Top 7 digitale downloadservices voor pc-games

Inhoudsopgave:

Top 7 digitale downloadservices voor pc-games
Top 7 digitale downloadservices voor pc-games
Anonim

Bijna alle wereldwijde verkoop van pc-games komt nu van digitale distributieservices. Brick-and-mortar retailers stellen nu alleen gamekaarten en codes op de plank die kunnen worden gebruikt op platforms zoals Steam, Origin en GamersGate. Met sommige van deze services kun je zelfs oude MS-DOS-games downloaden.

Hier zijn enkele van de beste downloadplatforms voor pc-games die momenteel beschikbaar zijn.

Stoom

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme selectie titels.
  • Steam-client werkt met niet-Steam-spellen.

Wat we niet leuk vinden

Spotty klantenservice en technische ondersteuning.

Steam is een digitale distributieservice voor pc-games, een sociaal netwerk en een gamingplatform, ontwikkeld door de Valve Corporation. Het werd onthuld in 2002 en officieel uitgebracht in 2003. Sindsdien is het de de facto leider in pc-gaming geworden, en biedt het een service voor het kopen en downloaden van games en ook een bloeiende gebruikersgemeenschap en gamingplatform dat miljoenen gebruikers op verschillende games op elk moment host. gegeven tijd.

Steam host duizenden titels, waaronder de meeste grote releases, met uitzondering van enkele EA-titels die exclusief zijn voor EA's complete platform Origin. Valve heeft ook games ontwikkeld die exclusief zijn voor Steam, zoals Dota 2, de Left 4 Dead-serie en Counter-Strike.

Steam biedt digitale distributie voor veel onafhankelijke ontwikkelaars en hun games, waarvan sommige succesvolle titels zijn geworden die zonder een dergelijk platform niet het daglicht zouden hebben gezien.

Vroeger waren veel gamers resistent tegen Steam. Velen hielden niet van het feit dat sommige fysieke game-kopieën nog steeds de Steam-client nodig hadden om ze te spelen. Deze klacht is afgenomen naarmate meer en meer bedrijven digitaal rechtenbeheer en het altijd-online-formaat omarmen.

Green Man Gaming

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Cool prijsvragen en weggeefacties.
  • Koop komende releases vooraf.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte selectie van oudere spellen.
  • Kleine botten zoekfunctie.

Green Man Gaming is een digitale distributieservice opgericht in 2009 met een catalogus van meer dan 5.000 pc-games om te downloaden. Hoewel Steam de grootste downloadservice voor pc-games is, kreeg Green Man Gaming al snel fans door zijn agressieve prijzen en kortingen. Er zijn veel spellen te vinden met kortingen tot 75 procent.

Zoals veel fysieke retailers, biedt Green Man Gaming een beloningsprogramma dat beloningen biedt aan vaste klanten. Gamers kunnen beloningen verdienen door nieuwe aankopen of inruil van digitale aankopen. Green Man Gaming biedt ook krediet voor toekomstige aankopen via verwijzingen van vrienden en gebruikersrecensies van games.

Ten slotte biedt Green Man Gaming via hun socialemediaplatform Playfire een extra beloningsprogramma waarmee spelers credits kunnen verdienen voor aankopen door hun Steam-account aan Playfire te koppelen.

Door hun beloningsprogramma's, concurrerende prijzen en het verwijzingsprogramma van derden is Green Man Gaming een vertrouwde service geworden voor serieuze pc-gamers en een geduchte concurrent voor Steam.

GamersGate

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Responsieve klantenservice.
  • Veel oudere games die nergens anders te vinden zijn.

Wat we niet leuk vinden

  • Handmatig beoordelingsproces vereist voor elke aankoop.

GamersGate is een in Zweden gevestigde digitale distributeur van pc-games, gelanceerd in 2006. Het werd oorspronkelijk beheerd door Paradox Interactive als een manier om games te distribueren die moeilijk te vinden waren in traditionele winkels. De GamersGate-service is sindsdien gescheiden van Paradox en biedt meer dan 5.000 pc-games van grote uitgevers en ontwikkelaars.

GamersGate biedt veel van dezelfde games als op Steam en Green Man Gaming. In tegenstelling tot deze services, vereist GamersGate geen client om te downloaden en te spelen. In plaats daarvan gebruikt het een klein programma dat een downloadclient opent om de gamebestanden naar uw lokale pc te downloaden. Zodra de download is voltooid, kan het micro-downloadprogramma worden verwijderd en kan de game worden geïnstalleerd alsof u een fysiek exemplaar van de game hebt gekocht. Als een game Steam DRM gebruikt, kan het echter nodig zijn om Steam te installeren.

Net als Green Man Gaming biedt GamersGate kortingen en incentives voor het kopen van games, waaronder Blue Coins, een virtuele valuta die dienst doet als beloningsprogramma. Blauwe munten worden verdiend door aankopen, recensies, pre-orders en door gebruikers gemaakte spelgidsen.

GamersGate biedt ook wat ze onbeperkte DRM noemen, waar ze je onbeperkte activeringscodes of seriële sleutels geven.

GOG.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Klassieke titels geconfigureerd om op moderne machines te draaien.
  • Eerlijke prijzen en restitutiebeleid.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte selectie van nieuwe releases.

GOG.com, voorheen bekend als Good Old Games, is een in Polen gevestigde digitale distributeur die eigendom is van en wordt beheerd door CD Projekt RED. Het begon in 2008 als een DRM-vrij platform voor het updaten en leveren van klassieke pc-games voor moderne systemen. De service is sindsdien uitgebreid met meer recente releases, zoals de eigen Witcher-serie van CD Projekt RED, evenals andere titels zoals Assassin's Creed, Divinity: Original Sin en andere.

GOG.com heeft zijn eigen client uitgebracht, bekend als GOG Galaxy, die dienst doet als storefront en downloadmanager. Alle games op het platform behouden hun DRM-vrije status.

Naast DRM-vrije games biedt GOG.com een geld-terug-garantie waarmee klanten games binnen de eerste 30 dagen kunnen retourneren. GOG.com heeft zijn service ook uitgebreid met Mac- en Linux-games.

De service biedt extra downloadbare inhoud voor games, zoals achtergronden en handleidingen. GOG.com heeft een toegewijde schare fans en is de go-to-service voor mensen die klassieke games willen spelen.

Oorsprong

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vroegtijdige toegang tot nieuwe releases.
  • Exclusieve content voor nieuwe EA-games.

Wat we niet leuk vinden

  • Slordige technische ondersteuning.
  • Lage downloadsnelheid.

Origin completeert de lijst met digitale distributeurs van pc-games. Het werd in 2011 door Electronic Arts gelanceerd als een concurrent van Valve's Steam. Origin heeft minder games dan andere services, maar het heeft voordelen als een van, zo niet 's werelds grootste uitgevers van videogames. Sommige populaire EA-gametitels zijn exclusief verkrijgbaar via Origin.

Origin bevat enkele games van derden en een grote catalogus met oudere EA-titels. Het stelt gebruikers ook in staat om niet-digitale winkelkopieën van EA-games die na 2009 zijn uitgebracht te registreren of toe te voegen.

Amazon Prime Gaming

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige deals voor Amazon Prime-leden.
  • Grondige recensies van klanten.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt tot nieuwere titels.
  • Digitale downloads zijn niet beschikbaar buiten de VS

Amazon is een beetje een wilde kaart in termen van de digitale distributie van pc-games. Het biedt vrijwel elke nieuwe release in zijn bibliotheek, waarmee gamers online digitale codes kunnen kopen voor games die in Steam kunnen worden gebruikt, vaak met hogere kortingen dan Steam. Dat maakt het een geweldige alternatieve optie voor het kopen van de nieuwste en beste titels.

Waar Amazon ontbreekt in vergelijking met andere digitale distributeurs, is met oudere titels. Er is een grote kloof als het gaat om opnieuw uitgebrachte klassiekers, evenals titels die twee tot drie jaar oud zijn maar alleen in fysiek formaat beschikbaar zijn.

Blizzard Entertainment

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Exclusieve content voor Overwatch en andere Blizzard-titels.
  • Kleine selectie gratis spellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Blizzard Battle.net-app vereist om de meeste games te spelen.
  • Geen klassieke Blizzard-titels zoals de originele Diablo of StarCraft.

Blizzard Entertainment werd voor het eerst gelanceerd in 1994 met de release van een titel genaamd Blackthorne. Voor pc, hetzelfde jaar dat ze Warcraft: Orcs vs. Humans uitbrachten. Terwijl andere distributieplatforms duizenden games hebben, bestaat het aanbod van Blizzard alleen uit die games die deel uitmaken van de Blizzard-franchises van World of WarCraft, StarCraft, Diablo en Overwatch. (Overwatch is de eerste nieuwe gamefranchise van Blizzard sinds de originele StarCraft in 1998 werd uitgebracht.)

Blizzard biedt ook Heroes of the Storm- en Hearthstone-games, evenals oudere legacy-titels zoals Diablo II, WarCraft III en StarCraft. Hoewel het een van de kleinste bibliotheken met games is, is het een van de meest gebruikte digitale gamingplatforms vanwege de immense populariteit van deze franchises.

Aanbevolen: