Hoe de gestructureerde app u kan helpen een routine opnieuw op te bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe de gestructureerde app u kan helpen een routine opnieuw op te bouwen
Hoe de gestructureerde app u kan helpen een routine opnieuw op te bouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Studies tonen aan dat het hebben van een actief dagschema belangrijk is voor de cognitieve gezondheid en het welzijn van volwassenen, maar georganiseerd blijven als je het druk hebt kan moeilijk zijn.
  • De app Structured - Day Planner is een eenvoudige, intuïtieve app waarmee je je dag kunt opdelen in korte, beheersbare taken om op schema te blijven.
  • De app is een geweldige keuze voor iedereen die na een jaar zonder structuur weer een dagelijkse routine wil opbouwen.
Image
Image

Experts noemen vaak de voordelen van het handhaven van een actieve levensstijl en dagelijkse routine voor geestelijke gezondheid en welzijn, maar het kan lastig zijn om een druk schema te organiseren, vooral voor freelancers (zoals ik), of mensen die thuis of werkloosheid ervaren.

Ik ben altijd een analoge meid geweest als het gaat om georganiseerd blijven, waarbij ik sterk de voorkeur geef aan papieren planners boven apps, hoewel niet vanwege het gebrek aan pogingen om digitaal te gaan. Ik heb talloze apps geprobeerd, maar merkte dat ik meestal werd uitgeschakeld door ingewikkelde ontwerpen of angstaanjagende meldingen.

Na een jaar met nog minder structuur dan ooit, besloot ik dat ik wat extra hulp nodig had. Terwijl ik door de lijst "Hot This Week" van de App Store bladerde, zag ik een app met de naam Structured bovenaan de grafiek staan en besloot ik een andere digitale planner-app een draai te geven.

Structured viel me meteen op vanwege het minimalistische ontwerp en de eenvoudige maar intuïtieve functies.

Minder is meer

Structured is geen gloednieuwe app (het vierde zijn eerste verjaardag in april), maar het is er toch in geslaagd om de lijst met populaire nieuwe (ish) apps te maken die iPhone-gebruikers deze week geweldig vinden in de App Store. En met een goede reden.

Een van de eerste dingen die me opviel na het downloaden van Structured was een pop-up die me liet weten dat de app is ontworpen door een Duitse student en ontwikkelaar genaamd Leo Mehlig. Als onofficiële cheerleader voor 'small tech' wist ik al wie mijn app ontwierp, wat een pluspunt was.

Structured viel me meteen op vanwege het minimalistische ontwerp en de eenvoudige maar intuïtieve functies - alle kwaliteiten die ik zocht in een digitale dagplanner, maar nooit kon vinden in een zee van krachtige, drukke apps ontworpen voor krachtige, drukke mensen (d.w.z. ik niet).

Het algehele ontwerp van de app is buitengewoon eenvoudig, met een duidelijke, chronologische tijdlijn die je dag op vrijwel dezelfde manier indeelt als je het op papier zou schrijven.

Een van de beste functies van de app - iets wat ik tot nu toe niet heb gevonden in andere apps die ik heb geprobeerd - is dat Structured de hoeveelheid vrije tijd analyseert die je tussen taken hebt en je een vriendelijke herinnering geeft dat je doe waarschijnlijk iets nuttigs met die extra 45 minuten tussen het interviewen van een bron en het doen van onderzoek voor je volgende verhaal.

Image
Image

Het afvinken van taken in de app is bevredigend, geeft je het gevoel dat je iets hebt bereikt en houdt je gemotiveerd om door te gaan naar de volgende taak op je tijdlijn.

De app helpt je ook intuïtief bij het oplossen van planningsconflicten en laat je weten wanneer je tijd hebt voor een korte pauze tussen taken, iets dat belangrijk is als je balanceert met het super druk zijn met, weet je, ook onthouden om te ademen.

Druk jezelf uit

Als millennial herinner ik me nog de begindagen van sociale media toen maatwerk en zelfexpressie online de norm waren. Op de middelbare school leerde ik mezelf elementaire HTML om mijn Myspace mooi en mijn Livejournal kunstzinnig te maken.

Die opties voor zelfexpressie zijn iets wat ik mis met statisch ogende hedendaagse apps, dus toen ik me realiseerde dat je met Structured kunt kiezen uit twee verschillende kleurthema's (kleurrijk en stijlvol) en een breed scala aan creatieve pictogrammen biedt om aanvulling op je taken, je kunt je mijn opwinding voorstellen.

De app biedt ook de mogelijkheid om je kalenderweergave aan te passen, zodat je je op één dag tegelijk kunt concentreren of je hele week kunt weergeven, iets dat belangrijk is voor mensen met verschillende soorten schema's.

Image
Image

Is het het waard?

Ik verbaas mezelf door dit te zeggen, want ik ben dol op mijn papieren planner, maar ja, de app was het echt waard.

Een belangrijk ding dat ik op prijs stelde aan Structured, was dat de handigste functies van de app - de mogelijkheid om taken te plannen, het uiterlijk van de app aan te passen en vriendelijke herinneringen te ontvangen over het invullen van je schema of het nemen van pauzes - allemaal gratis zijn.

Als je extra functies wilt, zoals automatische herinneringen, synchroniseren met de agenda van je iPhone of terugkerende evenementen plannen, kun je upgraden naar de pro-versie voor $ 4,99. Helaas is de app momenteel alleen beschikbaar voor iPhone, dus Android-gebruikers zullen deze moeten missen.

Toch, als je een iPhone hebt en je bent zoals ik - iemand met een grillig schema en een diepe waardering voor eenvoudige, intuïtieve apps met opties voor esthetische aanpassingen - is Structured zeker een download waard.

Aanbevolen: