Android kondigt nieuwe functies voor de zomer aan

Android kondigt nieuwe functies voor de zomer aan
Android kondigt nieuwe functies voor de zomer aan
Anonim

Vooruitlopend op de release van Android 12 dit najaar, heeft Google zojuist gloednieuwe functies aangekondigd die Android-gebruikers deze zomer kunnen verwachten.

Google legde de zes nieuwe mobiele functies en een Android Auto-update uit in een blogpost die dinsdag werd gepubliceerd. De updates omvatten een aardbevingswaarschuwingssysteem dat gebruikers waarschuwt seconden voordat een aardbeving toeslaat, de mogelijkheid om belangrijke berichten een ster te geven zodat je ze later gemakkelijk kunt terugvinden, contextuele Emoji Kitchen-suggesties voor de perfecte emoji-combinatie en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot je apps met de Google stemassistent.

Image
Image

Google voegt ook end-to-end-codering toe aan berichten. Versleuteling is alleen beschikbaar in één-op-één-gesprekken tussen twee Berichten-gebruikers wanneer chatfuncties zijn ingeschakeld.

Een andere belangrijke update om op te merken is blikdetectie in Voice Access, zodat mensen met een motorische handicap op natuurlijke wijze kunnen schakelen tussen praten met vrienden en het gebruik van hun telefoon. Voice Access krijgt ook verbeterde wachtwoordinvoer, waardoor gebruikers de juiste letters, cijfers en symbolen kunnen uitspreken wanneer een wachtwoordveld wordt gedetecteerd.

Daarnaast krijgt Android Auto een update waarmee gebruikers met apparaten met Android 6.0 en hoger hun ervaring onderweg beter kunnen aanpassen. U kunt uw opstartscherm personaliseren, de donkere modus rechtstreeks vanaf uw telefoon instellen en gemakkelijker door inhoud bladeren met de nieuwe tabbladen en schuifbalk.

Er zijn ook nieuwe app-ervaringen toegevoegd aan Android Auto, waaronder het opladen van elektrische voertuigen, parkeren en navigatie. WhatsApp en Berichten hebben nu ook Android Auto-ondersteuning.

Er komen dit najaar meer functies en updates naar Android-apparaten in de langverwachte Android 12-updates. Sommige hiervan bevatten nieuwe thema's en kleurenschema's, betere energie-efficiëntie, een nieuw privacydashboard, een uniforme API en meer.

Aanbevolen: