De iPhone mini is geweldig, maar Apple dumpt het om groot te worden

Inhoudsopgave:

De iPhone mini is geweldig, maar Apple dumpt het om groot te worden
De iPhone mini is geweldig, maar Apple dumpt het om groot te worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple stopt dit najaar met de iPhone mini en vervangt deze door een niet-professionele iPhone van een groter formaat.
  • De iPhone mini is perfect voor mensen met normale zakken.
  • De iPhone 13 mini zal nog een aantal jaren meegaan.

Image
Image

De iPhone mini is geliefd. Het is de perfecte telefoon voor mensen met normale zakken en die niet de hele dag door TikTok swipen en toch, dit najaar, zal hij verdwijnen.

In het begin waren alle iPhones kleine, zakvriendelijke telefoons. Toen, met de iPhone 6, begon het te groeien. Als je enige computer een telefoon is, is het logisch om een groter scherm te hebben, en de iPhone Pro Max is het naadscheurende, duim-strekkende hoogtepunt van dit idee. Toen lanceerde Apple de iPhone SE, een moderne versie van de oude iPhone 5, en mensen waren er dol op. Het volgde een paar jaar later op met de iPhone 12 mini en vervolgens de 13 mini, maar dat is alles. Wat ging er mis?

"Oudere iPhone-modellen verkopen eigenlijk meer dan de mini. De vraag naar premium telefoons met grotere schermen neemt toe", vertelde Sarah McConomy, CEO van verkoper van gebruikte telefoons SellCell, via e-mail aan Lifewire.

Groter is niet altijd beter

Niet iedereen wil een grote telefoon. Sommigen van ons zouden graag een zakcomputer willen die in een zak kan blijven zitten totdat we een camera nodig hebben, een sms sturen of de kaart controleren. Sommige mensen gebruiken liever een iPad of een laptop voor algemeen computergebruik. Of misschien gebruik je de telefoon de hele dag, maar net als een kleiner toestel.

Voor ons was de iPhone 12 mini perfect. Het had exact dezelfde specificaties als de normale iPhone (afgezien van de schermgrootte), en het enige nadeel was een kortere levensduur van de batterij vanwege de kleinere batterij. Maar het had dezelfde camera's, dezelfde schermtechnologie, dezelfde chips. Hij is groter dan de iPhone 5, maar niet veel, en dankzij het platte ontwerp van de iPhone 12 en nieuwer voelt hij nog steeds stevig en veilig in de hand.

Image
Image

"De iPhone mini-reeks heeft topspecificaties, maar behoudt een kleine vormfactor en is $ 100 goedkoper dan zijn broer of zus", vertelde tech-schrijver Darryl Dsouza aan Lifewire via e-mail. "Ik denk dat Apple de mini-line-up misschien zal dumpen, alleen om het te doen herleven als de nieuwe iPhone SE."

Als je echter van de kleinere iPhones houdt, moet je een 13 mini pakken zolang je kunt, of alles riskeren en wachten op de nieuwe iPhone-reeks in september, wanneer de oudere modellen mogelijk in prijs worden verlaagd (maar ook, als Apple zijn eigen MO volgt, zal alleen het basismodel nog beschikbaar zijn). Dat komt omdat alle iPhone-gerelateerde geruchten wijzen op het einde van de mini.

Ga groot of ga naar huis

De reden? We zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten, maar de slimme gissingen zeggen dat Apple gewoon niet genoeg verkocht. En rondkijken bevestigt dit. In het openbaar vervoer zie ik de meeste iPhones van normaal formaat, enkele grote en bijna geen mini's. Ik zie zo weinig mensen ze dragen als ik dat doe, dat ik het gevoel heb dat ik de mijne uit mijn normale, niet-uitgerekte spijkerbroekzak moet halen, ermee moet knipperen en moet glimlachen, zoals een eigenaar van een klassieke auto. Maar dat doe ik niet, want dat zou echt eng zijn.

Op het eerste gezicht is het logisch dat Apple lijnen laat vallen die niet goed verkopen. Aan de andere kant kan "slecht verkopen" in de iPhone-wereld nog steeds tientallen miljoenen eenheden betekenen. En als het niet actief geld aan het verliezen is, waarom zou je het dan niet in de buurt houden om liefhebbers van kleine telefoons tevreden te houden? Apple maakt tenslotte nog steeds de Mac Pro, en die verkoopt zo weinig dat Apple het zich kan veroorloven om hem in de VS te bouwen.

De vraag naar premium telefoons met grotere schermen neemt toe.

De geruchten over de toeleveringsketen, die zo dicht bij de jaarlijkse herfstuitgave van nieuwe iPhones bijna altijd kloppen, zeggen dat Apple groot gaat worden. Om een grote iPhone Max te krijgen, moest je altijd het Pro-model kopen. Dit jaar lijkt het erop dat de reguliere iPhone ook in XL verkrijgbaar zal zijn. Misschien is er, met de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen in de wereld, slechts capaciteit voor twee modellen?

Maar het is niet allemaal slecht nieuws. Het is mogelijk, hoewel ongekend, dat Apple om de andere jaren grote en kleine iPhones uitbrengt. Volgende maand een grote en in de herfst van 2023 nog een kleine.

"Het kan zijn dat een nieuwe iPhone SE-versie later in het jaar overgaat in de iPhone mini, dus het weggooien van een kleinere telefoon is nog niet helemaal gebeurd! Mini-liefhebbers kunnen waarschijnlijk terughoudend zijn en afwachten wat gebeurt er met een nieuwe iPhone SE in 2023", zegt McConomy.

Het is misschien wishful thinking van een liefhebber van kleine telefoons, maar weinigen van ons kopen elk jaar nieuwe telefoons. En aangezien het tempo van de verbeteringen aan de iPhone is afgenomen, zouden de meesten van ons blij zijn met deze regeling.

Vingers gekruist.

Aanbevolen: