Kan Alexa gesprekken in een kamer opnemen?

Inhoudsopgave:

Kan Alexa gesprekken in een kamer opnemen?
Kan Alexa gesprekken in een kamer opnemen?
Anonim

Elke technologie brengt privacyproblemen met zich mee. Alexa is een always-on-apparaat, dus het luistert constant naar het wake-word en neemt alles op wat daarna komt. Maar alleen omdat Alexa altijd luistert, wil nog niet zeggen dat het altijd aan het opnemen is.

Dit artikel legt uit waar Alexa eigenlijk naar luistert en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gesprekken privé blijven.

Kan Alexa gesprekken opnemen zonder dat je het weet?

Hoewel Alexa hulp biedt op zoveel gebieden van het leven, is het natuurlijk om je af te vragen: kan Alexa gesprekken opnemen? Luistert Alexa naar alles wat je zegt? Bespioneert Alexa je?

Je moet weten dat Alexa technisch gezien altijd luistert, zelfs zonder expliciet een Alexa-apparaat te activeren.

Alexa neemt niet actief al je gesprekken op en slaat ze op, maar luistert altijd naar "Alexa", het wake-woord. Zodra je het zegt, wordt alles wat je zegt dat volgt opgenomen en opgeslagen in de cloud.

Soms denkt Alexa dat je zijn naam hebt gezegd, terwijl dat niet zo is. Er zijn gevallen gemeld waarin Alexa gesprekken naar collega's of zelfs vreemden van mensen stuurt. Deze incidenten werpen enig licht op de onvolmaakte aard van stemassistenttechnologie. Maar helaas ligt hier het probleem: er zijn momenten waarop Alexa gesprekken opneemt zonder dat je het weet.

Een van de redenen waarom Alexa gesprekken opneemt, is om meer over jou, de gebruiker, te weten te komen.

Je kunt betere discussies van hogere kwaliteit hebben met Alexa wanneer het apparaat eerdere gesprekken gebruikt om je wensen en behoeften te begrijpen. Het is natuurlijk een beetje een tweesnijdend zwaard, maar de meeste technologie heeft zijn voor- en nadelen.

Kun je Alexa instellen om gesprekken op te nemen?

Alexa's standaardinstellingen registreren alle interacties die je op elk moment met het apparaat hebt. Het is dus van cruciaal belang om te weten dat Alexa gesprekken kan opnemen, maar alleen na het gebruik van het activeringswoord.

Gelukkig kun je naar je Alexa-app gaan en instellingen openen om je voorkeuren te wijzigen. Amazon heeft verklaard dat Alexa niet altijd luistert. Het is echter altijd beter om veilig te zijn dan sorry.

Met behulp van de Alexa-instellingen kun je als volgt controleren welke gesprekken zijn opgenomen:

  1. Open de Alexa-app en selecteer More.
  2. Zoek de Alexa Privacy sectie onder Instellingen.
  3. U kunt beginnen met Spraakgeschiedenis bekijken en vervolgens het filter instellen op Alle opnamen.

    Image
    Image

Vanaf daar heb je toegang tot alle opgeslagen gesprekken tussen jou en Alexa. Je kunt ook alle gesprekken die je hebt gehad verwijderen of je hele gespreksgeschiedenis in één keer verwijderen.

Het verwijderen van je geschiedenis kan handig zijn als je gesprekken hebt gehad die gevoelige of vertrouwelijke informatie bevatten. Maar uiteindelijk heb jij de controle over wat Alexa in zijn systeem kan opslaan. Dus voel je vrij om te spelen met Alexa's privacy-instellingen om aan je behoeften te voldoen.

Bottom Line: Alexa Hears It All

Nu je weet dat Alexa altijd naar zijn wake-word luistert en alles opneemt dat wordt gezegd nadat het wake-word is aangeroepen (zelfs als je het niet hebt gebruikt), kan dit van invloed zijn op je beslissing om de diensten die het aanbiedt.

Hoewel het apparaat erg handig is, kunt u besluiten dat uw privacy een hogere prioriteit heeft. Als je niet wilt dat Alexa af en toe meeluistert, overweeg dan de nodige stappen te ondernemen om te voorkomen dat Alexa meeluistert om je privacy te waarborgen.

FAQ

    Kan Alexa opnemen als ik niet thuis ben?

    Hoewel je geen Alexa kunt instellen om alles op te nemen als je niet thuis bent, kun je Alexa Guard wel gebruiken als een soort huisbeveiliging. Ga naar het Settings-menu in de Amazon Alexa-app en selecteer Guard om het in te schakelen. Als je vervolgens zegt: "Alexa, ik vertrek", zal het apparaat luisteren naar tekenen van een noodgeval, zoals brekend glas, alarmen en rookmelders, en je meldingen op je telefoon sturen als die zich voordoen.

    Kan Alexa opnemen wanneer het internet uitv alt?

    Alexa-apparaten hebben wifi nodig om de meeste functies uit te voeren. Wanneer een Echo-apparaat met een ingebouwde smart home-hub echter niet is verbonden met internet, ondersteunt Local Voice Control specifieke verzoeken, zoals het bedienen van lichtschakelaars. Deze opnames worden naar de cloud verzonden en zijn beschikbaar voor beoordeling in de Alexa-app nadat het apparaat zijn internetverbinding heeft hersteld.

Aanbevolen: