicht lijkt de interface eenvoudig, maar een schat aan functies en tonnen kracht liggen verborgen onder zijn saaie façade. Het kost wat tijd om te leren, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het de beste keuze voor het bewerken van audio en video, afgezien van dure software zoals Adobe Audition.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

LibreOffice

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Compatibel met alle Microsoft-bestandsindelingen.
  • Doet alles wat Microsoft Office kan doen.

Wat we niet leuk vinden

Het verschil in namen voor bewerkingen kan voor verwarring zorgen.

De Microsoft Office Suite lijkt misschien de standaard applicatiesuite voor de hele wereld, maar die vraag betekent dat de bijgevoegde prijs een beetje onbetaalbaar is. Hoewel studenten kortingen kunnen krijgen, is het vaak niet de moeite waard voor de basistaken die ze moeten doen. Aan de andere kant zijn sommige gratis tekstverwerkingsprogramma's niet krachtig genoeg. LibreOffice vindt de perfecte balans en geeft studenten toegang tot zes programma's: Writer, Calc, Impress, Draw, Math en Base. Dit zijn slechts verschillende namen voor software die de functies van Word, Excel, PowerPoint en meer nabootst. LibreOffice is open source, gratis en enorm handig. De schrijver van dit artikel heeft er zijn hele opleiding gebruik van gemaakt!

Microsoft 365

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toegang tot bekende, krachtige tools.
  • 1 TB aan OneDrive-cloudopslag.

Wat we niet leuk vinden

Niet alle universiteiten komen in aanmerking voor de gratis onderwijsversie.

Hoewel LibreOffice een krachtig programma is, geven sommige mensen misschien de voorkeur aan de vertrouwdheid van Microsoft Office. Er is een gratis optie voor studenten die niet willen betalen voor de volledige Microsoft 365, ook wel Microsoft 365 Education genoemd. Je hebt een e-mailadres van een student of faculteit nodig om toegang te krijgen tot de software, maar als je dat eenmaal hebt gedaan, heb je toegang tot een volledige versie van de softwaretoepassingen die je het beste kent.

Blender

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledige reeks professionele functies.
  • Regelmatige verbeteringen en updates.

Wat we niet leuk vinden

Blender heeft een steile leercurve die overweldigend kan zijn voor nieuwe gebruikers.

Als je een kunststudent bent die werkt met 3D-modellering of een game-ontwerper die sprites nodig heeft voor je aanstaande project, dan is Blender het go-to-programma om die taken uit te voeren. Het biedt gratis professionele animatiesoftware, en het feit dat het open-source is, betekent dat er voortdurend verbeteringen aan de software worden aangebracht door de gemeenschap. Nadat je Blender onder de knie hebt, kun je hele films volledig maken via animatie.

Dropbox

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 2 GB gratis opslagruimte.
  • De mogelijkheid om andere gebruikers toegang te geven tot de bestanden, zelfs zonder een Dropbox-account.

Wat we niet leuk vinden

2 GB raakt snel vol, afhankelijk van het projecttype.

De tijd dat studenten een USB-stick met hun opdrachten bij zich moesten dragen, is voorbij. Cloudopslag is gemakkelijk te vinden, vooral wanneer Dropbox alle gebruikers 2 GB gratis opslagruimte biedt. Meld u aan met een willekeurig e-mailadres en profiteer ten volle van een van de beste gratis opslagopties op internet.

Koud Turkije

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het programma kan niet gemakkelijk worden uitgeschakeld.
  • Aangepaste timers en bedieningselementen.

Wat we niet leuk vinden

Geen manier om te omzeilen in geval van nood zonder de computer opnieuw op te starten.

Als je geen zin hebt om aan je laatste opdracht te werken, kan het moeilijk zijn om je te concentreren. De constante aantrekkingskracht en verleiding van sociale media kan zelfs de meest eigenzinnige student afleiden. Dat is waar Cold Turkey om de hoek komt kijken. Met dit programma kun je de toegang tot bepaalde websites gedurende een bepaalde tijd blokkeren. De enige manier om het uit te schakelen, is door uw computer opnieuw op te starten. Het is de perfecte oplossing om gefocust te blijven tijdens urenlang studeren.

f.lux

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het helpt studenten te slapen.

Wat we niet leuk vinden

Niet alle beeldbewerkingsprogramma's deactiveren f.lux automatisch.

College is berucht om de late nachten die je doorbrengt met werken aan opdrachten. Het probleem is dat het moeilijk kan zijn om te profiteren van die drie uur slaap als je urenlang aan blauw licht bent blootgesteld. F.lux is een gratis programma dat automatisch de kleur van het door uw monitor geproduceerde licht verschuift naar een warmere kleur die niet alleen beter is voor de ogen, maar ook de nadelige effecten van blauw licht vermijdt, zodat u sneller in slaap kunt vallen. Het wordt automatisch gedeactiveerd wanneer u naar mediaspelers kijkt, zodat de kleur van de film niet wordt beïnvloed.

Aanbevolen: