Hoe een 'Niet geregistreerd op netwerk'-fout op Samsung Galaxy te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe een 'Niet geregistreerd op netwerk'-fout op Samsung Galaxy te repareren
Hoe een 'Niet geregistreerd op netwerk'-fout op Samsung Galaxy te repareren
Anonim

Zie je de foutmelding 'niet geregistreerd op netwerk' op je Samsung Galaxy? Dit is wat het betekent en hoe je het kunt oplossen.

Bottom Line

Als je de foutmelding 'niet geregistreerd op netwerk' op je apparaat ziet, betekent dit dat je simkaart geen verbinding kan maken met het netwerk van je provider. U kunt waarschijnlijk niet bellen of sms'en. Deze fout kan optreden op elke Android-telefoon, dus de stappen om deze te repareren zijn hetzelfde, ongeacht de fabrikant of het model.

Oorzaken van niet geregistreerd op netwerkfout

Er kan een probleem zijn met je simkaart, of het probleem kan aan de kant van je provider liggen. Mogelijke oorzaken van de 'niet geregistreerd op netwerk'-fout zijn:

  • De firmware of het besturingssysteem van je telefoon is verouderd.
  • De simkaart is losgekoppeld of beschadigd.
  • Je provider is niet geselecteerd in de instellingen van je telefoon.
  • Uw provider ondervindt een storing.

Hoe registreer ik mijn Samsung-netwerk?

Probeer deze stappen in volgorde totdat je telefoon goed werkt:

  1. Start je Android-telefoon opnieuw op. Als u uw apparaat opnieuw opstart, worden eventuele tijdelijke conflicten die voorkomen dat u verbinding kunt maken met het netwerk, opgelost.
  2. Wi-Fi uitschakelen. Schakel wifi op je telefoon uit, wacht 30 seconden en schakel hem weer in. Dit reset je verbinding en kan tijdelijke technische problemen oplossen.
  3. Update je Android-telefoon. Zorg ervoor dat uw besturingssysteem en firmware up-to-date zijn, zodat u over de nieuwste updates beschikt die uw telefoon nodig heeft.

    Als je je Android-telefoon hebt geroot, moet je de root ongedaan maken voordat je updates kunt installeren.

  4. Plaats de simkaart opnieuw. Haal je simkaart eruit en controleer of deze niet beschadigd is, en plaats hem dan weer terug. Zorg ervoor dat de kaart goed in de lade is geplaatst met de metalen pinnen in de juiste positie.
  5. Kies handmatig uw netwerk. Zorg ervoor dat de juiste provider is geselecteerd in uw instellingen. Ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Netwerkoperators> Zoek nu en selecteer het netwerk van uw provider.

    Image
    Image
  6. Verander de netwerkmodus. Als u zich in een gebied met lage ontvangst bevindt dat geen 5G of 4G ondersteunt, kunt u het beste overschakelen naar 3G of 2G.
  7. Neem contact op met uw mobiele providerGa naar een winkel of gebruik een andere telefoon om je provider te bellen, zodat ze je kunnen helpen het probleem op te lossen. Het kan zijn dat er een netwerkstoring is in uw regio, dus u kunt alleen maar wachten. Als er een probleem is met je simkaart, kan je provider je helpen deze te vervangen.
  8. Update APN-instellingen. Als u onlangs van serviceprovider bent veranderd, moet u mogelijk de instellingen van de toegangspuntnaam (APN) bijwerken. Dit is een geavanceerde oplossing, dus wees voorzichtig en noteer de standaard APN-instellingen zodat je ze terug kunt veranderen als er iets misgaat.
  9. Reset de netwerkinstellingen. Het tot stand brengen van een nieuwe verbinding met het netwerk van uw provider kan problemen oplossen die een herstart niet kan. Als je de netwerkinstellingen reset, worden alle wifi-wachtwoorden en Bluetooth-verbindingen gewist, dus sla deze stap op als laatste redmiddel.

  10. Gebruik een andere simkaart Als je een extra geactiveerde simkaart hebt, schakel deze dan uit en kijk of je telefoon verbinding kan maken met het netwerk. Als het kan, is er een probleem met de simkaart. Kijk voordat je een nieuwe koopt op de ondersteuningswebsite van Samsung om te zien welke simkaarten compatibel zijn met je Samsung Galaxy.

FAQ

    Wat betekent 'niet geregistreerd op netwerk' op T-Mobile?

    Naast de hierboven genoemde redenen/oplossingen, moet je, als je onlangs een telefoon hebt gekocht of overschakelt naar T-Mobile vanaf een ander netwerk, je apparaat mogelijk ontgrendelen met de oude provider. Zoek het IMEI-nummer van uw telefoon via Settings > Over de telefoon op Android (of Settings > General > About op iOS) en neem contact op met T-Mobile om uw account te verifiëren en u te helpen het te ontgrendelen.

    Waarom is mijn telefoon niet geregistreerd op een netwerk tijdens roaming?

    Je provider heeft mogelijk geen roamingovereenkomsten met andere providers in het specifieke gebied waar je aan het roamen bent en waar ze geen service verlenen. Om te voorkomen dat je buiten het servicebereik reist, controleer je de roamingdekking of zoek je een dekkingskaart op de website van je provider voordat je vertrekt.

Aanbevolen: