Hoe het te repareren als je PS4 wifi traag is

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als je PS4 wifi traag is
Hoe het te repareren als je PS4 wifi traag is
Anonim

Als je PlayStation 4 wifi-verbindingssnelheid laag is, kan dit allerlei problemen veroorzaken, van netwerkvertraging tijdens het spelen van een videogame tot lage downloadsnelheden. Het is frustrerend, maar je kunt je PS4-download sneller maken en wifi-problemen oplossen met een paar tips voor het oplossen van problemen.

Image
Image

Oorzaken van trage wifi op PS4

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom je PS4 traag internet tegenkomt wanneer verbonden via Wi-Fi. Deze redenen kunnen zijn:

  • Interferentie, zoals bakstenen muren of andere structurele problemen, maakt het moeilijk voor de console om internet te detecteren (en verbinding te maken).
  • Een verbinding die overbelast is met meerdere apparaten die tegelijkertijd streamen.

Hoewel het moeilijk is om precies te weten waarom je internet traag is op PS4, zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen en op te lossen.

Hoe trage wifi op PS4 te repareren

Traag wifi-problemen kunnen optreden, of je nu op een originele PS4, de Slim-versie of een PS4 Pro speelt. Deze oplossingen werken op elke versie van de console, hoewel sommige effectiever kunnen zijn dan andere.

De originele PS4 staat bekend om zijn verbindingsproblemen vanwege de draadloze kaart. Als je die versie van de console hebt, kun je vaker problemen tegenkomen naarmate het systeem ouder wordt.

  1. Gebruik een Ethernet-kabel. Dit is de gemakkelijkste oplossing voor het omgaan met een trage wifi-verbinding. Het enige dat nodig is, is de PS4 met een Ethernet-kabel op de router aan te sluiten. Je hoeft je geen zorgen te maken over interferentie en je krijgt de beste verbindings-, upload- en downloadsnelheden voor je PS4.

    Het gebruik van een Ethernet-kabel betekent dat de PS4 niet via wifi is verbonden. Je hebt een betere verbinding met internet omdat het apparaat rechtstreeks op de router is aangesloten.

  2. Herstart de modem/router. Een eenvoudige herstart kan vaak een verbindingsprobleem oplossen. Koppel de PS4-console een paar minuten los en start deze ook opnieuw op.
  3. Verplaats de router dichter bij de console. De afstand kan de wifi-verbinding van een PS4 onstabiel maken, vooral als er interferentie is van interne muren of andere obstakels. Hoe dichter je PS4 bij je router is, hoe gemakkelijker het is om een stabiele wifi-verbinding te behouden.

    Als je bakstenen binnenmuren in je huis hebt, is het vooral belangrijk om dichter bij de router te komen, omdat het moeilijk kan zijn voor een signaal om door te komen. Bewaar de console en de router in ieder geval in dezelfde ruimte.

  4. Schakel PS4 Remote-play uit. In sommige geïsoleerde gevallen kan het uitschakelen van de functie Remote-play verbindingsproblemen oplossen. Dit komt omdat Remote Play een mininetwerk creëert om verbinding te maken met andere apparaten. Door het uit te schakelen, maak je de PS4 vrij om je te concentreren op de game die je speelt. Ga naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en schakel het selectievakje Remote-play inschakelen uit.
  5. Gebruik een 5 GHz-netwerk. U kunt interferentie voorkomen door Wi-Fi-kanalen te wijzigen. 5GHz geeft een sterker signaal dat meer apparaten aankan die op een netwerk zijn aangesloten. Zowel de PS4 Slim als de PS4 Pro ondersteunen 5 GHz. Om over te schakelen, gaat u naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen > Wi-Fi gebruiken > Easy Druk vervolgens op de knop Options en selecteer Wi-Fi Frequency BandsSelecteer 5GHz en druk op X

    Als je een 2,4 GHz-verbinding moet gebruiken, koppel dan andere apparaten, zoals consoles, computers en telefoons, los van het wifi-netwerk terwijl je online speelt.

  6. Als geen van de bovenstaande opties werkt, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) of bezoek de PlayStation-ondersteuningspagina.

Aanbevolen: