Waarom maakt Apple zoveel Android-apps?

Inhoudsopgave:

Waarom maakt Apple zoveel Android-apps?
Waarom maakt Apple zoveel Android-apps?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple maakt meer Android-apps dan je zou verwachten.
  • Tim Cook's Apple houdt van inkomsten uit diensten.
  • Apple's obsessie met services kan zijn kernactiviteiten schaden.
Image
Image

Voor een bedrijf dat bekend staat om zijn exclusieve, nauw geïntegreerde hardware en software, maakt Apple zeker veel Android-apps.

Apple Music, Apple TV, Beats, AirTags-ondersteuning en FaceTime-videogesprekken in de browser - dit zijn allemaal Apple-apps die op Android-apparaten draaien. Wat gebeurd er? Twee dingen: Apple houdt van inkomsten uit diensten en Apple is bang voor overheidsregulering.

"Apple bespeelt de markt", vertelde Christen da Costa, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. "Hoe meer ze Android-gebruikers aanspreken, hoe meer geld ze van hen kunnen krijgen. Ze spannen zich in wezen in op Android-specifieke ruimtes om meer marktaandeel te verwerven."

Geld Geld Geld

Twee dingen lijken het Tim Cook-tijdperk bij Apple te hebben bepaald. Een daarvan is de meedogenloos efficiënte productie van apparaten van absurd hoge kwaliteit. De andere is Cook's liefde voor inkomsten uit diensten. De geldtrein van de iPhone zal niet eeuwig duren, maar als je al die klanten kunt aanmelden voor Apple Music, Apple Arcade, Apple TV, enzovoort, dan kun je elke maand een aardig bedrag van je trouwste klanten afnemen.

Hoe meer ze Android-gebruikers aanspreken, hoe meer geld ze van hen kunnen krijgen.

Maar waarom zou je daar stoppen? Waarom verkoopt u die diensten niet aan mensen die geen Apple-apparaten hebben? Of misschien mensen die één apparaat hebben, zoals een iPad, maar op het werk een pc gebruiken en een Android-telefoon hebben?

"Apple vindt, net als veel andere technologiebedrijven, waarde in diensten. We zien een voortdurende verschuiving voor bedrijven om hardwareproducten te ontwikkelen, maar deze aan te vullen met doorlopende servicekosten voor de consument", vertelde technologierecensent Michael Archambault Lifewire via e-mail. "Of Apple Music nu bijvoorbeeld op iPhone of Android staat, Apple kan het marktaandeel van zijn diensten blijven vergroten."

Image
Image

Historisch gezien was alles wat Apple heeft gedaan gericht op het verkopen van meer hardware, van gratis OS-updates (Apple rekende maar liefst $ 129 voor zijn OS X-updates tot 10.9 Mavericks in 2013), tot een reeks uitstekende gratis software zoals iMovie en GarageBand. Maar de laatste tijd is die focus verschoven. Nu zijn services een van de snelstgroeiende winstcentra van Apple. Er is een reden waarom de Apple TV-app vrijwel overal verschijnt waar tv-apps kunnen draaien: geld.

Bang rennen

Een ander deel van de Apple-Android-puzzel is de reeks antitrustonderzoeken tegen Apple, Amazon en andere grote technologiebedrijven over de hele wereld. Vooral de app store van Apple staat onder grote druk, omdat het de enige manier is om apps op iOS te krijgen, en Apple rekent ontwikkelaars 30% aan voor vrijwel alles wat er doorheen gaat.

"Apple is onder de loep genomen vanwege concurrentieverstorendheid en ecosysteemvergrendeling", zegt Archambault. "Een beetje bereidheid tonen om Apple-services op andere platforms toe te staan, helpt om een positief licht op het bedrijf te laten schijnen; Apple zegt in wezen: 'We zijn niet concurrentiebeperkend - kijk hoeveel van onze services beschikbaar zijn op elk platform van keuze.'"

Maar dit is waarschijnlijk een verre tweede reden. Het bouwen van apps voor andere platforms zou kunnen worden gezien als een manier om lock-in te vergroten, niet om het te verlichten. Het is veel waarschijnlijker dat Apple probeert uit te breiden buiten de iPhone- en Mac-markten, en zelfs verder dan de hardware.

Maar deze aanpak brengt ook risico's met zich mee. De obsessie van Apple met inkomsten uit diensten bedreigt zijn kernactiviteiten. Door erop te staan dat bijna elke aankoop via de App Store een korting van 15-30% oplevert, riskeert Apple overheidsregulering.

Of Apple Music nu bijvoorbeeld op iPhone of Android staat, Apple kan het marktaandeel van zijn diensten blijven vergroten.

Deze verordening lijkt momenteel gericht te zijn op de opname door Apple van nauw geïntegreerde first-party apps. En deze integratie - de strakke versmelting van hardware met software - is de unieke aantrekkingskracht van Apple. Deze integratie maakt de M1 Macs mogelijk. Daarom is de iPhone onmogelijk krachtig, maar ook zuinig op stroom. Het is hoe mooie functies zoals Live Text en Universal Control van iOS 15 mogelijk worden gemaakt.

En het is deze obsessie met inkomsten uit diensten die Apple's push naar Android drijft. Waarom zou het anders middelen inzetten om te ontwikkelen voor een rivaliserend platform?

Misschien zullen sommige Android-gebruikers op de lange termijn in de verleiding komen om de andere kant op te gaan, maar in de tussentijd maakt het Apple niet uit waar het geld voor de diensten vandaan komt. Maar de overheid wel, en dat kan een groot probleem blijken te zijn.

Aanbevolen: