Instagram kan iedereen toestaan links naar verhalen toe te voegen

Instagram kan iedereen toestaan links naar verhalen toe te voegen
Instagram kan iedereen toestaan links naar verhalen toe te voegen
Anonim

Instagram's nieuwste test laat iedereen links aan hun verhalen toevoegen, niet alleen mensen met veel volgers.

Volgens The Verge staat Instagram een klein aantal mensen toe om links aan hun verhaal toe te voegen door een sticker toe te voegen, wat op dezelfde manier zou werken als de swipe-up link. Het sociale platform wil leren hoe mensen de links gebruiken - en of verkeerde informatie en spam een probleem worden - voordat het voor iedereen wordt uitgerold.

Image
Image

Instagram vertelde The Verge dat linkstickers uiteindelijk de swipe-up link-methode zouden uitfaseren die momenteel links in verhalen toestaat.

Op dit moment kun je alleen veeglinks aan je verhaal toevoegen als je geverifieerd bent of ten minste 10.000 volgers hebt. De functie is geweldig voor influencers die misschien tips of een product willen delen met hun volgers, maar mensen met minder volgers hebben ook dingen om te delen.

Er is zelfs een petitie om elke Instagram-gebruiker links op hun verhaal te laten delen. Organisatoren zeggen dat het openen van de functie meer mensen in staat zal stellen petities, donatielinks en educatieve bronnen te delen, en dat iedereen de "mogelijkheid krijgt om de stemmen van de zwijgende mensen te versterken".

… mensen met minder volgers hebben ook dingen om te delen.

Stories is een van de populairste functies van Instagram en mensen gebruiken steeds vaker het delen van feedposts in hun Stories om het ingewikkelde algoritme van Instagram te omzeilen. Hoewel de mogelijkheid om voor elke gebruiker links in Stories toe te voegen iets is wat mensen al een tijdje willen, is Instagram ook bezig met het verwijderen van de mogelijkheid om feedposts in je stories te delen, waar niet zoveel mensen blij mee zijn.

Experts zeggen dat het een slecht idee zou zijn om de functie uit te schakelen, vooral voor kleine bedrijven die zich geen andere vormen van reclame kunnen veroorloven of belangrijke informatie over bepaalde onderwerpen kunnen delen.

Aanbevolen: