Een gesprek opnemen met Google Voice

Inhoudsopgave:

Een gesprek opnemen met Google Voice
Een gesprek opnemen met Google Voice
Anonim

Wat te weten

  • Log in Google Voice > tik op gear pictogram > tik op Oproepen > schakel in Incoming Call Options> druk op 4 om op te nemen/stoppen.
  • Tik op Opgenomen om een lijst met opnames te openen > tik op Menu om het gespreksbestand af te spelen, te e-mailen, te downloaden of in te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een gesprek opneemt met Google Voice, hoe u opgenomen gesprekken opha alt van de servers van Google en privacykwesties.

Een gesprek opnemen met Google Voice

U kunt uw gesprekken opnemen op uw computer, smartphone of elk draagbaar apparaat. Google Voice kan meerdere telefoons laten rinkelen bij het ontvangen van een oproep, dus de optie staat open op alle apparaten. Omdat het opnamemechanisme servergebaseerd is, heb je niets meer nodig op het gebied van hardware of software.

Google schakelt het opnemen van gesprekken niet standaard in om te voorkomen dat mensen die touchscreen-apparaten gebruiken per ongeluk een gesprek opnemen zonder het te beseffen. (Ja, zo simpel is het). Om deze reden moet u gespreksopname inschakelen voordat u het kunt gebruiken.

  1. Log online in op uw Google Voice-account.
  2. Klik op het gear icoon bovenaan het scherm om het Settings menu te openen.
  3. Selecteer Oproepen in de linkerzijbalk.
  4. Schakel Incoming Call Options in in om spraakopname in te schakelen. Hoewel gespreksopname nu is ingeschakeld, worden uw gesprekken niet automatisch opgenomen.

  5. Als u een gesprek wilt opnemen, drukt u op 4 op het tabblad Bellen nadat iedereen in gesprek is. Druk nogmaals op 4 om de opname te stoppen. Het deel van het gesprek tussen de twee keer drukken op 4 wordt automatisch opgeslagen op de Google-server.

Toegang tot uw opgenomen bestand

Toegang tot elk opgenomen gesprek door in te loggen op uw account. Selecteer het Opgenomen menu-item om een lijst van uw opgenomen gesprekken weer te geven. Elke oproep wordt geïdentificeerd met een tijdstempel en de duur van de opname. Speel het daar of kies ervoor om het naar iemand te e-mailen, het naar je computer of apparaat te downloaden of het in een pagina in te sluiten. De menuknop in de rechterbovenhoek geeft al deze opties weer.

Image
Image

Oproepopname en privacy

Hoewel dit allemaal gemakkelijk en handig is, vormt het een ernstig privacyprobleem.

Als je iemand belt op zijn of haar Google Voice-nummer, kunnen ze je gesprek opnemen zonder dat je het weet. De opname wordt opgeslagen op de server van Google en kan naar andere plaatsen worden verspreid. Het risico is genoeg om sommige bellers ongerust te maken over het bellen naar Google Voice-nummers.

Als je je zorgen maakt, zorg er dan voor dat je de mensen die je belt kunt vertrouwen of let op wat je zegt. Misschien wilt u ook een nummer opzoeken om te weten of u een Google Voice-account belt. Dit is niet gemakkelijk omdat veel mensen hun nummer overdragen.

Als je overweegt een telefoongesprek op te nemen, informeer dan de andere partij hierover vóór het gesprek en vraag om hun toestemming. In veel landen en sommige Amerikaanse staten is het illegaal om privégesprekken op te nemen zonder de voorafgaande toestemming van alle betrokken partijen.

Aanbevolen: