Hoe het te repareren als een zoommicrofoon niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een zoommicrofoon niet werkt
Hoe het te repareren als een zoommicrofoon niet werkt
Anonim

Zoommicrofoon werkt niet? Zoomaudioproblemen kunnen zich op een aantal manieren manifesteren:

  • Je kunt andere mensen niet horen, en zij kunnen jou niet horen.
  • Je kunt andere mensen niet horen, maar zij jou wel.
  • De audio is vervormd of je hoort een echo wanneer je spreekt.

Afhankelijk van de onderliggende oorzaak, kunnen er een paar dingen zijn die u kunt proberen om uw Zoom-microfoon aan het werk te krijgen, zodat u aan vergaderingen kunt deelnemen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de desktop- en webversies van Zoom en de mobiele Zoom-apps voor Android en iOS.

Oorzaken van zoommicrofoon werkt niet

Als je microfoon geen audio detecteert in Zoom, kan dit verschillende redenen hebben:

  • Je microfoon is gedempt.
  • Je microfoon is uitgeschakeld in de instellingen van je apparaat.
  • De verkeerde microfoon of luidsprekers zijn geselecteerd in Zoom.
  • De organisator van de vergadering heeft alle anderen gedempt.
  • Interferentie van andere programma's.
  • Problemen met de hardware van je microfoon.
  • Verouderde apparaatstuurprogramma's.

Voer altijd een microfoontest uit en speel af in Zoom voordat je deelneemt aan een vergadering om er zeker van te zijn dat anderen je kunnen horen.

Een microfoon repareren die niet werkt in Zoom

Probeer deze oplossingen op volgorde totdat je je microfoon op Zoom kunt gebruiken:

  1. Zorg ervoor dat je microfoon is aangesloten en aan staat. Als u een externe microfoon gebruikt, controleer dan de verbindingskabel of controleer uw Bluetooth-instellingen als u een draadloze microfoon gebruikt. Probeer voor bedrade microfoons deze op een andere USB-poort aan te sluiten. Zorg bij Bluetooth-apparaten dat de batterij is opgeladen.
  2. Selecteer Join Audio. Zoom vraagt gewoonlijk om toegang tot je microfoon voordat je deelneemt aan een vergadering, maar als je deze hebt gemist, kun je Join Audio selecteren onderaan het Zoom-venster.
  3. Zorg ervoor dat je niet gedempt bent in Zoom. Als het microfoonpictogram een streep erdoor heeft in uw Zoom-venster, selecteert u het Sound pictogram om het dempen op te heffen.
  4. Zorg ervoor dat je microfoon is geselecteerd in Zoom. Selecteer tijdens een vergadering de pijl omhoog naast het pictogram Microphone en zorg ervoor dat de gewenste microfoon is gekozen.

    Image
    Image

    Als andere mensen je kunnen horen, maar jij hen niet, zorg er dan voor dat de juiste luidspreker is gekozen onder Selecteer een luidspreker.

  5. Vraag de organisator van de vergadering om het dempen op te heffen. Als je denkt dat de persoon die de vergadering organiseert je heeft gedempt, stuur hem dan een bericht in de chat en vraag om het dempen op te heffen.
  6. Controleer de instellingen van je apparaat. Ga naar de instellingen van het apparaat om te zien of je microfoon is ingeschakeld. Zorg ervoor dat je je microfoon correct instelt in Windows en selecteer de gewenste audio-ingang op Mac.
  7. Sluit andere programma's die je microfoon gebruiken. Zorg ervoor dat andere software niet concurreert om toegang tot uw microfoon.
  8. Controleer je app-machtigingen. Ga naar de app-instellingen van je apparaat en zorg ervoor dat Zoom toegang heeft tot je microfoon.

  9. Update de stuurprogramma's van uw apparaat. Als je Windows gebruikt, ga dan naar Apparaatbeheer om ervoor te zorgen dat de stuurprogramma's van je microfoon up-to-date zijn.
  10. Start je apparaat opnieuw op. De reden waarom opnieuw opstarten computerproblemen oplost, is dat het alle processen sluit die mogelijk interfereren met hardware of software.
  11. Demp andere audioapparaten in de buurt. Als je een echo hoort, kan je microfoon het geluid van een andere bron opvangen, zoals een tv of luidspreker.

    Om te voorkomen dat je een echo hoort in Zoom, moet iedereen zijn microfoon dempen als hij niet praat. Organisatoren van vergaderingen kunnen alle anderen in de vergadering dempen.

  12. Adjust Zoom's Advanced Audio Settings Zoom biedt geavanceerde tools om het afspelen van audio te verbeteren, maar ze kunnen soms het tegenovergestelde effect hebben. Als je aanhoudende audioproblemen hebt met je microfoon, open dan Zoom terwijl je niet in een vergadering zit en selecteer het tandwiel Instellingen, kies vervolgens het tabblad Audio en selecteer Geavanceerd om deze opties te wijzigen.

    Image
    Image
  13. Zoom opnieuw installeren. Als je de mobiele of desktopversie gebruikt, verwijder dan Zoom en download het opnieuw van de Apple App Store, Google Play of de Zoom-website.

    Als je microfoon nog steeds niet werkt, kun je telefonisch deelnemen aan een Zoom-vergadering. Als u inbelt bij een conferentie, dempt u uw computer zodat deze de audio niet verstoort.

FAQ

    Hoe demp ik de microfoon op Zoom?

    Als je Zoom wilt dempen als je een Mac gebruikt, selecteer Mute linksonder in het scherm of gebruik de Command +Shift +A sneltoets. Selecteer in Windows Mute of gebruik de ALT+A sneltoets. Tik op mobiel op het scherm > Mute

    Hoe geef ik Zoom toegang tot de microfoon?

    Ga op iOS-apparaten naar Instellingen > Privacy > schakel in Microfoon Op Android, ga naar Settings > Apps & Notifications > zet aan App Permissions Ga op Mac naarSysteemvoorkeuren > Privacy > Microfoon en vink Zoom aanGa in Windows naar Start > Settings > Privacy > Microphone, selecteer Apps toestaan toegang te krijgen tot de microfoon en zorg ervoor dat Zoom aanwezig is.

    Hoe repareer ik de camera op Zoom?

    Om je Zoom-camera te repareren, moet je eerst controleren of deze is aangesloten en ingeschakeld. Om er zeker van te zijn dat je de camera hebt geselecteerd, selecteer je de pijl omhoog naast het camerapictogram. Mogelijk moet u ook app-machtigingen bijwerken.

Aanbevolen: