Uw telefoon kan u binnenkort de toegang tot persoonlijke gegevens laten blokkeren

Inhoudsopgave:

Uw telefoon kan u binnenkort de toegang tot persoonlijke gegevens laten blokkeren
Uw telefoon kan u binnenkort de toegang tot persoonlijke gegevens laten blokkeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung Galaxy-telefoons in Zuid-Korea krijgen een nieuwe reparatiemodus-functionaliteit via een software-update.
  • De nieuwe modus helpt bij het vergrendelen van persoonlijke gegevens op het apparaat, waardoor de technici net genoeg toegang hebben om het te repareren.
  • Beveiligingsexperts juichten de functie toe, maar vroegen Samsung om meer details over de implementatie ervan te delen voordat deze op grotere schaal werd uitgerold.
Image
Image

Samsung rolt een nieuwe update uit die mensen zal helpen het ongemak te overwinnen dat we allemaal voelen elke keer dat we onze telefoons inleveren voor reparatie.

Het bedrijf introduceert een nieuwe Galaxy-telefoonfunctie in Zuid-Korea. Het wordt de reparatiemodus genoemd en verbergt de gegevens van gebruikers om diefstal te voorkomen wanneer een apparaat wordt overgedragen voor reparatie. Volgens een vertaalde versie van het Koreaanse persbericht blokkeert de reparatiemodus de toegang tot foto's, berichten en accountinformatie wanneer deze is geactiveerd.

"Met deze functie kunnen gebruikers gegevens, foto's, bijlagen, contacten en andere gegevens beschermen, zodat nieuwsgierige blikken geen toegang hebben tot informatie terwijl een apparaat wordt gerepareerd", Stephanie Kurtz, hoofdfaculteit van het College of Information Systems en technologie aan de Universiteit van Phoenix, vertelde Lifewire via e-mail: "Dit is een geweldige nieuwe functie voor gebruikers die geen andere opties hebben om de gegevens die ze op een apparaat hebben opgeslagen te vergrendelen."

Beperkende toegang

In een e-maildiscussie vertelde Dimitri Shelest, oprichter en CEO van OneRep, een online privacybedrijf dat mensen helpt hun gevoelige informatie van internet te verwijderen, aan Lifewire dat de functie heel logisch is, aangezien veel mensen persoonlijke en vaak zeer gevoelige gegevens op hun apparaten, van wachtwoorden en pincodes tot financiële rekeningen en creditcardgegevens.

Het persbericht vermeldt weinig details over de nieuwe functie en zegt dat het wordt uitgerold via een software-update, het apparaat opnieuw opstart wanneer het wordt geactiveerd en alleen kan worden uitgeschakeld met behulp van het patroon van de eigenaar of biometrische herkenning.

Dit is de reden waarom Shelest, terwijl hij de functie verwelkomde, benadrukte dat om vertrouwen op te bouwen, Samsung absoluut transparant moet zijn over wat deze bescherming inhoudt en hoe deze wordt geboden om ervoor te zorgen dat er geen consumenteninformatie in gevaar komt.

"Consumenten zouden op hun beurt nieuwsgieriger moeten zijn naar hoe apparaten en apps die erop zijn geïnstalleerd met hun gegevens omgaan en de privacy-first-aanpak moeten volgen die inbreuken, identiteitsdiefstal en andere privacyproblemen die kunnen veroorzaken, helpt voorkomen financiële schade en andere verstrekkende gevolgen", aldus Shelest.

Wees je eigen waakhond

Hoewel de functie nuttig klinkt, zei Kurtz dat het mensen niet ontslaat van de zorg voor wat ze beheren, opslaan en verzenden vanaf persoonlijke apparaten. Ze waarschuwde voor langdurige opslag van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) op mobiele apparaten.

"Naast reparatie-incidenten, kunnen gegevens via onveilige applicaties van mobiele apparaten worden geëxfiltreerd en zijn ze een doelwit voor kwaadwillenden nu mobiele betalingen gebruikelijker zijn geworden ", zegt Kurtz. "Zorg ervoor dat u beveiliging, wachtwoorden, virusscanning en offload gegevens die niet meer in gebruik zijn.”

Kurtz prees Samsung voor het faciliteren van de beveiliging van eindgebruikers, maar waarschuwde mensen ook dat de reparatiemodus niet mag worden gebruikt als een excuus om te voorkomen dat er een back-up wordt gemaakt van gegevens op het apparaat voordat het wordt aangeboden voor reparatie.

Maar weet dat de ultieme beveiliging van de eindgebruiker uw verantwoordelijkheid is.

"Vergeet niet dat het feit dat een apparaat is vergrendeld, niet betekent dat het apparaat mogelijk [niet] moet worden gereset vanwege storingen", zei Kurtz. eventuele reparatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden.”

De reparatiemodus wordt uitgerold op de Galaxy S21-serie in Zuid-Korea. In de release merkte Samsung op dat de functie in de loop van de tijd aan meer modellen zal worden toegevoegd, hoewel het niet vermeldde of en wanneer de functie beschikbaar zal zijn in andere landen.

Deskundigen vinden echter dat de functie zeker meer algemeen beschikbaar moet zijn. "Zoveel dingen lijken absoluut essentieel te zijn nadat ze in ons leven zijn gekomen dat we ons afvragen hoe we ooit eerder hebben gefunctioneerd," zei Shelest.

Hij gelooft dat de reparatiemodus het potentieel heeft om een van die essentiële functies te worden waarvan we ons zullen afvragen hoe we ooit zonder hebben geleefd. Het belangrijkste voor hem is echter het feit dat privacy en gegevensbescherming de focus worden van veel mensen en bedrijven. Dit zal volgens hem leiden tot een stortvloed aan nieuwe producten en functies rond gegevensveiligheid.

"Ik vind het geweldig dat Samsung nadenkt over de beveiliging van eindgebruikers", zei Kurtz. "Maar weet dat de ultieme beveiliging van de eindgebruiker uw verantwoordelijkheid is. Denk goed na over wat u op uw apparaat opslaat, beheert en onderhoudt en hoe u uw persoonlijke gegevens kunt beschermen."

Aanbevolen: