Wat is er zo geweldig aan Gmail?

Inhoudsopgave:

Wat is er zo geweldig aan Gmail?
Wat is er zo geweldig aan Gmail?
Anonim

Gmail is de gratis e-mailservice van Google, toegankelijk via mail.google.com. Als je een Google-account hebt, heb je al een Gmail-account.

Bottom Line

In de kinderschoenen was Gmail alleen beschikbaar op uitnodiging, maar nu kun je je gewoon aanmelden voor een account wanneer je maar wilt. Als je dat doet, word je lid van een gebruikersbestand van meer dan 1,8 miljard. Het proces is heel eenvoudig en snel.

Hoe het wordt gefinancierd

Gmail wordt gesponsord door AdSense-advertenties, die in de zijpanelen van berichten verschijnen wanneer u ze opent vanuit de Gmail-website. De advertenties zijn onopvallend en worden door de algoritmen van Gmail op de computer afgestemd op trefwoorden in het e-mailbericht.

In tegenstelling tot sommige concurrenten plaatst Gmail geen advertenties en voegt het geen bijlagen toe aan de berichten die je verzendt en ontvangt. Er worden geen advertenties weergegeven in Gmail op Android-telefoons.

Spamfiltering

De meeste e-mailservices bieden tegenwoordig een soort van spamfiltering en Google heeft de reputatie zeer effectief te zijn. De service probeert reclamespam, virussen en pogingen tot phishing te filteren.

Zelfs de geavanceerde spamfilters van Gmail zijn niet 100 procent effectief. Wees altijd voorzichtig met het openen van e-mail van onbekende of onverwachte bronnen.

Bottom Line

De desktopversie van Gmail toont een Google Hangouts-interface (voorheen Google Talk) op het scherm, zodat u gemakkelijk expresberichten kunt verzenden en gemakkelijk video- en spraakoproepen kunt maken.

Ruimte, ruimte en meer ruimte

Gmail biedt 15 GB opslagruimte, die wordt gedeeld met Google Foto's en Google Drive, inclusief al uw Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard-bestanden. U kunt indien nodig extra opslagruimte kopen.

Bottom Line

POP en IMAP zijn de internetprotocollen die de meeste e-maildiensten gebruiken om e-mailberichten op te halen. Dat betekent dat je programma's zoals Outlook en Apple Mail kunt gebruiken om je Gmail-account te controleren.

Zoeken

Zoals je van de makers van Google mag verwachten, zijn de zoekmogelijkheden van Gmail legendarisch. U kunt snel door opgeslagen e-mail en Hangouts-sessies zoeken alsof u op websites zoekt. Google slaat automatisch zoeken door de mappen Spam en Trash over, en u kunt geavanceerde zoekopdrachten gebruiken om precies te vinden wat u zoekt.

Image
Image

Offline toegang

Je kunt Gmail zelfs gebruiken als je computer niet is verbonden met internet door de functie in Instellingen in te schakelen. Nieuwe berichten worden ontvangen en verzonden wanneer uw computer opnieuw wordt aangesloten.

Image
Image

Bottom Line

Google Chat Spaces is geïntegreerd in alle Google-services, inclusief Gmail, zodat u al uw gesprekken uit Google Documenten, Google Spreadsheets en Gmail op één plek kunt zien. Google Chat Spaces ondersteunt geavanceerde functies zoals in-line threading van onderwerpen, aanwezigheidsindicatoren, aangepaste statussen, expressieve reacties en een inklapbare weergave.

Andere functies

Gmail is beschikbaar op bijna elk desktop- en mobiel platform en laat je tal van andere taken en aanpassingen uitvoeren. Naast vele andere prestaties kun je:

  • Gebruik handige Gmail-adreshacks om de illusie van meerdere accounts te creëren.
  • Ontvang meldingen van nieuwe berichten op uw bureaublad.
  • Stel filters en labels in om uw e-mail te ordenen.
  • Archiveer uw e-mail zodat u deze gemakkelijk kunt doorzoeken.
  • Abonneer u op RSS- en Atom-feeds en ontvang feedsamenvattingen alsof het e-mailberichten zijn.
  • Markeer speciale berichten.

Wat is er niet om van te houden?

Gmail is enorm populair geworden, maar het is ook een hulpmiddel voor spammers geworden. Af en toe zult u merken dat uw berichten worden gefilterd door spamdetectiesoftware op andere e-mailservers. Maar echt, Gmail heeft maar heel weinig nadelen voor de rijkdom aan functies die het biedt.

Hoewel Gmail je e-mail laat archiveren op hun servers, gebruik niet slechts één back-upmethode voor belangrijke gegevens, net zoals je belangrijke gegevens niet op slechts één harde schijf zou achterlaten.

Aanbevolen: