De beste alternatieven voor Windows Movie Maker

Inhoudsopgave:

De beste alternatieven voor Windows Movie Maker
De beste alternatieven voor Windows Movie Maker
Anonim

Microsoft beëindigde een van zijn gratis softwarebundels, Windows Essentials. Het omvatte verschillende programma's, waaronder een programma voor het schrijven van blogs, het ter ziele gegane MSN Messenger, Windows Live Mail en Movie Maker. Movie Maker maakte het gemakkelijk om basisbewerkingen voor een video uit te voeren. Met Movie Maker kun je een inleidend scherm, aftiteling, een soundtrack toevoegen, delen van de video knippen, visuele filters toevoegen en die video's vervolgens delen op Facebook, YouTube, Vimeo en Flickr.

Als je Movie Maker nog hebt, kun je het blijven gebruiken, maar als het programma niet goed werkt of als je een nieuwe pc krijgt en het programma niet kunt overzetten, heb je er geen toegang toe.

Hier is een overzicht van programma's die de beste keuze zijn voor iedereen die de mogelijkheden van Movie Maker wil vervangen, inclusief de belangrijkste functie: deze apps zijn gratis.

Microsoft Photos

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruiksvriendelijke interface.
  • Maak albums automatisch aan.
  • Eenvoudig om te bladeren en te zoeken naar foto's.

Wat we niet leuk vinden

Geen ondersteuning voor selectieve focus of panoramasteken.

Weggestopt in Windows 10 is de video-editor van de Microsoft Photos-app die Movie Maker vervangt. De effecten en overgangen zijn verbeterd ten opzichte van Movie Maker. Je hebt echter niet zoveel controle omdat tijdlijnen met meerdere sporen niet beschikbaar zijn.

Gebruik het door foto's en video's te selecteren en ze in een reeks te plaatsen. Snijd vervolgens videoclips bij en pas filters, bewegingseffecten en titels toe. U kunt zelfs 3D-effecten aan uw video toevoegen. Voeg ten slotte een soundtrack toe en je hebt een voltooid project.

Beginners en voormalige Movie Maker-fans zullen waarderen hoe gemakkelijk het is om Microsoft Photos te gebruiken voor hun videobewerkingsprojecten. Nadat je je video hebt opgeslagen, kun je deze delen op Mail of OneNote of de video uploaden naar je favoriete sociale media.

Microsoft Photos is compatibel met Windows 10 en 8.

VideoPad Video Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Compatibel met extra tools voor geavanceerde audiomixing en fotobewerking.
  • Maakt onbeperkte bewerking van tracks mogelijk.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen ingebouwde thema's en sjablonen.
  • Geen automatische makers van video's of diavoorstellingen.

VideoPad Video Editor van NCH lijkt niet op Movie Maker, maar het is een robuust programma dat je kunt gebruiken om je homevideo te bewerken en er een muzieknummer bij op te nemen.

Bovenaan de VideoPad-interface vindt u basisbewerkingsopdrachten, zoals het toevoegen van tekst, het ongedaan maken en opnieuw uitvoeren van wijzigingen en het toevoegen van lege clips. Er is zelfs een schermopnamefunctie als je screencasts wilt maken.

VideoPad biedt ook audio- en video-effecten zoals roteren, schudden, bewegingsonscherpte, pannen en zoomen, en meer. Daarnaast zijn er audio-effecten zoals vervormingen, versterken, fade-in, enzovoort. Het heeft ook overgangen om in en uit te faden met allerlei patronen.

Zoals elk ander programma, moet je de eigenaardigheden van VideoPad leren om te begrijpen hoe het werkt en hoe je elementen kunt mixen.

Desalniettemin, met een beetje geduld en bereidheid om de online gebruikershandleiding te raadplegen, kunt u deze in een paar minuten aan de gang krijgen. Als je niet weet hoe je een functie moet gebruiken, heeft NCH handige video-tutorials.

VideoPad biedt deelopties voor het verzenden van uw video naar YouTube, OneDrive, Dropbox en Google Drive wanneer uw project is voltooid.

VideoPad heeft gelaagde betaalde opties en adverteert niet met de gratis optie, maar je kunt VideoPad downloaden en gratis gebruiken, zolang je het voor niet-commercieel gebruik gebruikt.

Video Pad Video Editor is compatibel met Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista en Mac OS X 10.5 of hoger.

VSDC Video Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt 4K-uitvoer en bewerking.
  • Zeer lichtgewicht installatie.
  • Uitvoerformaten met één klik voor de meeste sociale-mediasites.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen video's bekijken in de tijdlijneditor.
  • Geen ondersteuning voor multi-cam, motion tracking of 3D.

De gratis editie van VSDC Video Editor begint met veel opties, zoals een leeg project, een diavoorstelling maken, inhoud importeren, video vastleggen of een scherm vastleggen. Er is ook een groot scherm waarin je wordt gevraagd om te upgraden naar de betaalde versie elke keer dat je het programma opent. Sluit het of selecteer Doorgaan om te negeren.

Iedereen die video's bewerkt, is de gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan door Inhoud importeren te selecteren en de video te kiezen die u wilt bewerken vanaf uw harde schijf. Als je eenmaal aan de slag bent, zul je zien dat VSDC complexer is dan Movie Maker, maar als je de muisaanwijzer over een knop beweegt, zal het je de naam vertellen.

De functies die u zult gebruiken, zijn onder meer filters, video-effecten, audio-effecten, muziek toevoegen, video's inkorten en tekst of ondertitels toevoegen. Een ding dat leuk is aan VSDC, is dat het gemakkelijk is om het punt waarop je muzieknummer begint te verschuiven. Dus als je wilt dat het een paar seconden nadat de video draait, start, klik en sleep dan de balk die het audiobestand vertegenwoordigt.

Zodra je je project hebt ingesteld zoals jij het wilt, kun je het exporteren met een specifiek videoformaat en de resolutie aanpassen voor specifieke schermformaten zoals de pc, iPhone, internet, dvd en andere.

VSDC Video Editor is compatibel met Windows 10, 8, 7 en Vista.

Shotcut

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verrassende hoeveelheid functies voor een gratis programma.
  • Ondersteunt vele uitvoerformaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte selectie van overgangen.
  • Interface kan ontmoedigend zijn voor onervaren gebruikers.

Als je op zoek bent naar iets dat ingewikkelder is dan Movie Maker, maar toch gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is, kijk dan eens naar Shotcut. Dit gratis, open-sourceprogramma heeft een basisinterface aan de bovenkant van het venster met verschillende functies, waaronder een tijdlijnweergave en filters zoals in- en uitfaden voor audio en video. Net als andere videobewerkingsprogramma's, kunt u begin- en eindpunten instellen op de tijdteller in het hoofdwerkvenster.

Dit programma is niet zo gemakkelijk te gebruiken of te begrijpen als Movie Maker. Toch kun je met een beetje tijd dingen uitzoeken. Als u bijvoorbeeld een filter wilt toevoegen, selecteert u Filters, en selecteert u vervolgens in de zijbalk die verschijnt de knop plus. Dit biedt een groot menu met filters die zijn onderverdeeld in drie categorieën: favorieten, video en audio. Shotcut kan deze geautomatiseerde filters in een oogwenk toevoegen, waarbij uw wijzigingen meteen worden weergegeven.

Shotcut heeft geen eenvoudige uploadfuncties naar populaire webservices, maar het laat je je video exporteren naar vele formaten, van gewone MP4-bestanden tot stilstaande beelden in JPEG- of PNG-formaten.

Shotcut is compatibel met Windows 10, 8.1, 8 en 7.

Aanbevolen: