Waarom biometrie en alternatieve authenticatie belangrijk zijn

Inhoudsopgave:

Waarom biometrie en alternatieve authenticatie belangrijk zijn
Waarom biometrie en alternatieve authenticatie belangrijk zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Biometrische gegevens worden snel een voorkeursmethode voor authenticatie vanwege de extra beveiliging die ze bieden.
  • Extra beveiliging is niet het enige voordeel dat biometrie biedt, hoewel experts ook zeggen dat biometrie meer toegankelijke authenticatie kan bieden dan wachtwoorden.
  • Bovendien bevelen nieuwe richtlijnen voor toegankelijke authenticatie biometrie aan als een mogelijke beveiligingsmethode die meer toegankelijkheidsopties biedt.
Image
Image

Biometrie is een twistpunt geworden als het gaat om online beveiliging, maar experts zeggen dat veel gebruikers een van de grootste voordelen kunnen missen die biometrie en andere authenticatiemethoden bieden: meer toegankelijkheid.

Met de opkomst van consumentenprivacy en betere beveiliging, hebben we nieuwe authenticatiemethoden zien verschijnen in inhoud en applicaties die we vaak gebruiken. Een van de meest voorkomende manieren waarop smartphones en tablets zijn gaan gebruiken, is biometrische toegang in de vorm van gezichtsherkenning en vingerafdrukken.

Naast het toevoegen van een beveiligingslaag omdat biometrie moeilijker te vervalsen is, zeggen experts ook dat biometrie gebruikers een gemakkelijke manier kan bieden om toegang te krijgen tot inhoud zonder zich zorgen te hoeven maken over het onthouden van wachtwoorden. Dit kan bijzonder handig zijn voor gebruikers met een handicap.

"Met biometrie vertrouw je niet op het onthouden van wachtwoorden", legde Sheri Byrne-Haber, een pleitbezorger van toegankelijkheid, uit tijdens een gesprek met Lifewire.

"Een aantal handicaps is gerelateerd aan het geheugen. Je kunt een soort van traumatisch hersenletsel hebben of een soort van leeftijdsgebonden geheugendegradatie - het kan zelfs een aandachtstekortstoornis zijn. Je wordt gewoon snel afgeleid en je weet niet meer wat je laatste wachtwoord was dat je ergens voor had ingesteld. Biometrie kan hierbij helpen."

Saldo aanbieden

In de loop van de tijd is de behoefte aan complexere wachtwoorden toegenomen, en ook cybercriminaliteit en wachtwoordspoofing nemen toe. Veel websites of apps vereisen wachtwoorden met hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om deze wachtwoorden te onthouden, en als u ze in een notitieboekje bewaart, kan dit de deur openen naar nog meer beveiligingsproblemen.

Biometrie is geweldig om de hele geheugencomponent te omzeilen waar het niet geweldig is. Maar het is niet altijd perfect.

Natuurlijk zijn er manieren om wachtwoorden te onthouden. Met wachtwoordbeheerders zoals Lastpass of 1Password kunt u bijvoorbeeld automatisch informatie invullen op sites die deze accepteren, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor gebruikers met complexe wachtwoorden.

Byrne-Haber zegt echter dat biometrie en zelfs andere authenticatiemethoden een betere balans kunnen bieden voor gebruikers met een handicap door hen de kans te geven iets te vinden dat perfect voor hen werkt.

"Biometrie is geweldig om de hele geheugencomponent te omzeilen waar het niet geweldig is", legde ze uit. "Maar het is niet altijd perfect. Als je bijvoorbeeld naar gezichtsherkenning kijkt, worstelt het soms met mensen met een craniofaciale handicap."

Byrne-Haber merkte ook op hoe op vingerafdrukken gebaseerde authenticatie zoals TouchID gebruikers kan uitsluiten met een handicap die hun handen aantast of zelfs verwondingen die hun vingerafdrukken aantasten. Daarom moeten websites en apps meerdere manieren van authenticatie bieden.

Een methode die volgens Byrne-Haber bijzonder nuttig is, is de authenticatie van het "beveiligingsapparaat". Wanneer u zich aanmeldt bij een account, ontvangt uw telefoon of een ander slim apparaat in wezen een melding, waarmee u kunt verifiëren dat u probeert in te loggen op uw account. Byrne-Haber zegt dat dit een groot deel van het gedoe van standaardwachtwoorden kan wegnemen zonder dat uw accounts onbeschermd blijven.

Image
Image

Vooruit drukken

Toegankelijkheid voelde al jaren als een bijwerking - een onderwerp dat op een laag pitje staat wanneer bedrijven gaan zitten om hun apps en websites te maken. Byrne-Haber zegt echter dat we de afgelopen jaren veel extra steun voor toegankelijkheid hebben gezien van de overheid en veel bedrijven in de particuliere sector.

Op dit moment, via de Web Content Accessibility Guidelines (WGAC), werkt W3C momenteel aan een nieuwe richtlijn genaamd Accessible Authentication. Deze nieuwe criteria bevatten biometrische gegevens en de eerder genoemde wachtwoordmanagers om toegankelijke methoden aan te bieden voor gebruikers met een handicap.

Bovendien zegt Byrne-Haber dat de overheid en veel particuliere instellingen van leveranciers eisen dat ze gebruikers toegankelijke authenticatie-opties bieden voordat ze met hen gaan werken. Een stap waarvan ze zegt dat het het voor bedrijven hopelijk gemakkelijker moet maken om het belang in te zien van het aanbieden van toegankelijke opties.

“Mensen hangen echt vast hoeveel mensen dit sowieso gaan gebruiken, " legde Byrne-Haber uit. "En ze zien de kosten versus de afweging voor gebruikers, en ze besluiten het te laten vallen."

"Wat ze zich niet realiseren is dat VM-ware dit vereist voor leveranciers. Bank of America vereist dit voor hun leveranciers. Microsoft vereist dit voor hun leveranciers. Geen van die bedrijven zal meer ontoegankelijke software kopen."

Aanbevolen: