Opnemen op Google Meet

Inhoudsopgave:

Opnemen op Google Meet
Opnemen op Google Meet
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de drie verticale stippen in de benedenhoek van een vergadering die je bent begonnen. Kies Vergadering opnemen (of Opname stoppen als u klaar bent).
  • Zoek de opname in je Meet Recordings map in Google Drive.
  • Als je geen optie ziet om een vergadering op te nemen, heb je misschien niet de juiste rechten of moet je je Google Workspace-versie upgraden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een videogesprek opneemt in Google Meet, zodat u het later opnieuw kunt bekijken. Aanvullende informatie bevat informatie over welke Google Workspace-edities deze functie ondersteunen en hoe u opnamen opnieuw kunt bekijken en delen.

Een vergadering opnemen

Voordat u begint met het opnemen van een vergadering, moet u ervoor zorgen dat u de organisator van de vergadering bent of in ieder geval in dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering. Je kunt ook als docent zijn ingelogd op hun Google Workspace-account.

Opmerking

Opnemen is alleen beschikbaar in de webversie van Google Meet. Als u een Google Workspace-beheerder bent die de Google-vergaderingen van uw organisatie beheert, moet u wellicht eerst de opnamefunctie voor Meet inschakelen.

  1. Wanneer de vergadering is begonnen, selecteert u de drie verticale stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Record meeting in de menulijst om de meeting op te nemen.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt aangeraden alle deelnemers om toestemming te vragen voordat u begint met opnemen. Selecteer Accepteren om de opname te starten.

    Image
    Image

    Opmerking

    Deelnemers aan de vergadering worden op de hoogte gebracht wanneer de opname begint en stopt, ongeacht of u om hun toestemming vraagt. Meet-chatgesprekken worden ook opgeslagen voor de duur van de opname.

  4. Als u de opname wilt beëindigen, selecteert u opnieuw de drie verticale stippen in de rechter benedenhoek, gevolgd door Stop recording van de menulijst.

    Image
    Image
  5. Bevestig dat je de opname wilt stoppen door Stop recording opnieuw te selecteren in het pop-up bevestigingsvenster.

    Image
    Image
  6. Wacht tot de opname klaar is met verwerken en automatisch opgeslagen in Google Drive.

Opnamebeperkingen voor Google Meet

Google Meet-gebruikers die geen betaald Google Workspace-account (voorheen G Suite) hebben, kunnen geen vergaderingen opnemen. De opnamefunctie is beschikbaar voor alle betaalde Google Workspace-edities, behalve de Business Starter-editie. Deze omvatten:

  • Zakelijke standaard
  • Business Plus
  • Bedrijfsbenodigdheden
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Benodigdheden
  • Educatie Fundamentals
  • Educatief Plus

Een opgenomen vergadering opnieuw bekijken en delen

Je hebt toegang tot opgenomen vergaderingen vanuit Google Drive. Ga naar de My Drive van de organisator, selecteer Folders gevolgd door de map Meet Recordings en selecteer vervolgens het opnamebestand om het opnieuw te bekijken in Mijn schijf.

Je kunt de opname ook naar je computer downloaden om hem in betere kwaliteit terug te kijken. Selecteer het bestand en selecteer vervolgens de drie verticale stippen gevolgd door Download.

Om de opname te delen, selecteert u het bestand gevolgd door het share pictogram en voert u de namen of e-mailadressen van de ontvangers in. U kunt ook het link-pictogram selecteren om de link te kopiëren en in een e-mail- of berichten-app te plakken.

Tip

De organisator van de vergadering of de persoon die de vergadering heeft gestart, ontvangt automatisch een e-mail met de opnamelink zodra de verwerking is voltooid. Voor snellere toegang, klik op de link in de e-mail om de opname te openen, selecteer Play om hem opnieuw te bekijken, of selecteer three vertical dots > Share om het met anderen te delen.

Aanbevolen: