Wat is een netwerk-enabled Blu-ray Disc-speler?

Inhoudsopgave:

Wat is een netwerk-enabled Blu-ray Disc-speler?
Wat is een netwerk-enabled Blu-ray Disc-speler?
Anonim

Een Blu-ray Disc-speler met netwerkfunctionaliteit ondersteunt bekabelde of draadloze netwerkconnectiviteit, waardoor uw speler toegang heeft tot internet.

Wi-Fi-toegang kan ingebouwd zijn of een optionele USB Wi-Fi-adapter vereisen.

In zowel bekabelde als draadloze verbindingsconfiguraties maakt de Blu-ray Disc-speler verbinding met een internetrouter.

Wi-Fi is handig als de Blu-ray Disc-speler niet dicht bij de router staat, aangezien er geen fysieke kabelverbinding nodig is, maar wifi is niet zo stabiel als een bekabelde verbinding.

Image
Image

Wat netwerkconnectiviteit biedt

Netwerkconnectiviteit ontgrendelt verschillende slimme functies op een Blu-ray Disc-speler:

  • Online inhoud die is gekoppeld aan de actieve Blu-ray-schijf - een functie genaamd BD-Live
  • Aanbieders van streaming video-internetinhoud, zoals Netflix, Amazon Video, VUDU en Hulu.
  • Muziekdiensten, zoals Pandora, Rhapsody en iHeart Radio en anderen.
  • Media-inhoud opgeslagen op andere compatibele apparaten in een thuisnetwerk.

Hoewel veel video- en muziekstreamingservices gratis zijn, vereisen veel ook een pay-per-view of maandelijkse abonnementskosten.

Image
Image

Net als bij smart-tv's en stand-alone of plug-in mediastreamers, bent u gebonden aan de diensten waarmee het merk Blu-ray-speler wordt geassocieerd. Verschillende Blu-ray Disc-spelers met netwerkfunctionaliteit bieden toegang tot verschillende groepen streamingdiensten.

Sommige Blu-ray Disc-spelers hebben speciale knoppen op hun afstandsbedieningen voor toegang tot streamingdiensten, zoals Netflix, Vudu en Pandora.

Image
Image

Blu-ray Disc-spelers en DLNA

Naast internetstreaming hebben de meeste Blu-ray Disc-spelers ook toegang tot inhoud die is opgeslagen op andere apparaten die zijn aangesloten op een thuisnetwerk, zoals een pc. Een manier om erachter te komen of een specifieke Blu-ray Disc-speler deze mogelijkheid heeft, is door te controleren of deze DLNA-gecertificeerd is.

In sommige gevallen kunt u via DLNA ook audio, video en stilstaande beelden delen van internetstreamingdiensten waartoe u mogelijk toegang hebt op uw smartphone, maar niet beschikbaar via uw Blu-ray Disc-speler streamingaanbiedingen.

Sommige Blu-ray Disc-spelers kunnen geen inhoud rechtstreeks streamen, maar hebben nog steeds toegang tot netwerkgebaseerde inhoud van pc's en mediaservers.

Blu-ray Disc-spelers en Screen Mirroring/Delen

Sommige Blu-ray disc-spelers gebruiken Screen Mirroring om inhoud rechtstreeks vanaf compatibele smartphones of tablets te delen of te streamen zonder een netwerkverbinding.

Image
Image

Naast Screen Mirroring, kan het ook worden aangeduid als Wi-Fi Direct, Miracast, Display Mirroring, SmartShare, SmartView, AllShare of HTC Connect.

Image
Image

Alle inhoud die toegankelijk is via internet, netwerk of via Miracast wordt overgebracht naar een tv, videoprojector of thuisbioscoopontvanger via de audio-/video-uitgangsaansluitingen van de Blu-ray Disc-speler, meestal met HDMI.

The Bottom Line

Als je een niet-slimme tv hebt, maar het snoer wilt doorknippen en toegang tot streaming wilt toevoegen, in plaats van een afzonderlijke mediastreamer voor plug-ins te kopen, een Blu-ray Disc-speler met netwerkfunctionaliteit die twee apparaten in één combineert.

Slimme Blu-ray disc-spelers bieden echter meestal niet zoveel online inhoudsservices als een speciaal apparaat voor mediastreaming, zoals een Roku, Fire TV, Chromecast of Apple TV. Als een specifieke Blu-ray-speler echter toegang biedt tot de online inhoud die u wilt bekijken, kan dit een goede optie zijn.

Deze informatie is ook van toepassing op de meeste Ultra HD Blu-ray-spelers.

FAQ

    Wat is de beste Wi-Fi Blu-ray-speler?

    De beste Blu-ray-spelers met Wi-Fi-ondersteuning zijn de Sony UBP-X700, Sony BDP-S6700, Panasonic DP-UB9000, Sony UBP-X1100ES en de Sony UBP-X800M2.

    Waarom maakt mijn Blu-ray-speler geen verbinding met mijn wifi?

    Koppel eerst de speler los, sluit hem na 10 seconden weer aan en start vervolgens je router en modem opnieuw op. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, controleert u of u de juiste combinatie van netwerk en wachtwoord gebruikt. Als wifi niet werkt voor andere apparaten, los je problemen met je draadloze verbinding op.

    Hoe sluit ik mijn Blu-ray-speler draadloos aan op mijn tv?

    Het hangt af van je model, maar je moet eerst je tv verbinden met je wifi-netwerk. Zoek vervolgens naar de netwerkinstellingen op uw Blu-ray-speler en zoek uw netwerk.

Aanbevolen: