Chromecast-geschiedenis: wie kan het zien en hoe het te verwijderen

Inhoudsopgave:

Chromecast-geschiedenis: wie kan het zien en hoe het te verwijderen
Chromecast-geschiedenis: wie kan het zien en hoe het te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Chromecast houdt niet bij wat je eerder hebt bekeken.
  • Wat er momenteel wordt afgespeeld, is zichtbaar voor andere apparaten in je netwerk.
  • Gebruik Chrome incognito en een gastnetwerk om alle geschiedenis te verbergen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de geschiedenis van Chromecast werkt, of iemand kan zien wat je aan het kijken bent nadat je klaar bent, of dat andere apparaten kunnen zien wat je momenteel aan het kijken bent. We bespreken ook hoe u uw Chromecast-kijkgeschiedenis zo privé mogelijk kunt houden.

Kun je geschiedenis zien op Chromecast?

De Chromecast zelf slaat geen historisch logboek of record op van wat er op het apparaat is afgespeeld. Simpel gezegd: er is geen menu waar u doorheen kunt kijken om de kijkgeschiedenis op Chromecast te bekijken.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand kan zien wat je aan het doen was op de Chromecast nadat je klaar bent met gebruiken. Als u bijvoorbeeld een video cast vanuit de Chrome-browser naar uw slaapkamer-tv en vervolgens de video uitschakelt en loskoppelt van de Chromecast, kan iemand die de Chromecast gebruikt nadat u niet kunt zien wat u aan het kijken was.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat, afhankelijk van het apparaat waarmee je de casting hebt gedaan, de geschiedenis mogelijk beschikbaar is op dat apparaat. Als iemand door uw computer gaat en de Chrome-geschiedenis doorkijkt (ervan uitgaande dat deze niet is gewist), is het overduidelijk welke website u bezocht toen u de casting deed. Er zijn enkele tips hieronder om dat op te lossen.

Houdt Chromecast bij wat je cast?

Hoewel je geschiedenis niet is vastgelegd op de Chromecast, kan wat je momenteel bekijkt, worden bekeken door elk ander apparaat in je netwerk. Dit is een functie van de Chromecast, omdat het bedoeld is om door iedereen in de kamer te worden gebruikt om de controle over het afspelen van media te delen.

Stel dat je een nummer van SoundCloud of een video van YouTube naar je tv streamt. Als een telefoon die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk de Home-app opent en op de Chromecast tikt, zien ze de titel van de stream. Dit geldt ook voor andere apps en sites die een cast-knop hebben.

Image
Image

Chrome op een computer toont soms de naam van de stream als de cast-knop is geselecteerd. Er staat YouTube als je op die site bent, Vudu als je daar films streamt, enz.

Image
Image

Dit is niet altijd waar. Met SoundCloud als voorbeeld toont het de titel in de Home-app, terwijl de cast-knop van Chrome alleen aangeeft dat er iets wordt afgespeeld, maar geen details laat zien.

Kun je Chromecast in incognito gebruiken?

Als je wilt verbergen wat je op Chromecast kijkt, kun je de incognitomodus van Chrome gebruiken. Dat of uw Chrome-geschiedenis wissen wanneer u klaar bent. Ofwel voorkomt u dat iemand ziet wat u in het verleden heeft bekeken.

Een andere manier om te maskeren wat je op Chromecast bekijkt, is door je hele scherm te casten. Als u dit doet, wordt niet aan andere apparaten weergegeven wat u specifiek doet, maar alleen dat u de Chromecast gebruikt. Op hun apparaat zien ze Now playing versus Not playing Of, als je het scherm van je telefoon cast, zegt de Chrome-webbrowser Screen Mirroring maar, nogmaals, zal niet onthullen wat er daadwerkelijk op je scherm staat.

Hoe andere apparaten van Chromecast te verwijderen

Je kunt nog iets anders doen om incognito te gaan, maar je Chromecast toch te gebruiken, is een draadloos gastnetwerk maken en dat wachtwoord delen met vrienden, huisgenoten, familie, enz. Als de Chromecast alleen op uw primaire netwerk blijft (niet het gastnetwerk), maar alleen u het wachtwoord kent, kunt u er alleen verbinding mee maken. Het is alsof je buurman een Chromecast heeft die jij niet kunt gebruiken.

Niet alle routers ondersteunen gastnetwerken en sommige beperken wel hoe apparaten met elkaar kunnen communiceren. Maar als die van jou compatibel is, is dit de gemakkelijkste manier om andere apparaten van je Chromecast te verwijderen en mensen toch je internetverbinding te laten gebruiken.

Je kunt ook het tegenovergestelde doen en de Chromecast naar je gastnetwerk verplaatsen. Dit heeft de voorkeur als je al veel apparaten hebt aangesloten op het primaire netwerk en je wilt voorkomen dat iedereen zijn wachtwoord moet wijzigen.

Het is gemakkelijk om te doen:

  1. Verwijder de Chromecast van het primaire netwerk.
  2. Log in op het gastnetwerk en voeg de Chromecast daar weer toe. Als je iets wilt casten, schakel dan gewoon over naar het gastnetwerk.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat de gastmodus is uitgeschakeld, zodat mensen zonder wifi-wachtwoord deze niet kunnen gebruiken.

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van de Chromecast aan het gastnetwerk omdat deze nog steeds is verbonden met het eerste netwerk, reset u de Chromecast zodat deze eruitziet als een gloednieuw apparaat en begint u bij stap 2 hierboven.

FAQ

    Hoe controleer ik mijn Chromecast-gegevensgebruik?

    Er is geen functie in de Google Home-app waarmee je het Chromecast-gegevensgebruik kunt bekijken, maar gebruikers beseffen dat het streamen van video zwaar gegevensintensief is. Veel mensen weten echter niet dat wanneer een Chromecast inactief is, deze nog steeds gegevens gebruikt en 15 GB aan gegevens per maand opslokt omdat het achtergrondafbeeldingen en schermbeveiligingen oproept. Overweeg om de Chromecast los te koppelen als u deze niet gebruikt om het gegevensgebruik te minimaliseren wanneer u deze niet gebruikt.

    Hoe verbind ik Chromecast met wifi?

    Om een Chromecast aan te sluiten op je wifi-netwerk, sluit je deze aan op de HDMI-poort van je tv en download, installeer en open je de Google Home-app op je iOS- of Android-apparaat. (Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.) Je Chromecast verschijnt als een apparaat in de Google Home-app; volg de aanwijzingen om de installatie te voltooien en uw Chromecast wordt verbonden met uw wifi-netwerk.

    Hoe gebruik ik een Chromecast zonder wifi?

    Als je een Chromecast zonder wifi wilt gebruiken, probeer dan een tijdelijke oplossing waarmee je een lokaal wifi-netwerk kunt opzetten met een reisrouter. Stel thuis de reisrouter in en wijs er een netwerknaam en wachtwoord aan toe. Sluit de reisrouter aan op een nieuwe locatie en hij zal een netwerk tot stand brengen. Zelfs zonder internet kun je je Chromecast verbinden via het nieuw opgerichte netwerk. Een andere optie als je een MacBook hebt: Download Connectify Hotspot en volg de aanwijzingen om het in te stellen. Stel een hotspotnaam en wachtwoord in en selecteer het apparaat dat u naar het netwerk wilt casten. U zou dan lokaal opgeslagen inhoud naar de televisie moeten kunnen streamen.

Aanbevolen: