De $Windows.~BT-map: wat het is en hoe het te verwijderen

Inhoudsopgave:

De $Windows.~BT-map: wat het is en hoe het te verwijderen
De $Windows.~BT-map: wat het is en hoe het te verwijderen
Anonim

Als je merkt dat er weinig ruimte op je harde schijf is en je weet niet waarom, kan het de $Windows.~BT-map zijn. Deze map bevat bestanden die betrekking hebben op het moment waarop u uw systeem hebt geüpgraded naar de nieuwste versie van Windows 10. Ze bevatten ook veel ruimte; enkele gigabytes.

De map en bestanden kunnen zowel op Windows 7- of Windows 8-systemen als op Windows 10 bestaan.

Wat is de $Windows.~BT-map?

De $Windows.~BT-map is een verborgen map op het hoofdstation waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd.

Als je je oudere Windows-systeem hebt geüpgraded naar Windows 10, of Windows 10 hebt geüpgraded naar een nieuwe build, worden alle mappen en bestanden met betrekking tot je vorige Windows-installatie opgeslagen in de $Windows.~BT-map. Het bevat ook belangrijke logbestanden die kunnen helpen bij het oplossen van problemen waarom de upgrade mogelijk niet is gelukt.

Je vraagt je misschien af waarom de map $Windows~BT op Windows 7 of 8 staat. Tijdens een upgradepoging naar Windows 10 tijdens de gratis upgradeperiode van Windows 10, heeft het installatieproces de map gemaakt. Als u besloot terug te downgraden naar Windows 7 of 8, bleef de map behouden.

Moet ik de map $Windows.~BT verwijderen?

Als je moeite hebt om ruimte op je harde schijf te krijgen, dan is dat een zeer goede reden om de map en al zijn inhoud te verwijderen.

Houd er echter rekening mee dat het verwijderen van deze map betekent dat u niet kunt downgraden van Windows 10 of naar een eerdere versie van Windows 10.

Als dit je niet uitmaakt, kun je doorgaan.

Houd er rekening mee dat als deze map eenmaal is verwijderd, je Systeemherstel niet meer kunt gebruiken (te vinden in Settings > Update & Security ( > Herstel.) Dit betekent dat u uw computer niet kunt herstellen naar een nieuwe installatie van Windows.

Hoe te controleren of u een $Windows.~BT-map heeft

Voordat u de map kunt verwijderen om ruimte vrij te maken, moet u ervoor zorgen dat deze op uw systeem aanwezig is. U kunt dit doen door verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken.

  1. Selecteer het menu Start, zoek naar Folder Options en selecteer File Explorer Options.

    Image
    Image
  2. In het venster Bestandsmapopties selecteert u de View tab.

  3. Zoek in Geavanceerde instellingen onder Bestanden en mappen de Verborgen bestanden en mappen sectie en selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar het station waarop uw Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw systeem een herstelback-up heeft, ziet u hier de map $Windows.~BT.

    Image
    Image

Hoe de $Windows.~BT-map te verwijderen

Het verwijderen van deze map is niet zo eenvoudig als het selecteren en op de Delete-toets drukken. U moet het hulpprogramma Schijfopruiming gebruiken dat bij Windows wordt geleverd.

  1. Selecteer het menu Start, typ Schijfopruiming en selecteer de Schijfopruiming-app. Wanneer het voor het eerst wordt gestart, scant het uw systeem om alle gebieden te vinden waar u mappen en bestanden kunt verwijderen om ruimte op te ruimen.

    Image
    Image
  2. Zodra het hulpprogramma Schijfopruiming is geopend, selecteert u Systeembestanden opschonen en het venster van het hulpprogramma Schijfopruiming zal verdwijnen. U moet enkele minuten wachten voordat het alle systeembestanden heeft gescand en weer verschijnt.

    Image
    Image
  3. Zodra het weer verschijnt, zie je extra opties in de lijst. Deze kunnen van systeem tot systeem verschillen, maar selecteer een van de volgende opties die u in de lijst ziet:

    • Vorige Windows-installaties
    • Windows Update opschonen
    • Windows upgrade logbestanden
    • Tijdelijke Windows-installatiebestanden
    • Tijdelijke bestanden
    Image
    Image

    De opties die u ziet in het hulpprogramma Schijfopruiming zijn afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt en van de versie van Windows 10 die u hebt geïnstalleerd.

  4. Selecteer OK om door te gaan met het verwijderen van de $Windows.~BT-map en alle Windows-installatie- en update-instellingen en logbestanden.

Behandelen van resterende bestanden in de $Windows.~BT-map

Als je ziet dat deze map nog steeds in de hoofdmap staat, kan het zijn dat er nog een paar logbestanden of installatiebestanden over zijn. Deze kunnen handmatig worden opgeruimd.

U kunt met de rechtermuisknop op de map klikken en Delete selecteren om de map en de resterende bestanden te verwijderen.

Als u geen rechten heeft, voert u de volgende opdracht uit in de opdrachtprompt als beheerder, maar vervangt u "C:" door de stationsletter waarop u Windows hebt geïnstalleerd.

takeown /F C:\$Windows.~BT\ /R /A

icacls C:\$Windows.~BT\. /T /grant administrators:F

rmdir /S /Q C:\$Windows.~BT\

Aanbevolen: