Sony's nieuwe beeldsensor verzamelt twee keer zoveel licht

Sony's nieuwe beeldsensor verzamelt twee keer zoveel licht
Sony's nieuwe beeldsensor verzamelt twee keer zoveel licht
Anonim

Sony heeft aangekondigd dat zijn interne halfgeleiderdivisie 's werelds eerste gestapelde CMOS-beeldsensor heeft gecreëerd.

Volgens Sony Semiconductor Solution Corporation heeft deze technologie veel potentieel om hoogwaardige digitale beeldvorming verder te verbeteren. Deze nieuwe sensor verdubbelt de hoeveelheid verzameld licht in vergelijking met de huidige chips.

Image
Image

CMOS staat voor Complementary Metal-Oxide Semiconductor, en wanneer gebruikt als onderdeel van een beeldsensor, fungeert het als de film voor een digitale camera. De sensor is gemaakt van vele fotodiodes en pixeltransistors die een onderwerp in een digitaal beeld omhullen.

Normaal gesproken nemen deze fotodiodes en transistors dezelfde ruimte in beslag. Het bijzondere aan de sensor van Sony is dat hij de twee scheidt en de transistors onder de fotodiodes plaatst. Met deze nieuwe vormfactor kan Sony elke laag optimaliseren om de hoeveelheid licht die kan worden opgenomen te vergroten en het bereik van een camera te vergroten. Bovendien vermindert het de ruis in een afbeelding om een hogere kwaliteit te garanderen.

Het grotere bereik en de verminderde ruis van deze nieuwe technologie zullen blootstellingsproblemen voorkomen in gebieden met zowel fel als zwak licht. Het is ook gepland om afbeeldingen van hoge kwaliteit mogelijk te maken bij weinig licht.

Image
Image

Het is niet bekend of en wanneer Sony deze nieuwe stapeltechnologie naar zijn cameraproducten zal brengen. Het bedrijf zei wel dat het deze 2-Layer Transistor Pixel-technologie zal bijdragen aan de verbetering van smartphonefotografie, dus het is waarschijnlijk dat we de technologie binnenkort in onze nieuwe smartphones zullen zien.

Aanbevolen: