Hoe VR u kan helpen een betere gezondheidszorg te krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe VR u kan helpen een betere gezondheidszorg te krijgen
Hoe VR u kan helpen een betere gezondheidszorg te krijgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Artsen wenden zich steeds meer tot virtual reality om patiënten met hersenletsel te helpen behandelen.
  • Games zoals Fruit Ninja kunnen verlamde patiënten helpen spieren te bewegen.
  • Chirurgen gebruiken VR ook om complexe hersenoperaties te plannen.
Image
Image

Virtual reality (VR) helpt hersenletselpatiënten te herstellen van hun verwondingen.

In het Courage Kenny Rehabilitation Institute van Allina He alth in Minnesota, zetten patiënten headsets op als onderdeel van hun therapie. Ze spelen games zoals Fruit Ninja om de spieren te helpen werken, zelfs als ze verlamd zijn. Het programma is een voorbeeld van het groeiende gebruik van VR voor de behandeling van aandoeningen variërend van PTSS tot ruggenmergletsel.

"VR-technologie helpt doorgaans door individuen omgevingen te laten ervaren die normaal ongemak, pijn, angst of trauma kunnen veroorzaken op een manier die niet-bedreigend of gradueel is, zodat de kijker op een zachtere manier kennis kan maken met de ervaring, " Dr. David Putrino, de directeur van revalidatie-innovatie voor Mount Sinai He alth System in New York, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Hersen-lichaam verbinding

Ongeveer 150 patiënten hebben VR-therapie ondergaan bij Courage Kenny. Het programma breidt uit van twee naar 19 locaties. Een arts van het instituut zei dat VR-therapie zenuwcellen stimuleert om te regenereren door signalen tussen de hersenen en spieren te sturen.

VR wordt ook gebruikt bij andere soorten behandeling van hersenletsel. Dr. Gavin Britz, hoofd van het Houston Methodist Neurological Institute, en zijn team gebruiken regelmatig VR-technologie.

"We kunnen nu complexe hersenchirurgie vooraf bekijken, deze van tevoren plannen met de patiënt en de familie van de patiënt en nevenschade minimaliseren", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview. "VR heeft veel van het raadspel in de neurochirurgie weggenomen."

VR wordt ook gebruikt om jongere chirurgen te leren hoe ze de hersenen moeten opereren.

"Het stelt hen in staat om de operatie te oefenen voordat ze het zelfs maar doen," zei Britz. "Chirurgie is als sport, een technische oefening, herhaling en training voor de procedure zullen helpen bij het verbeteren van de resultaten."

Het kalmeren van de geest

Een van de vroegste toepassingen van VR voor revalidatie was om mensen te helpen fobieën te overwinnen, maar het is sindsdien ook gebruikt voor chronische pijn en PTSS, zei Putrino. Het kan ook worden gebruikt om rustgevende omgevingen te presenteren om iemands fysiologie te kalmeren na een intense ervaring.

"Omgevingen van deze aard zijn gebruikt voor patiënten met brandwonden (er is een omgeving genaamd 'ijswereld' die veel verlichting biedt) en voor angst," voegde hij eraan toe.

Er is steeds meer bewijs dat virtual reality de manier waarop de hersenen functioneren kan beïnvloeden. Uit een recent onderzoek is gebleken dat VR de hersenactiviteit stimuleert, wat cruciaal kan zijn voor leren, geheugen en zelfs de behandeling van Alzheimer, ADHD en depressie.

Na het monitoren van de hersenactiviteit van muizen met elektroden, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles dat elektrische activiteit in een regio die bekend staat als de hippocampus verschilde wanneer de knaagdieren in echte en virtual reality-omgevingen werden geplaatst.

Image
Image

Putrino zei dat er geen specifiek model VR-headset is dat het beste werkt voor therapie.

"Maar hoe meer je iemand kunt onderdompelen, hoe beter, dus het gebruik van een comfortabele, goed passende headset die mensen helpt te vergeten dat ze zelfs een headset dragen, is meestal erg nuttig", voegde hij eraan toe.

"Op dezelfde manier helpt het creëren van geloofwaardige graphics en natuurlijk ogende bewegingen in de omgevingen die je presenteert een heel eind bij het creëren van een meeslepende en zeer overtuigende ervaring."

Nieuwe ontwikkelingen in VR-technologie kunnen patiënten zelfs meer helpen dan de huidige generatie headsets, zei Putrino. Augmented reality-headsets zoals de Magic Leap en Microsoft's HoloLens die virtuele ervaringen over de echte wereld kunnen leggen, zijn veelbelovend, voegde hij eraan toe.

"Ze hebben het potentieel om ons als therapeuten echt te helpen om de kloof tussen videogames en de realiteit te dichten, zodat patiënten vaardigheden kunnen oefenen die ze in de virtuele wereld leren in een echte en relevante omgeving", zei hij..

Britz zei dat nieuwe VR-technieken ook zouden helpen de praktijk van neurochirurgie vooruit te helpen.

"Van neuronavigatiehulpmiddelen die tumoren en vezels in de hersenen lokaliseren tot precisiechirurgische hulpmiddelen waarmee we vooraf goede chirurgische strategieën kunnen plannen, visualiseren en vormen voor zeer complexe operaties," voegde hij eraan toe, "VR is echt de toekomst van neurochirurgie en heeft getransformeerd wat we kunnen doen in de operatiekamer."

Aanbevolen: