Hoe Chromecast te optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast te optimaliseren
Hoe Chromecast te optimaliseren
Anonim

Wat te weten

  • Download inhoud naar uw apparaat en cast het bestand in plaats van video's van internet te streamen.
  • Verlaag de videokwaliteit voor het casten om de bandbreedte die nodig is voor het casten te verminderen.
  • Schakel Video's op volledig scherm optimaliseren in om spiegelen uit te schakelen en de kwaliteit te optimaliseren voor het scherm waarnaar je cast.

Dit artikel bevat instructies voor het optimaliseren van uw Chromecast, inclusief het versnellen van casten en het optimaliseren van uw computer of mobiele apparaat voor het gebruik van Chromecast.

Hoe kan ik mijn Chromecast versnellen?

Er zijn een paar manieren waarop je de gegevensoverdrachtsnelheid van je casting kunt verbeteren, waardoor de kans dat je video achterblijft of pauzeert, wordt verkleind.

Lokale inhoud casten

Een van de gemakkelijkste manieren om uw castingervaring met uw Chromecast sneller te maken, is door inhoud rechtstreeks vanaf uw apparaat te streamen in plaats van via internet.

Dit werkt omdat wanneer je cast vanaf een service zoals YouTube of Netflix, de gegevensoverdracht voor die stream via internet plaatsvindt van de streamingservice naar je Chromecast-apparaat. Door rechtstreeks te casten, verwijder je de vertraging die door internet is geïntroduceerd.

  1. Cast lokale video's vanaf uw mobiele apparaat. U moet een streamingdienst gebruiken waarmee u inhoud kunt downloaden. Tik bijvoorbeeld in de mobiele Netflix-app op het pictogram Download onder aan het scherm.
  2. In het gedeelte Downloaden van de Netflix-app zie je een lijst met inhoud die je naar je apparaat kunt downloaden. Selecteer gewoon de inhoud en tik op de knop Download.

  3. Als je al video's hebt opgeslagen op je mobiele apparaat, open dan Bestandsbeheer, zoek de app en start deze met een app die compatibel is met Chromecast. Een voorbeeld hiervan is de Plex-app. Vanuit een app als Plex zie je het Chromecast-pictogram om je lokale video te casten.

    Image
    Image
  4. Lokale video's casten vanaf je computer. Vanaf elke computer kun je ook lokale video's casten met de Chrome-browser. Selecteer in de Chrome-browser de drie stippen rechtsboven om het menu te openen. Selecteer Cast.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder aan het Cast-menu Bronnen. Selecteer vervolgens Castbestand uit de lijst.

    Image
    Image
  6. Selecteer ten slotte het Chromecast-apparaat waarnaar u wilt casten en uw lokale bestand begint met casten naar dat scherm.

    Image
    Image

Verlaag de videokwaliteit

Je kunt Chromecast-casting ook versnellen door de hoeveelheid gegevens die het Chromecast-apparaat moet overzetten van internet te verminderen. U kunt dit doen door de geselecteerde videokwaliteit te verminderen in de streamingdienst van waaruit u cast.

  1. Wanneer je een video afspeelt op de YouTube-site, selecteer je het instellingenpictogram onder aan de video. Selecteer vervolgens een lagere kwaliteit dan de standaard om de gietsnelheid te verbeteren. Selecteer het cast-pictogram om naar uw Chromecast-apparaat te casten.

    Image
    Image
  2. Op de Hulu-website, wanneer u een video afspeelt, selecteert u gewoon het pictogram Instellingen en selecteert u Kwaliteit. Dit opent een venster waarin u de kwaliteit kunt instellen op Data Saver, waardoor de castsnelheid naar Chromecast wordt verhoogd.

    Image
    Image
  3. De kwaliteitsinstelling voor Netflix is alleen beschikbaar in de profielinstellingen. Selecteer op het startscherm het vervolgkeuzemenu rechtsboven en selecteer Account In het gedeelte Profiel en ouderlijk toezicht en selecteer Wijzigen naast Afspeelinstellingen Selecteer in het gedeelte Gegevensgebruik per scherm Laag

    Image
    Image
  4. De meeste andere streamingdiensten hebben ook de mogelijkheid om de afspeelkwaliteit van video's aan te passen. Verlaag deze instelling om uw Chromecast-ervaring te optimaliseren.

Hoe optimaliseer ik Chromecast op volledig scherm?

Als je inhoud van je browser naar een ander scherm op volledig scherm cast, is er een andere manier om te optimaliseren, zodat de stream efficiënter werkt. Dit is een functie in de cast-functie van de Chrome-browser waarmee je video's op volledig scherm kunt optimaliseren.

Om deze functie in te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het Chromecast-pictogram in de rechterbovenhoek van uw browser en selecteert u Video's op volledig scherm optimaliseren om deze functie in te schakelen.

Image
Image

Als deze functie is ingeschakeld, wordt spiegelen uitgeschakeld, zodat de gegevensstroom voor de video volledig naar het scherm gaat waarnaar u cast en veel minder van de CPU van uw computer verbruikt. Het past ook de kwaliteit van de videostream aan voor de resolutie van het scherm waarnaar je cast.

Houd er rekening mee dat wanneer Video's op volledig scherm optimaliseren is ingeschakeld, spiegelen is uitgeschakeld. Dit betekent dat je de video niet kunt bekijken op het apparaat waarmee je cast. Dus als je in plaats daarvan de video wilt spiegelen, moet je deze functie uitschakelen.

FAQ

    Hoe optimaliseer ik mijn Chromecast Ultra voor 1080p?

    Zorg ervoor dat vloeiende video's niet zijn uitgeschakeld voor je Chromecast Ultra. Deze standaardfunctie selecteert een 1080p 60Hz-verbinding voor een soepele weergave. Open vanuit de Google Home-app je Chromecast Ultra-instellingen door op het tandwielpictogram te tikken en controleer of Vloeiende videobeelden is ingeschakeld onder Display

    Hoe optimaliseer ik een Android-apparaat voor Chromecast?

    Als uw apparaat Android 5.0 en hoger heeft, kunt u uw Android-scherm casten naar een Chromecast-apparaat door op Mijn scherm casten te tikken in de Google Home-app. Voor de beste resultaten schakelt u de energiebesparende modus op uw Android-apparaat uit via Settings > Battery en schakelt u microfoonrechten in op Google Play vanaf Instellingen > Apps > Google Play-services > Permissions > Microphone Zorg er ook voor dat uw Android-telefoon en het apparaat waarnaar u cast, zich op hetzelfde stabiele wifi-netwerk bevinden.

Aanbevolen: