Hoe te voorkomen dat wifi automatisch verbinding maakt

Inhoudsopgave:

Hoe te voorkomen dat wifi automatisch verbinding maakt
Hoe te voorkomen dat wifi automatisch verbinding maakt
Anonim

Wat te weten

  • Windows 10: Schakel in Netwerk & Internet instellingen het vinkje uit Automatisch verbinden wanneer dit netwerk binnen bereik is.
  • iOS: Ga naar Instellingen > Wi-Fi. Tik op de (i) naast de netwerknaam en schakel vervolgens uit Auto-Join.
  • Android: Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi > Wi-Fi-voorkeuren. Schakel Verbinding maken met openbare netwerken uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je wifi-instellingen kunt beheren als je automatisch verbinden via wifi wilt uitschakelen. Het is een goed idee om automatisch verbinden via wifi uit te schakelen, omdat verbinding maken met een open wifi-netwerk, zoals een gratis draadloze hotspot, je computer of mobiele apparaat blootstelt aan beveiligingsrisico's.

Automatische Wi-Fi-verbindingen uitschakelen

Computers en mobiele apparaten werken anders, maar het uitschakelen van automatische Wi-Fi-verbindingen is eenvoudig op allemaal te doen.

Op Windows 10

Automatische Wi-Fi-verbindingen uitschakelen in Windows 10:

  1. Ga naar de Netwerk en Internet instellingen.
  2. Select Wi-Fi-status > Adapteropties wijzigen.
  3. Dubbelklik op de wifi-verbinding.
  4. Selecteer op het tabblad Algemeen Draadloze eigenschappen.
  5. Vink op het tabblad Verbinding Automatisch verbinden wanneer dit netwerk binnen bereik is. uit
Image
Image

Het proces is vergelijkbaar voor Windows 8 en oudere versies van Windows.

Op iOS

iPhone- en iPad-apparaten koppelen een optie met de naam Auto-Join aan elk wifi-profiel. Indien ingeschakeld, maakt je apparaat automatisch verbinding met dat netwerk wanneer het binnen bereik is.

Om te voorkomen dat dit gebeurt voor een specifiek wifi-profiel:

  1. Open naar de Settings app en selecteer Wi-Fi.
  2. Tik op de kleine (i) naast de netwerknaam.
  3. Zet de schakelaar naast Auto-Join. uit
Image
Image

Als je wilt dat je telefoon of tablet stopt met het vragen om verbinding te maken telkens wanneer je binnen het bereik bent van een netwerk dat je nog niet eerder hebt gebruikt, zoals een open netwerk in een hotel of restaurant, ga dan naar de Wi-Fi instellingenpagina en schakel Ask to Join Networks. uit

Als je het ingeschakeld houdt, wordt je gevraagd om verbinding te maken met elk netwerk dat je apparaat vindt, dus als je de functie uitschakelt, moet je dit scherm openen om handmatig de netwerken te selecteren waarvan je lid wilt worden.

Dit werkt in iOS 14 tot en met iOS 11-versies van iPhone. Op iPads met iPadOS is het pad Settings > Wi-Fi > Auto-Join Hotspot > Nooit.

Op Android

Om te voorkomen dat uw Android-apparaat automatisch verbinding maakt met open netwerken:

  1. Open de Android-instellingen en ga naar Netwerk en internet.
  2. Select Wi-Fi > Wi-Fi-voorkeuren.
  3. Schakel de Verbinding maken met openbare netwerken uit tuimelschakelaar.
Image
Image

Dit is bevestigd te werken in Android 10 Q voor Pixel, maar werkt mogelijk ook in oudere versies van Android. Als je deze specifieke schermen niet ziet, kijk dan door Instellingen voor Mobiele netwerken of Verbindingen.

Selecteer het Settings-pictogram (het tandwiel) naast het netwerk waarmee u momenteel bent verbonden om de verbindingsdetails te vergeten, zodat u niet automatisch lid wordt van de volgende keer dat je binnen bereik bent.

In plaats van Wi-Fi automatisch verbinden uit te schakelen, kunt u overwegen om Wi-Fi volledig uit te schakelen om het helemaal niet te gebruiken, ongeacht het netwerktype of een opgeslagen, nieuw, open of beveiligd netwerk.

Wi-Fi-netwerken vergeten

Iets anders om te onthouden dan open netwerken, is dat je apparaat mogelijk is ingesteld om verbindingen te onthouden die je in het verleden hebt gebruikt, of ze nu open zijn of niet. Het opslaan van netwerkinformatie is een geweldige functie, zodat u niet elk netwerk dat u opnieuw wilt gebruiken opnieuw hoeft in te voeren of opnieuw te selecteren.

Als u echter volledige en volledige controle wilt over de netwerken waarmee u verbinding maakt, vergeet dan het netwerk. De meeste apparaten hebben een optie om het profiel dat aan de verbinding is gekoppeld te verwijderen.

Aanbevolen: