Kan Alexa iTunes of Apple Music afspelen?

Inhoudsopgave:

Kan Alexa iTunes of Apple Music afspelen?
Kan Alexa iTunes of Apple Music afspelen?
Anonim

Wat te weten

  • Apple Music afspelen op Alexa: More > Settings > Music & Podcasts > Nieuwe dienst koppelen. Kies Apple Music en log in op dat account.
  • Je kunt Apple Music als standaard instellen voor bepaalde Alexa-commando's door naar More > Settings > Music & Podcasts > Standaardservices.
  • Als je Apple Music niet gebruikt, kun je iTunes-nummers naar Alexa streamen via een Bluetooth-verbinding.

Als je een Amazon Echo-apparaat met Alexa hebt gekocht, vraag je je misschien af hoe je je muziek van iTunes kunt streamen, want dankzij de iPod-jaren hebben velen van ons een behoorlijke verzameling verzameld. Goed nieuws: u hoeft die verzameling niet achter te laten. Of je nu iTunes-muziek wilt afspelen die je hebt gekocht of je Apple Music-abonnement wilt streamen, wij staan voor je klaar.

Stream Apple Music met Alexa

Als je aan boord van de streamingtrein van de muziekdienst bent gesprongen, gebruik je mogelijk Apple Music om je favoriete nummers te krijgen. Gelukkig hebben Amazon en Apple hun diensten zo ontworpen dat ze naadloos samenwerken. Als je een Amazon Echo-apparaat hebt, volg dan deze stappen om Apple Music in te stellen in de Alexa-app op je Android- of iOS-apparaat.

Deze tutorial gaat ervan uit dat je je Amazon Alexa-apparaat al hebt ingesteld. Als je dat nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor voordat je verder gaat met deze instructies.

  1. Open de Alexa app op je smartphone. Als je het nog niet hebt, is hier de Alexa-app voor iOS en de Alexa-app voor Android.
  2. Selecteer Meer.
  3. Selecteer de Instellingen optie, dan Muziek & Podcasts.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Link nieuwe service (+) optie.

  5. Selecteer Apple Music uit de service-opties.
  6. Selecteer Enable to Use en log vervolgens in met uw Apple gebruikersnaam en wachtwoord.

    Image
    Image
  7. Om Apple Music in te stellen als de standaard streamingservice, gaat u terug naar het menu Muziek en podcasts en selecteert u Standaardservices. Je kunt een standaard app kiezen voor de commando's "Alexa, speel muziek" of "Alexa, speel een rockstation."

    Image
    Image
  8. Dat is het! Vraag Alexa gewoon om een nummer, album, artiest of afspeellijst af te spelen en het krijgt toegang tot je Apple Music-bibliotheek.

Stream iTunes-muziek met Alexa

Als je Apple Music niet gebruikt, maar nog steeds een achterstand hebt met gekochte iTunes-muziek op je Mac, pc of smartphone, kun je je bibliotheek streamen naar een Echo-apparaat via een Bluetooth-verbinding. Hoewel het aansluiten van apparaten verschilt van platform tot platform, volg je deze algemene stappen om je apparaat aan de gang te krijgen.

Zodra je apparaat is ingesteld, kun je Alexa muziek laten afspelen via Bluetooth door te zeggen: "Alexa, maak verbinding met mijn smartphone."

  1. Open de Settings app op je pc, Mac of smartphone en navigeer naar de Bluetooth optie. Zorg ervoor dat het is ingeschakeld.
  2. Vertel Alexa, "Verbind met een nieuw Bluetooth-apparaat."
  3. Klik op uw smartphone of computer op de Echo optie zodra deze in de apparaatlijst verschijnt om een verbinding tot stand te brengen.

    De naam van het Echo-apparaat kan worden gevolgd door een willekeurige verzameling letters en cijfers. Dit is normaal.

  4. Alle inhoud die je via je apparaat afspeelt, inclusief je iTunes-bibliotheek, wordt nu naar Alexa gestreamd. Om Alexa de verbinding met je apparaat te laten verbreken, zeg je: "Alexa, verbreek de verbinding met mijn apparaat."

Een Plex Media Server instellen

Een andere optie voor het streamen van uw bestaande mediabestanden van iTunes naar uw Amazon Echo-apparaat omvat het opzetten van een mediaserver zoals Plex. Sommige netwerkgebonden opslagopties, zoals de WD My Cloud en aanvullende aanbiedingen van Drobo, Synology en Seagate, bieden ingebouwde Plex-servers.

Als je een Plex-server op je Mac of pc wilt opzetten, volg dan deze gedetailleerde tutorial om de taak te voltooien. Zodra het klaar is, schakel je Plex in met je Alexa-apparaat.

Aanbevolen: