Waarom is mijn internet zo traag? Wat kan ik doen om het te repareren?

Inhoudsopgave:

Waarom is mijn internet zo traag? Wat kan ik doen om het te repareren?
Waarom is mijn internet zo traag? Wat kan ik doen om het te repareren?
Anonim

Breedbandrouterconfiguratiefouten, draadloze interferentie of verschillende andere technische problemen hebben een negatieve invloed op de snelheid en stabiliteit van uw internetverbinding. Stel zelf een diagnose en los de oorzaken van uw trage internetverbinding op voordat u contact opneemt met mogelijk dure technische ondersteuning.

Stop achtergrondprogramma's die veel bandbreedte gebruiken

Sommige softwaretoepassingen, zoals Windows Update en andere software-updaters, voeren achtergrondprocessen uit die verborgen zijn achter andere apps of geminimaliseerd worden naar het systeemvak, waar ze stilletjes netwerkbronnen verbruiken. Deze applicaties zijn ontworpen om nuttig werk te doen en mogen niet van het apparaat worden verwijderd.

Games en andere programma's die met video werken, vereisen een aanzienlijke bandbreedte. Als ze actief zijn, beperken ze de bandbreedte die beschikbaar is voor andere apps. Controleer uw computer op netwerkactiviteit op de achtergrond terwijl u problemen met het trage netwerk oplost.

Andere netwerkactiviteit kan de totale bandbreedte beïnvloeden. Een slimme tv die films streamt, een camera die constant HD-video doorgeeft en slimme luidsprekers die muziek afspelen, kunnen alles op het netwerk traag maken.

Veel games hebben downloaders die de game patchen zonder extra tussenkomst of goedkeuring door jou. Als je downloadsnelheid plotseling traag lijkt, zoek dan uit of je favoriete game een paar gigabytes aan patchbestanden downloadt.

Vermijd signaalinterferentie die uw internetsnelheid vertraagt

Image
Image

Wi-Fi en andere soorten draadloze verbindingen presteren vaak slecht vanwege signaalinterferentie, waardoor computers voortdurend berichten opnieuw moeten verzenden om signaaloverlap te voorkomen.

Huishoudelijke apparaten en de draadloze netwerken van uw buren kunnen uw computers storen. Verplaats uw router voor betere prestaties en wijzig uw wifi-kanaalnummer. Over het algemeen geldt: hoe dichter uw apparaat bij de router is, hoe beter de wifi-verbinding.

Om te bevestigen of draadloze interferentie de reden is voor de trage internetverbinding, verbind je een computer met wifi om te meten hoe goed deze presteert. Verbind vervolgens dezelfde computer met het bekabelde netwerk en noteer eventuele wijzigingen in de prestaties.

Als de kabel een betere verbinding mogelijk maakt, kan het probleem in de draadloze verbinding liggen. Overweeg een mesh-netwerkconfiguratie of een signaalversterker in plaats van de router te verplaatsen.

Grote, dichte objecten zoals open haarden blokkeren wifi-signalen meer dan muren. Een apparaat dat zich dicht bij een router bevindt, maar wordt geblokkeerd door een barrière, kan mogelijk geen verbinding maken.

Controleer of uw router en andere netwerkapparatuur werken

Als routers, modems of kabels niet goed werken, ondersteunen ze het netwerkverkeer niet op volle snelheid. Bepaalde technische storingen in netwerkapparatuur hebben een negatieve invloed op de prestaties, ook al kunnen er nog steeds verbindingen worden gemaakt.

Om problemen met mogelijk defecte apparatuur op te lossen, moet je je uitrusting tijdelijk herschikken en opnieuw configureren terwijl je met verschillende configuraties experimenteert. Probeer systematisch de router te omzeilen, kabels te verwisselen en te testen met meerdere apparaten om de trage prestaties te isoleren van een specifiek onderdeel van het systeem. Bepaal vervolgens of het kan worden geüpgraded, gerepareerd of vervangen.

Pas op voor wormen en andere malware

Image
Image

Een internetworm is een kwaadaardig softwareprogramma dat zich via computernetwerken van apparaat naar apparaat verspreidt. Als een van uw computers wordt geïnfecteerd door een internetworm of andere malware, kunnen deze zonder uw medeweten spontaan netwerkverkeer genereren en ervoor zorgen dat uw internetverbinding traag lijkt.

  • Scan regelmatig op virussen en andere malware.
  • Houd up-to-date antivirussoftware actief om wormen en malware op te vangen en te verwijderen.
  • Probeer een tool voor het verwijderen van malware.

Controleer uw routerinstellingen om uw verbinding te versnellen

Als het middelpunt van een netwerk kan een breedbandrouter verantwoordelijk zijn voor trage internetverbindingen als deze onjuist is geconfigureerd. Het onjuist instellen van de MTU van een router leidt bijvoorbeeld tot prestatieproblemen als deze te hoog of te laag is ingesteld.

Zorg ervoor dat de instellingen van je router consistent blijven met de documentatie van de fabrikant en de aanbevelingen van je internetprovider.

Noteer alle wijzigingen die u aanbrengt in de configuratie van de router, zodat u ze later indien nodig ongedaan kunt maken.

Controleer of uw netwerksnelheid traag is

Voer af en toe snelheidstests uit om de kwaliteit van uw internetverbinding te controleren. Deze tests laten zien of de uitgaande verbinding van uw lokale computer is verstoord. Als je een behoorlijke doorvoer krijgt bij een snelheidstest, maar de verbinding van je computer nog steeds traag lijkt, kan het probleem in je computer zitten (bijvoorbeeld actieve downloadsessies of je hebt het geheugen-, schijf- of CPU-gebruik op je apparaat gemaximaliseerd).

Als uw computer meer dan 80 procent consistent gebruikt voor systeemgeheugen, schijfinvoer/-uitvoer of CPU-cycli, heeft de computer mogelijk moeite om optimale prestaties te behouden. Netwerkvertragingen volgen niet omdat het netwerk problematisch is, maar omdat de computer overbelast is.

Om het relatieve resourcegebruik te controleren om te bepalen of een ander onderdeel de netwerkprestaties in Windows 10 beïnvloedt, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteert u Taakbeheer, en kies Performance Gebruik op een Linux-computer de opdracht top. Open de Activity Monitor op een Mac.

Bel uw internetprovider

Internetsnelheid hangt uiteindelijk af van de serviceprovider. Uw ISP kan zijn netwerkconfiguratie wijzigen of technische problemen ondervinden waardoor uw internetverbinding onbedoeld traag werkt. ISP's kunnen ook filters of besturingselementen op het netwerk installeren die uw netwerkprestaties verlagen.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw serviceprovider als u vermoedt dat deze verantwoordelijk is voor uw trage internetverbinding.

Verschillende soorten internetverbindingen bieden verschillende compromissen. Als je een DSL-verbinding hebt en tijdens piekuren in de avond en in het weekend vertragingen ervaart, kan het zijn dat veel aangesloten huishoudens hetzelfde toegangspunt in je buurt gebruiken.

Aanbevolen: