SharePlay is geweldig voor FaceTime, maar het kan te laat zijn om er nog iets aan te doen

Inhoudsopgave:

SharePlay is geweldig voor FaceTime, maar het kan te laat zijn om er nog iets aan te doen
SharePlay is geweldig voor FaceTime, maar het kan te laat zijn om er nog iets aan te doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • SharePlay laat je gesynchroniseerde video's, Fitness+ workouts en meer delen via FaceTime.
  • Deelnemers kunnen allemaal pauzeren en overslaan, wanneer ze maar willen.
  • SharePlay vereist iOS 15.1 en komt binnenkort naar de Mac.

Image
Image

SharePlay is misschien wel een van de meest verwarrende technologieën van Apple tot nu toe, tenminste totdat je het gaat gebruiken.

SharePlay is eindelijk volledig gelanceerd in de Mac- en iOS-line-up van Apple, zodat je via FaceTime kunt delen wat er in de app staat die je momenteel gebruikt. Als u bijvoorbeeld naar een programma kijkt in de Apple TV-app, kunt u een vriend bellen via FaceTime en deze vervolgens synchroon bekijken met SharePlay. Dit werkt voor alle soorten apps, inclusief ouderwets scherm delen, en het is klaar om de manier waarop we met elkaar omgaan te veranderen.

"Als modestylist die altijd reist en in hotels verblijft, zou ik dit geweldig vinden", vertelde professionele stylist Nuria Gregori aan Lifewire via e-mail. “Ik zou terug kunnen komen en een Fitness+ workout delen met mijn partner. Het zou voelen alsof ik weer thuis ben.”

Delen is zorgzaam

We hebben een aantal manieren bedacht om dingen van onze telefoons en computers te delen; velen van hen zijn charmant low-tech en hebben betrekking op onze berichten-app naar keuze. Als we het scherm van een app willen delen, maken we een screenshot en sturen deze op.

We kunnen een echte foto van een computerscherm maken om te delen, of als we proberen een familielid te helpen met een technisch probleem, is de gebruikelijke aanpak om ze een tweede apparaat te laten opstarten, FaceTime jij en richt vervolgens de camera op het scherm van het probleemapparaat.

SharePlay lost dat allemaal op.

SharePlay is zo diep geïntegreerd in FaceTime en iOS, dat Zoom, Meet, Teams of Skype misschien nooit kunnen concurreren.

SharePlay werkt met muziek, films en tv, en vrijwel elke app die dit ondersteunt. Het addertje onder het gras is dat elke deelnemer toegang moet hebben tot de betrokken apps. Als je een aflevering van Ted Lasso kijkt, moet iedereen een Apple TV+ abonnement hebben om mee te kunnen doen.

Dat komt omdat de show niet via internet van je apparaat naar de andere wordt gestreamd. In plaats daarvan wordt het op elk apparaat afgespeeld alsof ze alleen streamen. Het enige wat SharePlay doet, is het afspelen synchroniseren.

Image
Image

Maar de uitbetaling is enorm. Het werkt zoals het zou zijn als jullie allemaal in dezelfde kamer waren. Iedereen kan bijvoorbeeld de video pauzeren of overslaan en hij pauzeert of slaat voor iedereen over. En wanneer ontwikkelaars het potentieel zien, beginnen we een aantal interessante toepassingen te krijgen. Zo heeft iOS- en Mac-ontwikkelaar James Thomson geëxperimenteerd met het toevoegen van ondersteuning aan zijn app voor het rollen van dobbelstenen.

“[Ik gebruik] SharePlay om de Dice by PCalc-lade te synchroniseren tussen meerdere spelers tijdens een FaceTime-gesprek”, schreef James Thomson op Twitter.

En natuurlijk werkt SharePlay ook met Apple Fitness+ voor trainingen en meditaties.

Geen wedstrijd

SharePlay is zo diep geïntegreerd in FaceTime en iOS dat Zoom, Meet, Teams of Skype misschien nooit kunnen concurreren. En sinds iOS 15 kunnen FaceTime-gebruikers Zoom-achtige links genereren waarmee iedereen kan deelnemen aan een FaceTime-gesprek, zelfs via de browser.

SharePlay is misschien wel de geweldige functie waarmee FaceTime kan concurreren. Voor mij, en ik vermoed voor vele anderen, is FaceTime degene die je gebruikt voor familiechats, terwijl werkgesprekken via Zoom of Teams gaan, maar nooit FaceTime. Omdat apps de SharePlay-technologie gebruiken, kunt u mogelijk telefonische vergaderingen houden en presentaties, spreadsheets en meer delen.

Image
Image

Maar misschien is het allemaal een beetje laat. SharePlay zou perfect zijn geweest tijdens de wereldwijde lockdowns, maar die zijn tegenwoordig veel minder gebruikelijk. En bedrijven hebben hun video-oproepdiensten al gekozen. SharePlay is een geweldige functie, ja, maar twee jaar geleden zou het nog beter zijn geweest.

Toch, als er niets anders is, maakt SharePlay's ingebouwde schermdeling het een stuk eenvoudiger om problemen met de apparaten van je ouders op te lossen.

Aanbevolen: