De 6 beste budgetvriendelijke stereo-ontvangers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste budgetvriendelijke stereo-ontvangers van 2022
De 6 beste budgetvriendelijke stereo-ontvangers van 2022
Anonim

De beste budgetvriendelijke ontvangers zouden geen concessies moeten doen aan de audiokwaliteit om binnen uw prijsklasse te vallen. Zoals elke audioliefhebber kan bevestigen, is het gemakkelijk om heel veel geld uit te geven op zoek naar epische geluidskwaliteit. Budget stereo-ontvangers zijn een goede optie voor iedereen die een beter geluid wil, maar geen hardcore audiofiel is die duizenden euro's aan hun installatie wil uitgeven.

Houd er rekening mee dat stereo-ontvangers meestal alleen voor audio zijn, terwijl thuisbioscoopontvangers volledige functies bieden, met surround sound- en video-connectiviteitsopties voor uw tv, console of BluRay-speler.

Als je een thuisbioscoopontvanger wilt, bekijk dan onze gids over de beste thuisbioscoopontvangers onder de $ 400, en als je wat hulp nodig hebt om uit te zoeken waar al die poorten en aansluitingen aan de achterkant van je ontvanger voor zijn (en welke het beste zijn), mis onze gids niet: Home Theatre Receiver Connections Explained.

Lees anders verder om de beste budgetvriendelijke stereo-ontvangers te zien.

Beste algemeen: Sony STR-DH190 stereo-ontvanger

Image
Image

Als je relatief eenvoudige behoeften hebt als het gaat om een stereo-ontvanger en geen bundel wilt uitgeven, is het moeilijk om veel beter te doen dan de STRDH190-stereo-ontvanger van Sony. Het mist franjes zoals wifi- en Ethernet-connectiviteit, of een integratie van stemassistenten, maar het spijkert de basis en doet dit voor een geweldige prijs. Het heeft talloze poorten en Bluetooth voor het draadloos streamen van muziek vanaf een mp3-speler, smartphone of computer.

Zoals onze recensent Jonno Hill opmerkte, maakt het ultraminimale ontwerp het op de een of andere manier duurder dan het in werkelijkheid is, terwijl het stereogeluid van 100 W per kanaal uitstekend is. Er zijn hier enkele gemakken die serieuze gebruikers misschien missen, en de meer technische A / V-liefhebbers willen misschien ergens anders kijken (en meer uitgeven). Maar voor de gemiddelde koper die een geweldig stereosysteem wil kopen voor $ 150 of minder, is de STRDH190 een koopje.

Wattage: 200W (100W x 2) | Ingangen: Stereo RCA (4), 3,5 mm hoofdtelefoon Jack | Uitgangen: Stereo RCA (1), Luidsprekerkabel (4) | Afmetingen: 11 x 17 x 5,2 inch

"Een handige functie van de ontvanger is de mogelijkheid om in te schakelen vanaf een gekoppeld Bluetooth-apparaat, zoals je telefoon, zelfs als de ontvanger in de stand-bymodus staat." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste compact: Fosi Audio BT10A

Image
Image

Een kleine tweekanaals versterker die in de palm van je hand past, de Fosi Audio BT10A is een ideale keuze voor diegenen die de audio op hun laptop, tablet, telefoon of stereosysteem willen upgraden. Het heeft Bluetooth-connectiviteit met een bereik van 15 meter, zodat u draadloos muziek kunt streamen vanaf uw apparaat. Er is ook een AUX-ingang als je een bekabelde verbinding wilt.

Dit is een eenvoudig apparaat, met een paar draaiknoppen aan de voorkant om het volume, de bas en de hoge tonen te regelen, en het heeft slechts 50 W vermogen per kanaal. Voor een apparaat dat ver onder de $ 100 kost, dient het echter als een betaalbare manier om hifi-geluid toe te voegen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Wattage: 300W | Ingangen: Stereo RCA (2) | Uitgangen: Stereo RCA (2), Luidsprekerkabel (4) | Afmetingen: 16,9 x 12,2 x 4,7 inch

Meest populair: Yamaha R-S202BL stereo-ontvanger

Image
Image

Met een gewicht van 17 x 5 ½ inch en een vrij lichte 14,8 pond, heeft Yamaha's betaalbare R-S202BL-ontvanger een slank ontwerp en bespaart energie door automatisch in de stand-bymodus te schakelen, die slechts 0,5 W aan stroom verbruikt.

De R-S202BL heeft FM/AM-voorkeuzeafstemming voor maximaal 40 stations, 100 W output per kanaal en Bluetooth-compatibiliteit om draadloos muziek te streamen vanaf een smartphone, tablet of ander apparaat. Je kunt deze receiver desgewenst op twee aparte sets luidsprekers aansluiten en gemakkelijk tussen de uitgangen schakelen dankzij de handige selector waarmee je uit een van beide of beide tegelijk kunt kiezen.

Wattage: 200W (100W x 2) | Ingangen: Stereo RCA (4) | Uitgangen: Stereo RCA (1), Luidsprekerkabel (4) | Afmetingen: 12,63 x 17,13 x 5,5 inch

Beste connectiviteit: Yamaha R-N303BL stereo-ontvanger

Image
Image

Wi-Fi-connectiviteit staat niet bovenaan de lijst voor veel betaalbare stereo-ontvangers, maar het is één ding dat helpt om de Yamaha R-N303BL Stereo-ontvanger te onderscheiden. Koppel hem aan je wifi-netwerk en je krijgt toegang tot de Alexa-spraakassistent van Amazon, waarmee je nummers kunt selecteren met spraakbediening en toegang hebt tot muziek van Pandora, Spotify, Tidal en SiriusXM. Bovendien kan een MusicCast-app verbinding maken met zowel deze services als de audiobibliotheek van uw computer, en kunt u muziek afspelen in maximaal negen extra kamers. U krijgt ook AirPlay-ondersteuning voor eenvoudige connectiviteit met Apple-apparaten.

Elders heeft deze 17,12 x 5,5 x 13,4-inch stereo-ontvanger een traditioneel black box-ontwerp zoals de meeste van zijn concurrenten en biedt hij twee kanalen van 100 W output per stuk. Beperkte ingangen kunnen echter een belemmering vormen voor het afspelen van surroundgeluid, maar de optische ingang maakt tv-aansluitingen een fluitje van een cent.

Wattage: 200W (100W x 2) | Ingangen: Stereo RCA (4) |Uitgangen: Stereo RCA (1), Luidsprekerkabel (4), Optisch (1), Coaxiaal (1) | Afmetingen: 13,38 x 17,18 x 5,5 inch

Beste waarde: Pyle PT390BTU Bluetooth-versterkersysteem

Image
Image

Als kosten je grootste drijfveer zijn bij het kiezen van een stereo-ontvanger en je kunt omgaan zonder high-end output of geavanceerd ontwerp, dan is het Pyle PT390BTU Bluetooth-versterkersysteem misschien een goede keuze. Deze vierkanaals stereo-ontvanger is beschikbaar voor minder dan $ 100 en heeft een uitgangsvermogen van 300 W, wat niet slecht is voor een vierkanaalsontvanger in deze prijsklasse.

Ook al kiezen veel ontvangers voor een minimaal, boxy ontwerp, dit Pyle-model lijkt meer op een supergrote, zelfstandige autoradio, compleet met een helder, gloeiend scherm. Toch is het een veelzijdig apparaat met draadloze Bluetooth-connectiviteit voor uw smartphone of tablet, samen met ondersteuning voor SD-kaarten en USB-sticks. De PT390BTU zou het goed kunnen doen als instapmodel.

Wattage: 300W | Ingangen: Stereo RCA (2) | Uitgangen: Stereo RCA (2), Luidsprekerkabel (4) | Afmetingen: 16,9 x 12,2 x 4,7 inch

Beste budget: Moukey MAMP1 Bluetooth 5.0 Power Home Audio-versterker

Image
Image

Een tweekanaalsversterker met 220 W piekvermogen, de Moukey Bluetooth-versterker biedt Bluetooth-streaming vanaf een apparaat dat slechts 10 inch breed, 4 inch lang en 8 inch diep is. Het compacte apparaat heeft meerdere poorten, waaronder twee RCA-ingangen, twee 2.5-inch microfooningangen, een hoofdtelefoonaansluiting, een USB-poort, een SD-kaartsleuf, een 3,5 mm AUX IN-poort en een FM-radioantenne.

Aan de voorkant van de Moukey Amp bevinden zich draaiknoppen voor het aanpassen van het microfoonvolume, evenals de echo, hoge tonen, bas en balans, waardoor dit een ideaal apparaat is voor karaoke. Hoewel dit een budgeteenheid is die minder dan $ 75 kost, kun je hem voor verschillende doeleinden gebruiken, van muziek tot desktopaudio.

Wattage: 220W | Ingangen: Stereo RCA (2) | Uitgangen: Stereo RCA (1), Luidsprekerkabel (4) | Afmetingen: 10 x 8 x 4 inch

Sony's betaalbare en stijlvolle STRDH190 Bluetooth-stereo-ontvanger (bekijk bij Amazon) is onze keuze voor de beste budgetvriendelijke ontvanger, omdat het een betrouwbaar model is met een strak ontwerp en Bluetooth-connectiviteit. Voor een ultrabetaalbare compacte optie houden we van Fosi Audio's BT10A (bekijk bij Amazon), omdat het een eenvoudige Bluetooth-ontvanger is die klein genoeg is om in je handpalm te passen.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze geschreven over consumententechnologie, zoals goedkope stereo-ontvangers. Erika heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, audiovisuele apparatuur, mobiele apparaten en slimme thuisgadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Jonno Hill schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Eerder werd hij gepubliceerd in PCMag en AskMen, waar hij verschillende onderwerpen behandelde, waaronder alles van videoapparatuur tot thuisbioscoopopstellingen en herenmode. Hij prees de Sony STRDH190 om zijn solide geluidskwaliteit en het ontbreken van onnodige franje.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een stereo-ontvanger en een thuisbioscoopontvanger?

    Stereo-ontvangers zijn ontworpen voor muziek en audio, terwijl thuisbioscoopontvangers zijn ontworpen om als hub te dienen voor al uw A/V-apparatuur (inclusief uw videoapparatuur). Een thuisbioscoopontvanger heeft vaak meer kanalen om surround sound te ondersteunen, heeft meestal HDMI-ingangen en ten minste één HDMI-uitgang, en wordt geoptimaliseerd met zowel audio- als videofuncties zoals 4K-doorvoer en Dolby-audio. Bekijk onze gids voor meer informatie over de verschillen tussen stereo- en thuisbioscoopontvangers.

    Hoe kun je Bluetooth toevoegen aan een stereo-ontvanger?

    Sommige budgetontvangers hebben geen native Bluetooth-connectiviteit, maar gelukkig is het toevoegen ervan vrij eenvoudig. Het gaat alleen om de aanschaf van een draadloze Bluetooth-adapter, zoals de Harmon Kardon BTA-10 (bekijk op Amazon). Sluit hem aan op je ontvanger en je kunt direct audio streamen vanaf elk Bluetooth-apparaat.

    Wat is de beste manier om een stereo-ontvanger schoon te maken?

    Zoals veel audioapparatuur kunnen ontvangers gevoelig zijn voor agressieve chemicaliën en beschadigd raken als ze niet goed worden schoongemaakt. De beste manier om je ontvanger op te ruimen is door een blikje perslucht te gebruiken om stof op het oppervlak en in de holtes te verdrijven, wat vooral handig kan zijn als je het chassis openmaakt. Het is ook raadzaam om af en toe de knoppen, frontplaat of schakelaars te verwijderen en elk contactpunt te reinigen met contactreiniger, die speciaal is ontworpen voor het reinigen van elektronica.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een budgetvriendelijke stereo-ontvanger

Connectiviteit

Hoe ga je je muziek in de stereo-ontvanger krijgen? Tegenwoordig kiezen veel mensen voor Bluetooth-koppeling met een smartphone, tablet of laptop voor gemakkelijke toegang tot streamingdiensten, hoewel sommige ontvangers wifi-ondersteuning hebben om de tussenpersoon uit te schakelen. Als er geen draadloze verbinding is, zorg er dan voor dat de ontvanger de poorten heeft die je nodig hebt voor je audioapparatuur.

Image
Image

Geluidskwaliteit

Waarom zou je zelfs een stereo-ontvanger kopen als je genoegen wilt nemen met zo-zo geluid? Hoewel het belangrijk is om een stereo-installatie te vinden die een geweldig geluid levert (ongeacht uw budget), moet u er rekening mee houden dat u waarschijnlijk meer kwaliteitsvariatie zult zien in uw luidsprekerselectie, dus geef daar uit als u kunt.

"Vermijd stereosystemen die geen luidsprekerroosters hebben, zelfs niet voor slechts een van de luidsprekers. " - Jeremy Bongiorno, Studio Frequencies

Ontwerp

De meeste stereo-ontvangers zijn kolossale zwarte dozen, maar zelfs dan zijn er verschillen. Sommige zijn ultraminimaal, terwijl andere er drukker uitzien, en weer andere gaan in andere richtingen, zoals slanke eenheden die ideaal zijn voor bijvoorbeeld rackopstellingen. Denk aan de ruimte die je hebt.

Aanbevolen: