Waarom Apple zich geen zorgen maakt over diefstal in zijn winkels

Inhoudsopgave:

Waarom Apple zich geen zorgen maakt over diefstal in zijn winkels
Waarom Apple zich geen zorgen maakt over diefstal in zijn winkels
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple Stores zien er misschien uit als een honingpot voor winkeldieven, maar ze hebben onzichtbare bescherming.
  • Apple Stores verdienen meer geld per vierkante meter dan welke andere retailer dan ook.
  • De winkels voelen meer aan als koffiebars dan als winkelruimtes.
Image
Image

Nog een week, weer een stel boeven die een Apple Store beroven, dit keer in Santa Rosa, Californië. Veel succes met het verkopen van die buit!

Apple-winkels zijn ongelooflijk open, uitnodigend en gebruiksvriendelijk. Je kunt op elk moment binnenlopen en dingen uitproberen, zonder dat je een norse winkelbediende hoeft te vragen om de enige demo-eenheid uit de afgesloten vitrine te halen. Maar dezelfde open ruimte kan ook worden gezien als een minimaal beveiligde locatie met hoogwaardige, gemakkelijk te pakken goederen die gewoon op tafels liggen, klaar om te grijpen en weg te rennen.

Het addertje onder het gras is dat de meeste van die apparaten nutteloos zijn als ze worden gestolen.

"Apple laat hun dure uitrusting achterwege omdat de kans dat iemand het met succes zal stelen zo klein is. camera's en een constant groot aantal werknemers aan het werk), "vertelde Kyle MacDonald, directeur operaties bij Force by Mojio, het bedrijf voor het volgen van GPS-vloot, Lifewire via e-mail.

Open plan

Apple Stores zijn een heel andere ervaring dan de meeste andere winkelruimtes. Ze voelen niet als verkoopmachines onder hoge druk. Integendeel zelfs. De sfeer is meer een koffiebar of een sociale ruimte. Grote tafels staan vol met de nieuwste snufjes en je kunt ze zo lang bekijken als je wilt, zonder ongenode verkooppraatjes. De meeste winkels hebben niet eens een kassagedeelte, en toch verdienen Apple Stores meer geld per vierkante meter dan enige andere winkel ter wereld.

Apple laat hun dure uitrusting achterwege omdat de kans dat iemand het met succes zal stelen zo klein is.

"Bij een Best Buy of Radio Shack kunnen klanten de displaymodellen niet aanraken, ze zitten achter glas of in een afgesloten koffer. En die winkels hebben zelden meer dan 10 demo-eenheden bij de hand tijd, "vertelde Matt Miller, CEO van verzekeringstechnologiebedrijf Embroker, via e-mail aan Lifewire.

Deze omgeving is een duidelijke verleiding voor opportunistische dieven of geplande overvallen. En overvallen buiten kantooruren die gericht zijn op de backoffice-magazijnen zijn meestal meer de moeite waard. Maar het stelen van die demo-eenheden is een totale verspilling van tijd, dankzij de keurige beveiligingsmaatregelen van Apple.

Het komt hier op neer: als je een demo-eenheid uit de winkel verwijdert, merkt hij het op en stopt met werken.

Niet stelen

Het is je misschien opgevallen dat de iPhones, iPads en Macs in de Apple Store niet dezelfde zijn als degene die we bezitten. U kunt bijvoorbeeld geen toegangscode instellen op de iPhones en deze vergrendelen. Als u een Mac in de winkel opnieuw opstart, wordt deze teruggezet naar de oorspronkelijke status van de demo-eenheid. Hiermee kunt u alle functies uitproberen zonder dat het personeel al die machines elke nacht hoeft te resetten.

En sinds ten minste 2016 heeft Apple ook speciale antidiefstalfuncties opgenomen in deze aangepaste besturingssysteemversies. Een van deze detecteert wanneer het apparaat uit de winkel is verwijderd en niet langer is verbonden met het wifi-netwerk van de winkel. In dit geval schakelt de telefoon over naar de verloren modus en stopt met werken.

Image
Image

In een vijf jaar oud artikel dat samenviel met het verwijderen van beveiligingskabels in zijn winkels door Apple, beschrijft Apple nieuwssite 9to5 Mac de toen nieuwe beveiligingsfuncties. De telefoon zal niets anders doen dan een bericht weergeven waarin de gebruiker wordt gevraagd hem terug te brengen naar de winkel. Het informeert de dief ook dat de telefoon wordt gevolgd. En net als de iPhone die je misschien bezit, zijn deze eenheden activeringsvergrendeld, wat betekent dat ze niet kunnen worden ontgrendeld, gewist of op een andere manier opnieuw worden ingesteld.

Geheim afschrikmiddel

Maar om een afschrikmiddel te laten werken, moeten potentiële nietsnutten hiervan op de hoogte zijn. Je kunt er zeker van zijn dat de daders van de laatste Santa Rosa smash-and-grab niet op de hoogte waren van deze veiligheidsmaatregelen of niet wisten hoe moeilijk ze te verslaan zijn. Dus waarom maakt Apple het niet breder bekend?

Je zou kunnen tegenspreken dat het al algemeen genoeg bekend is. Hoewel de vreemde Apple Store-oplichting het nieuws ha alt, lijkt het niet vaak voor te komen, dus misschien is de boodschap al bij de juiste mensen terechtgekomen.

En het andere deel hiervan is het behouden van de ontspannen sfeer in de Apple Stores. Als je borden begint op te hangen die bezoekers informeren over antidiefstalmaatregelen, zal het hun zachtheid hard maken. Er is een reden waarom de hi-def beveiligingscamera's zo goed verborgen zijn dat ze moeilijk te zien zijn in de winkel.

De hele opzet is typisch Apple: alles ziet er ingehouden en gemakkelijk uit, maar elk onderdeel van de ervaring is gepland en doordacht.

Aanbevolen: