Wedstrijd laat zien wat fotografen onder water kunnen doen

Inhoudsopgave:

Wedstrijd laat zien wat fotografen onder water kunnen doen
Wedstrijd laat zien wat fotografen onder water kunnen doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je hebt de juiste apparatuur nodig om een goede foto onder water te maken.
  • Meer dan dat, je moet weten wat je doet.
  • Maar als je van foto's maken houdt en van duiken houdt, dan is dit misschien iets voor jou.
Image
Image

Onderwaterfotografie kan voor sommigen intimiderend zijn en vereist zeker de juiste tools en vaardigheden, maar degenen die het doen, zeggen dat ze dol zijn op wat ze kunnen creëren met wat duiktijd en een digitale camera.

In een oceaanfotografiewedstrijd laten foto's van over de hele wereld zien wat geweldig werk fotografen onder water kunnen doen met slechts een kleine hoeveelheid apparatuur.

Gaetano Dario Gargiulo begon met duiken en foto's maken als hobby, maar zijn winnende foto brengt de verborgen kleuren onder de golven van de poelen van Kamay Botany Bay National Park bij zijn huis in New South Wales, Australië.

"Als je net begint, wil je misschien beginnen met een actiecamera of zelfs je mobiele telefoon", adviseerde Gargiulo, winnaar van de Best of Show in de Ocean Art Underwater Photo Competition, in een e-mail aan Lifewire. "Je moet eerst een goede duiker zijn. Met goede duikvaardigheden zul je de behoefte gaan ontwikkelen aan een beter hulpmiddel om vast te leggen wat je ziet."

Fotografen delen de kneepjes van het vak

Voor de winnende foto gebruikte Gargiulo de Nikon D850 en een NIkon 8-15 fisheye-zoomlens voor een close-focus, groothoekfoto.

Hij gebruikte krachtige lichten, twee flitsers op volle kracht, wat zeker wat opzetten vergde. De hele opstelling woog ongeveer 10 kilogram, schatte hij.

Image
Image

Nirupam Nigam, hoofdredacteur van de Underwater Photography Guide, zei in een e-mail aan Lifewire dat een van de uitdagingen bij onderwaterfotografie is dat foto's er onder water erg gewassen en blauw uit kunnen zien.

"Onderwaterfotografen brengen de verbluffende kleuren terug die je op deze foto's ziet met onderwaterflitsers, die in feite zeer krachtige snelheidslichten zijn", zei hij. "De sleutel tot onderwaterfotografie is het balanceren van je stroboscooplicht, zodat het kleur aan de voorgrond toevoegt en je toch een mooie blauwe, groene of zwarte achtergrond geeft, afhankelijk van de omgeving."

Hij zei dat de meeste fotografen boven water dezelfde camera gebruiken als beneden, met één belangrijk verschil.

"Je hebt een onderwatercamerabehuizing nodig die de camera van de buitenwereld afsluit met een reeks O-ringen en een behuizing van aluminium of polycarbonaat," zei hij.

De meeste onderwaterfotografen gebruiken graag fisheye- en groothoeklenzen voor grote scènes met een glazen of acrylkoepel of platte poort om deze te beschermen. Voor kleine dieren zijn macrolenzen erg populair, zei hij.

Als je net begint, wil je misschien beginnen met een actiecamera of zelfs je mobiele telefoon.

"Natuurlijk hebben geavanceerde spiegelloze en DSLR-systemen nog steeds een voorsprong, maar naarmate compactcamera's steeds beter worden, zijn ze in staat om verbluffende beelden vast te leggen met bescheiden geprijsde systemen", Mark Strickland, een van de juryleden die werkt bij Bluewater Photo, een topwinkel voor onderwaterfoto's, legt het uit in opmerkingen die zijn gemaakt nadat de winnaars bekend waren gemaakt.

Hij adviseerde jonge fotografen om de drang om te veel te verwerken te weerstaan.

"We hebben veel andere geweldige foto's gezien die verpest werden door effecten zoals levendigheid, dehazing en verscherping", voegde hij eraan toe.

Wat maakte de winnende foto speciaal?

"Ik geloof dat de interactie tussen het dier, mij en de camera, samen met de menselijke factor (mijn familie op de achtergrond) heeft bijgedragen aan het behalen van Best in Show," zei Gargiulo.

Gargiulo werkt als associate research professor aan de Western Sydney University in Australië, en fotografie en duiken zijn enkele van zijn favoriete hobby's.

Hoogwaardige spiegelloze en DSLR-systemen hebben nog steeds een voorsprong, maar naarmate compactcamera's steeds beter worden, kunnen ze geweldige foto's maken.

"Ik heb de twee samengevoegd in [19]98-99 toen ik een Nikon Nikonos V kreeg… Ik verloor mijn volledige interesse in onderwatervissen en begon alleen foto's te maken", legde hij uit. "Ik heb geleerd om foto's te verwerken in de donkere kamer en Photoshop voelt als een natuurlijke uitbreiding daarvoor."

Voor nabewerking heeft Garguilo twee basisregels: 1) niet bijsnijden; 2) als het meer dan 3 minuten duurt om de foto te verwerken, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om de foto te bewaren.

Bij natuurfotografie zei natuurfotograaf Tony Wu, een andere jurylid in de wedstrijd, dat verwerkingssoftware zoals Lightroom en Photoshop geweldige hulpmiddelen kunnen zijn om de scène beter weer te geven zonder te overdrijven. Het meest voorkomende probleem dat hij ziet, is echter het overmatig gebruik van verzadiging.

"Het hebben van meerdere elementen in een foto, zoals de Octopus-foto had, zorgt voor een geweldige natuuropname", zei hij daarna in een verklaring.

"Het hoofdonderwerp is de octopus, maar je ziet de octopus niet, je ziet alleen de zuignappen en arm, de bepalende kenmerken van een octopus. Bovenop een technisch goed uitgevoerde foto is er een verhaal daar."

Aanbevolen: